Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 1. 2015,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 9. 1. 2015, 16.37

8 let

Gregorinova edina Slovenka s točkami, šprinterska zmaga na Češko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čehinja Veronika Vitkova je zmagovalka današnje biatlonske sprinterske preizkušnje na 7,5 km v nemškem Oberhofu. Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin na 34. mestu.

Veronika Vitkova je zmagala s časom 22 minut in 40 sekund ter dvema zgrešenima streloma, drugo mesto je na tekmi za svetovni pokal osvojila Italijanka Dorothea Wierer (+8,8/1), tretje pa njena rojakinja Nicole Gontier (+19,1/0).

Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin (+1:59,1/2), ki je zasedla 34. mesto. Na tekmi sta nastopili še dve slovenski biatlonki: Andreja Mali (+3:50,2/5) je osvojila 72., Anja Eržen (+5:04,8/5) pa 89. mesto v konkurenci 93 tekmovalk.

Teja Gregorin: Žal mi je obeh zgrešenih strelov stoje Gregorinova se je na pot podala s štartno številko 2 in se na prvem postanku odrezala zelo dobro. Za streljanje si je sicer vzela nekaj časa, a pokrila vseh pet tarč. Žal v stoječem položaju ni imela sreče, saj je pred nadaljevanjem morala dvakrat v kazenski krog. Prvi strelski nastop pa se ni iztekel po željah Andreje Mali, saj je svoj cilj našel le drugi naboj, v drugo pa je nato pokrila tri tarče. Anja Eržen je bila leže 100-odstotna, izkupiček po drugem streljanju pa je bil popolnoma obraten, saj je zgrešila pet strelov.

"Tekaška forma ni na nivoju, na katerem bi morala biti, niti strelsko se danes nisem izkazala. Lahko bi bilo bolje, a tudi pred tekmo nisem pričakovala, da bi lahko posegla po tistih najvišjih mestih. Naredili bomo analizo in videli, kje so bile tiste napake in izgubljene sekunde. Obeh zgrešenih strelov stoje mi je žal, saj sta bila narejena po mojih napakah. Razmere niso bile tako nemogoče, da se nebi dalo zadeti. V teku sem se nekoliko hranila za zadnji krog, a me je potem na koncu pobralo. Tek ni na takem nivoju, kot bi moral biti, a sem še vedno optimist, še vedno upam, da bom tudi letos prišla do tiste svežine, ki sem jo imela v prejšnjih letih," je o svojem nastopu dejala Gregorinova, o nedeljskem skupinskem startu pa je nato rekla: "V prvem krogu si želim držati ritem z najboljšimi, potem pa se bo seveda veliko odločalo na strelišču. Res je, da je tu tako zahtevna proga, da se da veliko pridobiti v smučini, a bo do nedelje težko veliko napredovati kar se teka tiče. Vsekakor pa bom dala vse od sebe."

"Danes se je bilo treba boriti" Komentar šprinta je nato podal glavni trener Uroš Velepec: "Tekma je bila težka, tisti, ki so jo gledali, so videli, kako spremenljivo je pihal veter. Malo je bilo treba imeti sreče, predvsem pa izkušnje. Mislim, da se je Teja kar dobro znašla, leže bi sicer lahko bila malo hitrejša in malo več tvegala. Glede na to, da Teja še ni v pravi formi, ji je bilo na tej progi težko tekmovati. Kar se tiče Anje, vemo da nima največ izkušenj, tu pa je bil še ta veter in v tistem momentu je naredila veliko napak. Pet zgrešenih strelov je le preveč. Andreja ni imela niti najslabših niti najboljših pogojev. Danes je bilo treba zdržati, se boriti na tej težki progi."

Jutri je v Oberhofu ob 12.00 na sporedu moški sprint, kjer bodo Slovenijo zastopali Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Lenart Oblak in Rok Tršan.

Ne spreglejte