Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 11. 2012,
8.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 17. 11. 2012, 8.04

7 let, 12 mesecev

Biatlonci tudi zadnji teden priprav na Pokljuki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Biatlonska reprezentanca je tudi zadnji del pripravljalnega obdobja ostala na domači Pokljuki.

"Lansko sezono smo imeli res neizmerno srečo, saj smo edini v Evropi trenirali na snegu, tokrat pa smo imeli edini na svetu priložnost trenirati na biatlonskem stadionu, ki je omogočal tako trening na smučeh kot tudi trening na tekaških rolkah. Vse skupaj pa smo lahko kombinirali še s streljanem na eni ali drugi podlagi. Edinstveno! Resnično so se v športnem centru Triglav Pokljuka na Rudnem polju potrudili, da so nam iz preostanka snega pripravili vsaj nekaj sto metrov relativno razgibane proge in deset strelskih mest," je pokljuške delavce pohvalil glavni trener slovenskih biatloncev, Uroš Velepec.

"Za stik s snegom in ponovno pridobitev občutka je bilo dovolj, le malo smo se vrteli v krogu, da smo nabrali dovolj metrov za resen trening," je dodal svetovni prvak Jakov Fak, ki si želi, da bi se sezona že končno začela. Oba trenerja (Velepec in Tomaš Kos) pa hvalita predvsem njegov letošnji napredek. "Skoraj nezmotljiv je," pristavi strelski trener Kos.

Takšno stanje je pokazala tudi pregledna sprinterska tekma. "Padale so 'ničle', le redki so zgrešili po eno tarčo," je še dopolnil Kos. V internem boju je sicer zmagal Klemen Bauer, ki je prav tako precej popravil strelske predstave: "Resnično upam, da je to konec mojih spodrsljajev na strelišču. Prek poletja sva s Tomašem zelo veliko delala na tem."

V ženskem delu ekipe se za zdaj med seboj lahko merita le Teja Gregorin in Andreja Mali. Obe članici srebrne mešane štafete s SP sta prepričani o dobrem delu in uspešnem pripravljalnem obdobju. "Ničesar ne želim napovedovati, vendar mislim, da mi je uspelo skrajšati strelske čase, za tek pa bomo videli. To bo odvisno tudi od obdobja sezone," je bila še previdna Gregorinova.

Biatlonci bodo na Švedsko odpotovali v sredo.

Ne spreglejte