Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2013,
11.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 4. 2013, 11.25

7 let, 12 mesecev

Kavčič ekspresno v drugi krog Casablance, Gregorc izgubil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trije slovenski teniški mušketirji se mudijo v Maroku na turnirju Grand Prix Hassan II. Blaž Kavčič je že opravil z domačim povabljencem Mehdijem Ziadijem in se uvrstil v drugi krog.

Na turnirju v očarljivem maroškem mestu, ki je poželo svetovno slavo zaradi nepozabne filmske uspešnice, nastopajo trije najboljši slovenski teniški igralci. Blaž Kavčič je v prvem krogu pričakovano suvereno opravil z Mehdijem Ziadijem, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščen šele na 757. mesto, nastop na turnirju pa si je zagotovil s pomočjo posebnega povabila prirediteljev. V drugem krogu se bo Ljubljančan, ki ne skriva navdušenja nad peščeno, njemu najljubšo igralno podlago, pomeril s prvim nosilcem Stanislasom Wawrinko. Švicar je podobno kot še trije najvišje postavljeni igralci oproščen nastopa v uvodnem krogu.

V torek naj bi na igrišče v Casablanci stopila še Grega Žemlja in Aljaž Bedene. Gorenjec je osmi nosilec turnirja, njegov tekmec v prvem krogu pa Nemec Matthias Bachinger. Bedene še čaka na tekmeca, ki bo eden izmed kvalifikantov, če pa bo preskočil prvo oviro, ga v nadaljevanju čaka četrti nosilec Francoz Benoit Paire.

Gregorc pokleknil na zadnji stopnički

Slovenski teniški igralec Luka Gregorc, ki je nastopal v kvalifikacijah za preboj na glavni turnir ATP v Houstonu z nagradnim skladom 455.775 dolarjev, je pokleknil na zadnji stopnici. V tretjem krogu kvalifikacij je Slovenca s 6:1 in 6:4 izločil četrti nosilec, Američan Bradley Klahn. V zadnjem krogu kvalifikacij pa je izpadel tudi visokorasli Hrvat Ivo Karlović. Zanj je bil usoden Gerald Melzer, mlajši brat bolj znanega Jurgen Melzerja, ki je igral v finalu tega turnirja leta 2006.

V Katovicah sta na igrišče stopili dve nosilki turnirja, a v naslednji krog se je uvrstila le ena. Tretja nosilka Klara Zakopalova je bila boljša od Kristine Pliskove s 7:6 in 6:2. Prvi niz je bil maratonski, saj je trajal več kot uro. Zakopalova je potrebovala kar sedem žogic, da je zaključila prvi niz. V drugem nizu je šlo nekoliko hitreje, saj se je zaključil z izidom 6:2. Čez prvi krog pa se ni uspelo prebiti osmi nosilki Lauri Robson, ki je lopar prekrižala z Lourdes Domínguez Lino. Španka, ki je trenutno na 59. mestu lestvice WTA, je bila na koncu boljša od Britanke z izidom 5:7, 7:6, 6:1.

Ne spreglejte