Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
20. 1. 2019,
13.30

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Novak Đoković

Nedelja, 20. 1. 2019, 13.30

5 let, 3 mesece

OP Avstralije

Novaka je šokirala odločitev organizatorjev, jezil se je tudi na gledalce

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković, prvi igralec sveta, se je brez večjih težav uvrstil v naslednji krog, ko je premagal Denisa Shapovalova. Srbski zvezdnik je bil med dvobojem začuden nad odločitvijo organizatorjev, da so sredi dneva prižgali luči. Svoje pa je povedal tudi nekaterim gledalcem in dobil opozorilo.

Novak Đoković ni bi zadovoljen, potem ko so sredi dneva prižgali luči. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković ni bi zadovoljen, potem ko so sredi dneva prižgali luči. Foto: Gulliver/Getty Images

Občinstvo mu je dalo prav

"Ste vi videli žogico," je takoj po dvoboju na igrišču Novak Đoković vprašal občinstvo, ki mu je glasno pritrdilo. "Jaz sem jo tudi," jim je odgovoril.  Novak namreč ni bil najbolj zadovoljen z odločitvijo organizatorjev, da so sredi belega dneva prižgali luči na osrednjem igrišču. Tega se je pozneje dotaknil tudi na tiskovni konferenci po dvoboju.

"Zmotilo me je, da so prižgali luči, prav tako tudi nekateri komentarji iz občinstva. Kot sem že povedal na igrišču, sem bil začuden, da so prižgali luči ob petih popoldne, ko je zunaj še svetlo, nebo je modro in sije sonce. Povrhu vsega se zaradi luči delajo sence, kar je motilo tako mene kot tudi njega (Denisa Shapovalova op. p.)."

 

Boris Becker | Foto: Reuters Foto: Reuters Boris Becker mu je rekel, da vse skupaj ni imelo smisla

"Nisem bil samo jaz takšnega mnenja. Tudi Denis (Shapovalov op.p.) ni želel, da so prižgane luči, vendar nama je vodja tekmovanja pojasnil, da so jih prižgali zaradi televizijskega prenosa, in če je tako … Sicer sem po dvoboju srečal Borisa Beckerja (Nemec je strokovni komentator na eni izmed televizij, op. p.) in ga vprašal, ali se je na televizijskem zaslonu res slabo videlo. Ta mi je rekel, da ta trditev nima nobenega smisla."

Novak Đoković
Sportal Večerna drama v Melbournu Francozu, preobrat Hrvata, Đoković 18-letniku zavezal kravato

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Nekateri gledalci so ga sprovocirali, zato jim je povedal svoje

Beograjčana, ki ima že veliko izkušenj na največjih turnirjih, so nekateri gledalci tako sprovocirali, da jim je nazaj povedal svoje. Zaradi tega je dobil opomin glavnega sodnika. "Nisem se lepo vedel, nekaj sem rekel naglas in zato dobil opozorilo. Ni bilo prvič in verjetno ne tudi zadnjič," je povedal igralec, ki je bil sicer navdušen nad vzdušjem na tribunah.

"Lepo je videti polne tribune. Ta konec tedna je tukaj v Avstraliji zelo popularen, prav tako tudi na drugih turnirjih za grand slam. Pride veliko ljudi in tudi razpored je zelo zanimiv. Avstralci imajo radi tenis in so eni najbolj zvestih navijačev na svetu."

V naslednjem krogu ga čaka 22-letni Rus

Enaintridesetletni Novak je v dvoboju proti Shapovalovu je na letošnjem turnirju v Melbournu izgubil prvi niz, za kar je bil kriv sam. Kot je povedal, ni bil dovolj osredotočen na dvoboj. Nole, ki na OP Avstralije lovi svojo sedmo turnirsko zmago, se bo v naslednjem krogu pomeril z Rusom Daniilom Medevedevom. Po dvoboju s Kanadčanom je bil Novak začuden, ko ga je v pogovoru na igrišču Jim Courier, nekdanji prvi igralec sveta, označil kot veterana.

Ne spreglejte