Goran Janus odprl vrata novemu članu

Po novoletni skakalni turneji imajo najboljši skakalci nekaj več časa za pripravo na naslednjo postojanko, ki bo prihodnji konec tedna v Visli. Tam bo nastopil tudi novinec Aljaž Osterc.

Goran Janus bo v naslednji periodi spet lahko računal na sedem mož. Kvoto je namreč priskakal vsega 17-letni Aljaž Osterc.

Goran Janus bo v naslednji periodi spet lahko računal na sedem mož. Kvoto je namreč priskakal vsega 17-letni Aljaž Osterc. Foto: Sportida

V nemškem Titisee-Neustadtu so smučarji skakalci opravili še z drugo in hkrati zadnjo tekmo celinskega pokala v drugi zimski periodi tega tekmovanja. Od Slovencev sta bila najboljša Miran Zupančič in Bor Pavlovčič, ki sta zasedla četrto oziroma šesto mesto.

Naslednjega Slovenca smo našli na enajstem mestu. 17-letni Aljaž Osterc je ta fant, ki je dobre skoke kazal že v Engelbergu, kjer je osvojil drugo in tretjo mesto. Ker je bil v tej periodi med najboljšimi tremi skakalci, je Sloveniji priskakal dodatno kvoto za svetovni pokal.

To pomeni, da bo glavni trener A-reprezentance Goran Janus tudi v naslednji periodi lahko računal na sedem mož. Že po novoletni turneji je dejal, da bo priložnost ponudil Domnu Prevcu, Petru Prevcu, Juriju Tepešu, Cenetu Prevcu, Jerneju Damjanu in Anžetu Semeniču. Če bo Osterc naredil kvoto, pa bo sedmo mesto pripadlo njemu.

Norvežanom je kvoto priskakal Johan Andre Forfang. Norvežanom je kvoto priskakal Johan Andre Forfang. Foto: Sportida Slovenci, Norvežani in Avstrijci z dodatno kvoto

In tako je zdaj odprl vrata mlademu skakalcu, ki bo krst v svetovnem pokalu doživel že v petkovih kvalifikacijah v Visli, kjer lahko pričakujemo pravi navijaški festival. Poljaki bodo namreč pozdravili njihovega junaka Kamila Stocha, ki je osvojil prestižno novoletno turnejo, v izvrstni formi pa so tudi njegovi reprezentančni kolegi.

Dodatno kvoto sta priskakala še Norvežan Johan Andre Forfang, ki se tako vrača v svetovni pokal, in Avstrijec Daniel Huber.

V skupnem seštevku celinskega pokala, ki se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v Garmisch-Partenkirchnu, vodi Daniel Huber pred Cenetom Prevcem in Forfangom.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano