Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 2. 2020,
14.30

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Cene Prevc Rok Justin Jurij Tepeš Žiga Jelar Rasnov

Sobota, 22. 2. 2020, 14.30

4 leta, 1 mesec

Rasnov, kvalifikacije in posamična tekma

Kraftu zmaga, Jelarju uvrstitev kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

1

Žiga Jelar | Žiga Jelar je z osmim mestom vknjižil uvrstitev kariere. | Foto Sportida

Žiga Jelar je z osmim mestom vknjižil uvrstitev kariere.

Foto: Sportida

Zmagovalec druge posamične tekme v romunskem Rasnovu je vodilni v skupnem seštevku Stefan Kraft. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila Nemca Karl Geiger in Constantin Schmid. Najboljši Slovenec je bil Žiga Jelar, ki je z osmim mestom vknjižil rezultat kariere v svetovnem pokalu. Cene Prevc je bil 15., Peter pa 16.

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc tik pod stopničkami, dvojna zmaga Nemčiji

Na drugi preizkušnji v romunskem Rasnovu, ki je v tej sezoni prvič gostil tekme svetovnega pokala za skakalce, je slavil Stefan Kraft. Avstrijec, vodil je že po polovici, je v prvi seriji pristal pri 103 metrih, kar je rekord skakalnice. Isto daljavo sta že pred njim dosegla Constantin Schmid in Gregor Schlierenzauer, a sta skakala z višjega zaletnega mesta. Kraft je prednost iz prve serije zadržal tudi v finalu in se na koncu veselil jubilejne 20. zmage svetovnega pokala.

Še najbolj se mu je približal petkov zmagovalec Karl Geiger, ki je za zmagovalcem zaostal 3,6 točke in zadržal drugo mesto. Tudi na najnižji stopnički zmagovalnega odra je končal skakalec, ki je bil na tem položaju že pred finalom, Schmid.

V finalu smo videli tri Slovence. Najvišje je po odličnem drugem skoku, dolgem 97,5 metra, končal Žiga Jelar, ki je s 14. napredoval na osmo mesto. To je najboljša uvrstitev 22-letnika v svetovnem pokalu. Cene Prevc je zadržal 15. mesto iz prve serije, Petru Prevcu pa se finalni skok ni posrečil. Po 92 metrih je s sedmega zdrsnil na 16.

Za las prekratek za finale je bil Rok Justin, ki je končal na 31. mestu. Za finalom je zaostal 1,7 točke.

Tako visoko ni bil še nikoli v karieri

"Lep vikend je za mano, sem zadovoljen. Lepo je biti med deset, tokrat prvič in upam, da se bo to v prihodnje še ponovilo," je bil vesel Jelar, mlajši in tokrat boljši Prevc, Cene, pa je po tekmi povedal: "S celotnim vikendom sem zelo, zelo zadovoljen, predvsem ker je bilo vsak dan bolje. Sploh v primerjavi s prvim dnevom, ko smo imeli prosti trening, je bila danes to čista razlika. Vesel odhajam na naslednja prizorišča, kamor bo pot zanesla."

"Z današnjo tekmo in celotnim vikendom smo lahko kar zadovoljni. Prikradle so se nam še kakšne manjše napake sem ter tja, kar nas je stalo še kakšne boljše uvrstitve, a tudi s tem, kar smo dosegli smo zadovoljni," pa je tekmovanje povzel Igor Medved, glavni trener naše B reprezentance.

Stefan Kraft je vknjižil novo zmago in se utrdil v vodstvu svetovnega pokala. | Foto: Sportida Stefan Kraft je vknjižil novo zmago in se utrdil v vodstvu svetovnega pokala. Foto: Sportida

Kvalifikacije Geigerju, Peter Prevc osmi, Tepeš prekratek

Zmagovalec kvalifikacij je petkov zmagovalec Karl Geiger. Od Slovencev je s kvalifikacijami najbolje opravil že včeraj najboljši Peter Prevc, skočil je 93 metrov, kar je zadostovalo za osmo mesto. Tekmo so si priskakali še Rok Justin (94 metrov) z 18. mestom, Cene Prevc (89,5) z 19. mestom in Žiga Jelar (89) na 22. mestu. Brez nastopa na tekmi je ostal Jurij Tepeš, s 86 metri je pristal na 51. mestu.

Peter Prevc je v petek za dobrih šest točk zgrešil stopničke, dvojno zmago so slavili v nemškem taboru, danes pa bi se lahko karte na vrhu tudi premešale.

Selitev na Finsko

Skakalna karavana bo znova v akciji konec prihodnjega tedna, ko bosta v petek in nedeljo v Lahtiju posamični tekmi, v soboto pa ekipna.

Rasnov, finale

 

Rasnov, 1. serija

 

Rasnov, kvalifikacije:

 

Preberite še:

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc se je odločil za drugo pot

Ne spreglejte