Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 3. 2009,
13.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 3. 2009, 13.58

8 let

Mazejeva pripravlja napad na odličje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z naskokom najboljša slovenska alpska smučarka sezone Tina Maze obljublja, da bo v zadnjem dejanju sezone z vsemi razpoložljivimi močmi napadla obe še dosegljivi medalji svetovnega pokala.

Ko je po veleslalomu v Ofterschwangu snela smuči, ni skrivala slabe volje. V sicer odličnem četrtem mestu ni videla prave popotnice pred finalom v Aareju. Predvsem ob spoznanju, da jo je v veleslalomskem seštevku prehitela Elisabeth Görgl, kar avtomatično pomeni, da na Švedskem vse vendarle ne bo v njenih rokah. "Ta rezultat ni tisto, kar sem želela. Dosežek v Ofterschwangu ni zadovoljil nikogar v naši ekipi. Vsi smo bili malo razočarani, predvsem zato, ker je po prvi vožnji, ko sem vodila, kazalo zelo dobro. V drugem nastopu bi morala smučati bolje. Vožnja ni bila dobra. Poleg tega vem, da bi si morala v prvem nastopu priboriti večjo prednost, da je nato na drugi progi ne bi zapravila. Kljub dejstvu, da bi lahko iztržila več, pa ne morem mimo tega, da je četrto mesto vrhunski rezultat. Takšnim uvrstitvam resnično ne gre gledati v zobe," se nemškega veleslaloma spominja Mazejeva, ki bo tako v obeh svojih najmočnejših disciplinah prvo odličje svetovnega pokala napadala s četrtega mesta. V smuku znaša njen zaostanek za Avstrijko Andreo Fischbacher 41 točk, medtem ko pa jo v veleslalomu od tretjeuvrščene Görglove loči 29 točk.

"Tekmi ne bosta povsem običajni, saj se delijo odličja v svetovnem pokalu. Vem, da bo ozračje drugačno kot na ostalih tekmah. Trema bo večja, cilji pa so visoki. V svojo zbirko želim dodati še medalji iz obeh skupnih seštevkov in to je velika naloga. Zavedam se svojih sposobnosti in z malce sreče se mi lahko posreči," je pred švedsko dramo optimistično razpoložena Mazejeva, ki kljub dolgi in naporni sezoni zatrjuje, da ima dovolj moči za zaključni udarec in učinkovito piko na i. "Počutje je kar v redu. Zame so utrujajoča predvsem vsa potovanja, ki nam porušijo športni ritem. Ko sem prispela v Aare, sem se po celodnevnem potovanju počutila bolj utrujeno kot po tekmi. Seveda potrebujemo regeneracijo in če je ritem tekem tako zgoščen, je to težko doseči v celoti. Dan počitka, da si obnovim moči, pa je nujno potreben," pravi svetovna veleslalomska podprvakinja.

Mazejeva je že pred velikim finalom svetovnega pokala zbrala več točk kot v minulih dveh sezonah skupaj. Hkrati je tudi že več krepko popravila svoj dosedanji rekord v svetovnem pokalu. V sezoni 2004/05 se je na njenem računu zbralo 650 točk, to pot jih ima Črnjanka še pred sklepnim dejanjem kar 712. "V takšni sezoni se točke hitro seštevajo," je zadovoljna Tina, a ob tem brez lažne skromnosti vseeno dodaja: "Pričakovala sem izboljšanje svojega doslej najboljšega točkovnega rezultata. Vendarle sem vedela, da sem dobro pripravljena, hkrati pa moram poudariti, da je v takšnem vzdušju, kakršno vlada v naši majhni ekipi, na sleherni tekmi precej lažje tekmovati."

Ne spreglejte