Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2019,
19.09

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

Novak Đoković

Sobota, 5. 10. 2019, 19.09

4 leta, 6 mesecev

Teniški globus, 5. oktober

Đoković in Millman za naslov v Tokiu, v Pekingu Osaka proti Bartyjevi in Thiem proti Cicipasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
Novak Đoković | Đoković je na dobri poti, da osvoji Tokio. | Foto Gulliver/Getty Images

Đoković je na dobri poti, da osvoji Tokio.

Foto: Gulliver/Getty Images

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković, ki se vrača po poškodbi, zaradi katere je predal dvoboj osmine finala na OP ZDA, se bo v nedeljo za naslov na turnirju ATP v Tokiu pomeril z 80. igralcem sveta, Avstralcem Johnom Millmanom. Srbski zvezdnik je po uri in pol igre s 6:3 in 6:4 premagal 15. igralca sveta, Belgijca Davida Goffina.

Srbski as se je v japonski prestolnici zanesljivo prebil do finala, ko je v polfinalu gladko ugnal tretjega nosilca Goffina.

Že pred Đokovićem si je finale priigral Millman, potem ko je s 6:3 in 7:6 (4) premagal Američana Reillyja Opelko, 53. igralca z lestvice ATP.

Millman, lani četrtfinalist OP ZDA, bo pri 30 letih poskušal osvojiti svoj prvi turnir ATP, a ima proti najboljšemu igralcu sveta bržkone le majhne možnosti za zmago na turnirju z nagradnim skladom 1,9 milijona dolarjev.

Japonsko-avstralski finale v Pekingu

V finalu 8,2 milijona dolarjev vrednem turnirju WTA v Pekingu se bosta pomerila prva igralka sveta Avstralka Ashleigh Barty in četrta nosilka Japonka Naomi Osaka. Slednja je v polfinalu v dveh nizih odpravila Danko Carolino Wozniacki, Bartyjeva pa je po pravi drami ugnala Nizozemko Kiki Bertens.

Medtem ko je 21-letna Japonka potrebovala le 84 minut, da je s 6:4 in 6:2 premagala branilko naslova, je morala prva dama svetovnega tenisa rešiti zaključno žogico, da je v dveh urah in dvajsetih minutah zmagala s 6:3, 3:6 in 9:7 v podaljšani igri.

Bartyjeva je letos osvojila že tri turnirje WTA, v karieri skupno šest, Naomi Osaka pa je v 2019 zmagala dvakrat ter štirikrat v karieri.

V finalu Pekinga Thiem in Cicipas

Znana sta oba finalista teniškega turnirja ATP z nagradnim skladom 3,5 milijona ameriških dolarjev v Pekingu na Kitajskem. V nedeljskem finalu bosta prekrižala loparja Avstrijec Dominic Thiem in Grk Stefanos Cicipas.

Prvi nosilec Thiem, ki je v četrtfinalu zaustavil nekdanjo številko ena moškega tenisa Britanca Andyja Murrayja, je potreboval tri nize ter dve uri in 41 minut, da je strl odpor žilavega Rusa Karena Hačanova z 2:6, 7:6 (5), 7:5.

Šestindvajsetletni Avstrijec bo v nedeljo naskakoval svoj 15. naslov na turnirjih ATP.

Cicipas, tretji nosilec, je bil v dveh nizih boljši od Nemca ruskih staršev iz Sočija Aleksandra Saše Zvereva. A ni vse šlo tako gladko.

Prvi niz se je končal šele po podaljšani igri s 7:6 (6). V drugem nizu je Zverev že zaostajal 1:5, a je nato dobil tri zaporedne igre. Vendar pa velike vrnitve ni pripravil, tako da je 21-letni Grk dobil niz s 6:4 ter si zagotovil boj za svoj četrti naslov na turnirjih ATP. Grk doslej še ni zmagal na turnirjih serije 500.

Odprto prvenstvo Kitajske, China Open, sicer sodi v četrti najprestižnejši rang turnirjev, je del serije ATP 500.

V Pekingu so se tudi delile vstopnice za novembrski sklepni turnir sezone v Londonu. Z zmago nad Hačanovom si je Avstrijec zagotovil vozovnico za London.

Na ta prestižni turnir so se že uvrstili prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, trenutno poškodovani Španec Rafael Nadal, Švicar Roger Federer in Rus Danil Medvedjev.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković suvereno, Murray naletel na Thiema
Ne spreglejte