Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2019,
14.36

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

1

Natisni članek

Borna Ćorić Alexander Zverev teniški globus OP Avstralije Novak Đoković

Sobota, 19. 1. 2019, 14.36

5 let, 2 meseca

OP AVSTRALIJE (ATP), 6. DAN

Večerna drama v Melbournu Francozu, preobrat Hrvata, Đoković 18-letniku zavezal kravato

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

1

Novak Đoković | Novak Đoković se je uvrstil med 16 najboljših. | Foto Reuters

Novak Đoković se je uvrstil med 16 najboljših.

Foto: Reuters

Šesti dan OP Avstralije je bil od glavnih favoritov aktiven Novak Đoković, ki je igral proti Denisu Shapovalovu. Kanadčan je dobil tretji set, kar je Srba streznilo, saj je zadnjega dobil s kar 6:0. Aleksander Zverev je nadigral domačina Alexa Bolta, ki so ga povabili na glavni turnir. Hrvat Borna Ćorić je v štirih nizih odpravil Srba Filipa Krajinovića. V zadnjem dvoboju dneva je Francoz Lucas Pouille po petih nizih strl odpor mladega Avstralca Alexeija Popyrina.

Simona Halep
Sportal Št. 1 na svetu izločila 38-letno Američanko, Srebotnikova in Klepačeva uspešni

Srb Novak Đoković se je brez večjih težav prebil skozi prva dva kroga, v tretjem pa mu je Kanadčan rusko-izraelskih korenin Denis Shapovalov, trenutno najmlajši igralec v prvi stoterici, povzročal kar nekaj preglavic. Zlasti v tretjem nizu, ki ga je 18-letnik dobil. Očitno je to Đokovića streznilo, saj mu je v zadnjem nato zavezal kravato (6:0).

Đoković se je pritožil glavnemu sodniku

Srbski zvezdnik je v Melbournu zmagal že sedemkrat. | Foto: Reuters Srbski zvezdnik je v Melbournu zmagal že sedemkrat. Foto: Reuters Za zmagovalca 14 turnirjev za veliki slam, od tega sedmih v deželi tam spodaj, je največji izziv na osrednjem stadionu predstavljal zgodnji prižig reflektorjev. Pri vodstvu s 3:1 v tretjem nizu ga je poteza organizatorjev vrgla s tira, saj naj ne bi dobro videl žogice.

Pritožbe glavnemu sodniku niso zalegle, tako da je dvoboj nadaljeval vidno živčen in izgubil šest od naslednjih sedmih iger. "Popolnoma nesmiselno je, da so se prižgali reflektorji ob 17. uri, ko je še štiri ure dnevne svetlobe. Meni se to zdi popolnoma nepotrebno, naj pa bi bilo zaradi TV-prenosa," je potarnal v intervjuju na igrišču po dvoboju.

A Đokovićeve težave z vidnostjo žogice niso trajale prav dolgo. Svoje frustracije je po prvem izgubljenem nizu na turnirju stresel na nasprotnika z eksplozivno igro v četrtem nizu, ki je trajal vsega 26 minut.

Z zmago si je zagotovil, da bo tudi po Avstraliji ostal na prvem mestu lestvice ATP, v osmini finala pa se bo pomeril z Rusom Danilom Medvedjevom, ki je pred tem s 6:2, 7:6 (3) in 6:3 gladko premagal Belgijca Davida Goffina.

Alex Bolt je priznal premoč "soimenjaku" Alexandru Zverevu. | Foto: Reuters Alex Bolt je priznal premoč "soimenjaku" Alexandru Zverevu. Foto: Reuters

Na osrednjem igrišču je Nemec Aleksander Zverev zlahka odpravil Alexa Bolta, ki je dobil povabilo na turnir. Enajsti nosilec Borna Ćorić je izgubil prvi niz proti sosedu Filipu Krajinoviću iz Srbije, v nadaljevanju pa upravičil vlogo favorita in se razveselil prvega preboja v karieri na OP Avstralije med 16 najboljših.

V zadnjem dvoboju dneva je Francoz Lucas Pouille upravičil vlogo favorita proti mlademu Avstralcu Alexeiju Popyrinu, a je za zmago potreboval slabe štiri ure. Zadnji peti niz je dobil s 6:3.

Ne spreglejte