Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 7. 2008,
15.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 31. 7. 2008, 15.53

6 let, 6 mesecev

Federer znova na kolenih, Kata s Španko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se bo v četrtfinalu WTA turnirja v Stockholmu pomerila s Španko Virginio Ruano Pascual. V Cincinnatiju se je nepričakovano hitro poslovil Roger Federer.

Virginia Ruano Pascual (92. igralka na svetu) je v 2. krogu WTA turnirja v Stockholmu ugnala Italijanko Mario Eleno Camerin, ki je nedavno v odločilnem krogu kvalifikacijskega turnirja v Portorožu izločila Ljubljančanko Tino Obrez.

Tako si je izkušena Španka priborila mesto med osem najboljših, v četrtfinalnem dvoboju pa jo bo na drugi strani mreže pozdravila Katarina Srebotnik. Španska veteranka, ki bo 21. septembra dopolnila že 35 let, se je z najboljšo slovensko teniško igralko doslej pomerila trikrat. Od leta 2000 do 2004 je bila za ''Kato'' nepremagljiva, saj je zmagala trikrat zapored, Velenjčanka s stalnim prebivališčem v Dubaju pa je črni niz prekinila letos v Parizu. V uvodnem krogu znamenitega OP Francije je namreč osem let starejši Madridčanki prepustila le šest iger.

Karlović razveselil Nadala

Na turnirju v Cincinnatiju je mladi Latvijec Ernests Gulbis v treh nizih odpravil sedmega nosilca Jamesa Blaka, Španec Carlos Moya pa je odpravil četrtopostavljenega Rusa Nikolaja Davidenka. Srbski as Novak Djoković je za zmago nad Italijanom Andreasom Seppijem potreboval le 59 minut, med osem najboljših pa so se uvrstili še Nemec Philipp Kohlschreiber, Škot Andrew Murray ter Hrvat Ivo Karlović. ''Velikan s Šalate'' je dolgo čakal na ta trenutek. V Cincinnatiju je po treh dramatičnih nizih, dva sta se že po tradiciji zavlekla do podaljšane igre, pokvaril načrte prvemu igralcu sveta Rogerju Federerju, ki se z novim spodrsljajem dokončno poslavlja od prvega mesta na lestvici. Če ne prej, pa 18. avgusta, ko bo Združenje poklicnih igralcev (ATP) zaradi časovnega zamika (lani sta bila turnirja v Cincinnatiju in OP Kanade na sporedu dva tedna kasneje, letos pa zaradi olimpijskih iger v Pekingu malce prej) upoštevalo razliko dobljenih in izgubljenih točk. Švicar bo izgubil neverjetno število točk (lani je bil finalist in zmagovalec), Španec Rafael Nadal pa jih bo na račun izjemnih predstav v zadnjem času (zmagal je na petih zaporednih turnirjih) zbral več kot dovolj za prevzem svetovnega teniškega prestola. Španec je tokrat ugnal Nemca Tommyja Haasa, ki se je dobro upiral in v drugem nizu prišel celo do podaljšane igre, v kateri pa ni osvojil niti točke.

V Montrealu sta se je v osmini finala poslovili Marija Šarapova, za katero je bila usodna poškodba desne rame, zaradi katere je pod resnim vprašajem tudi njen nastop na olimpijskem turnirju v Pekingu, in prva igralka sveta Srbkinja Ana Ivanović. Slednjo je ugnala Avstrijka Tamira Paszek, ki v Montrealu nima statusa nosilke.

Ne spreglejte