Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 11. 2019,
22.30

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

ATP Aleksander Zverev Stefanos Cicipas Daniil Medvedev Rafael Nadal

Sreda, 13. 11. 2019, 22.30

4 leta, 5 mesecev

LONDON, NITTO ATP FINALS, 4. DAN

Nikoli ne odpišite Rafaela Nadala! Cicipas odpihnil Zvereva. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85
Rafael Nadal | Rafael Nadal je vknjižil prvo zmago. | Foto Reuters

Rafael Nadal je vknjižil prvo zmago.

Foto: Reuters

Četrti dan sklepnega turnirja bosta na sporedu dva dvoboja. Zelo zanimiv je bil prvi dvoboj, kjer je Rafael Nadal po zaostanku z 0:4 v tretjem nizu na koncu ugnal Daniila Medvedeva in tako ostaja v igri za preboj v polfinale. Dvoboj se je končal z izidom 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4). Stefanos Cicipas je s 6.3 in 6:2 odpihnil Aleksandra Zvereva in se že uvrstil v polfinale.

"Če sem iskren sem, imel izjemno srečo. Žal mi je za Daniila, saj je bil to zanj težek poraz. V tretjem nizu je igral veliko bolje kot jaz. Danes je bil eden od tistih dni, ko je odločila ena žogica. Mimogrede, moram se zahvaliti gledalcem za izjemno podporo. To mi veliko pomeni," je takoj po zmagi povedal Rafa.
 

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Prvi niz je odločala podaljšana igra, ki jo je dobil Medvedev

Četrtkov prvi dvoboj, ko sta se pomerila Rafael Nadal in Daniil Medvedev bi lahko označili za pravo teniško poslastico, saj sta glavna akterja prikazala izjemen dvoboj. Že uvodni niz je bil zelo izenačen, saj nismo videli nobenega brejka. Prvi niz je odločala podaljšana igra, kjer je nekaj več zbranosti pokazal Medvedev in v nizih povedel z 1:0.

V drugem nizu je Rafa že v uvodni igri pritisnil na nasprotnika in mu vzel servis.  Prednost je držal vse do konca niza oziroma je v deveti igri deset let mlajšemu nasprotniku še enkrat vzel servis in drugi niz, ta je trajal 41 minuti, dobil s 6:3.

V tretjem nizu smo videli velik preobrat

Prava drama je bila v tretjem nizu. Ta se je začel povsem po notah Medvedeva, ki je Špancu v prvi igri vzel servis. Rus je v naslednji igri potrdil break, a s tem še ni bilo konec. V tretji igri je Nadalu še enkrat vzel servis in povedel s 3:0. Po uspešni igri na svoj servis pa je povedel že s 4:0 in vodil že tudi s 5:1. Večini je bilo v tistem trenutku jasno, da bo prvi igralec sveta izgubil dvoboj in se bržkone tudi poslovil od turnirja. A to je bil račun brez krčmarja.

Daniil Medvedev je proti koncu tretjega niza nerazumljivo popustil. | Foto: Gulliver/Getty Images Daniil Medvedev je proti koncu tretjega niza nerazumljivo popustil. Foto: Gulliver/Getty Images

Pri izidu 5:2 je Medvedev serviral za zmago in imel celo zaključno žogico. Rafa, znan kot večni borec, ni popustil niti za milimeter, in Medvedevu v osmi igri vzel servis. Za tem se je začela serija Majorčana, ki je še po enem izgubljenem nizu Rusa izenačil na 5:5. Na koncu je odločala podaljšana igra. Tudi ta je bila izenačena vse do vodstva Nadala 5:4. Medvedev je imel na voljo dva servisa, a oba zapravil, tako da je 33-letni Nadal zasluženo slavil in ohranil možnosti za polfinale.

Cicipas v polfinale

V večernem delu je Stefanos Cicipas po uri in 15 minutah igre s 6:3 in 6:2 premagal Aleksandra Zvereva in njuno medsebojno statistiko še bolj nagnil v svoj prid. Zdaj ima Grk štiri zmage nad Nemcem, ta pa le eno. Cicipas si je z drugo zmago že zagotovil mesto v polfinalu zaključnega turnirja.

Izid:
Rafael Nadal : Daniil Medvedev 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4)
Stefanos Cicipas : Aleksander Zverev 6:3, 6:2.

 

Lestvica

Skupina Bjorn Borg:

Dominic Thiem* 2 zmagi - 0 porazov
Novak Đoković 1 - 1
Roger Federer 1 - 1
Matteo Berrettini 0 - 2

Skupina Andre Agassi:

Stefanos Cicipas* 2 zmagi - 0 porazov
Aleksander Zverev 1 - 1
Rafael Nadal 1 - 1
Daniil Medvedev 0 - 2

* - že uvrščen v polfinale

Ne spreglejte