Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 3. 2012,
12.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 4. 3. 2012, 12.16

7 let, 12 mesecev

Fak s streljanjem stoje zapravil kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jakov Fak je na SP v biatlonu na zasledovalni tekmi po streljaju leže zasedal četrto mesto in za kolajno zaostajal 19 sekund, nato pa v stoje trikrat zgrešil in končal na osmem mestu.

Francoz Martin Fourcade, ki je bil najboljši že na sobotnem šprintu, je na nedeljskem zasledovanju kljub štirim zgrešenim strelom zadržal prvo mesto in postal novi svetovni prvak v zasledovanju. Na tekmi v nemškem Ruhpoldingu je bil na progi pač prehiter za tekmece. Še najbolj se mu je približal Šved Carl Johan Bergman (+5,2 in le dva zgrešena strela). Rus Anton Šipulin je na tretjem mestu zaostal dobrih 22 sekund (pokril je 19 od 20 tarč).

Najboljši slovenski reprezentant je bil Jakov Fak na osmem mestu. Zaostal je dobro minuto, potem je na zadnjem streljanju zgrešil dve tarči (skupno tri). Po polovici tekme smo potihem upali celo na kolajno, ko je kot četrti za tretjim zaostajal le 19 sekund. Klemen Bauer (32.) in Janez Marič (48.) sta bila z več minutami zaostanka daleč od bitke za prvo deseterico.

"Leže je bil veter zelo spremenljiv, pa mi je vseeno uspelo zadeti vse tarče. Stoje pa so se napake pojavile na drugem streljanju, ko prvega strela nisem oddal pravočasno in ritem se je porušil že na začetku. Tekaški občutek se je bistveno popravil od včeraj, zato sem zadovoljen s končnim izidom. Zasledovanje je tekma, kjer je potrebno tudi taktizirati, izkoriščati zavetrje nasprotnikov in hraniti energijo za zaključek. Zadnji krog sem zato spustil pred sebe Schemppa in Lindströma in jima šele na zadnjih treh vzponih pred ciljem vrnil milo za drago. Za kolajno bi bilo potrebno narediti popolno tekmo, sem pa zadovoljen tudi z uvrstitvijo med deseterico. Servisna ekipa odlično opravlja svoje delo, zato so tudi možni takšni nastopi. Žal me nekoliko dajejo sinusi, vendar bomo z zdravnikom tudi to odpravili do naslednje posamične tekme, ki bo zelo težka," je bil sklep Jakova Faka, medtem ko je Klemen Bauer ugotavljal: "Spet sem bil zelo hiter na progi, žal pa ne zadosti natančen na strelišču. S 44. mestom iz šprinta nisem imel česa izgubiti, kar se je videlo vse do zadnjega streljanja. Žal pa je bil končni izkupiček po treh zgrešenih tarčah stoje spet bolj povprečen. Iz vsake takšne tekme in razočaranja se moram tudi kaj naučiti za prihodnje tekme. Bila je lepa priložnost za še večje napredovanje, ki pa ni bila v celoti izkoriščena."

Ob 16.00 sledi še ženska zasledovalna tekma. Najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin, ki je bila članica srebrne mešane štafete, bo štartala kot 11.

Ne spreglejte