Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2019,
17.19

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Polona Hercog teniški globus WTA ATP

Sreda, 16. 10. 2019, 17.19

4 leta, 6 mesecev

Teniški globus, 16. 10.

Polona Hercog po odličnem začetku ostala praznih rok, Bedene izpadel tudi v dvojicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Polona Hercog | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Moskvi poteka turnir serije WTA, kjer je igrala tudi naša Polona Hercog. Njena nasprotnica v drugem krogu je bila Belinda Bencic, trenutno deseta igralka sveta. Švicarka je bila na koncu boljša po treh nizih. Naša igralka je zapravila lepo priložnost za veliko zmago.

Aljaž Bedene
Sportal Aljaž Bedene priznal premoč dvometrskemu Hrvatu, Hercogova uspešna

Polona Hercog se je v torek v Moskvi brez težav prebila v drugi krog tekmovanja, v drugem krogu pa je bila njena nasprotnica Belinda Bencic, tretja nosilka turnirja. Mariborčanka je dvoboj začela zelo dobro, potem ko je prvi niz suvereno dobila s 6:1. Drugi niz je bil bolj izenačen, saj je odločal le en "break". Bencicevi je odvzem servisa uspel v osmi igri, ko je povedla s 5:3. V naslednji igri je nato dobila igro na svoj servis in drugi niz dobila s 6:3.

Belinda Bencic | Foto: Reuters Foto: Reuters

V tretjem nizu je imela Hercogova že prednost, a ...

Zelo zanimiv je bil tretji niz, ki ga je bolje začela naša igralka. Švicarki je vzela servis že v drugi igri in povedla z 2:0. Polonino veselje ni trajalo dolgo. V peti igri je naredila nekaj nepotrebnih napak in izgubila igro na svoj servis. Belinda je na Polono, ki je trenutno 49. igralka sveta, pritisnila še v sedmi igri in povedla s 4:3. Te prednosti ni izpustila z rok in na koncu tretji, odločilni niz dobila s 6:4. Dvoboj se je končal po eni uri in 58 minutah.

Aljaž Bedene izpadel tudi med dvojicami

Najboljši slovenski teniški igralec na lestvici ATP Aljaž Bedene - trenutno je na 71. mestu - je končal nastope na turnirju v Moskvi. Po porazu proti Hrvatu Ivu Karloviću v posamični konkurenci je danes v paru s Čilencem Nicolasom Jarryjem izgubil še četrtfinalni dvoboj med dvojicami.

Od slovensko-čilske naveze je bila boljša italijanska kombinacija Thomas Fabbiano/Andreas Seppi, ki je po 62 minutah slavila s 6:4 in 6:3. Bedene in Jarry sta v uvodnem krogu premagala rusko dvojico Jevgenij Donskoj/Andrej Rubljev z 2:6, 7:6 (5) in 10:5.

WTA

ATP

 

Ne spreglejte