Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 8. 2011,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 12. 8. 2011, 11.09

8 let

Blaž Kavčič odslej s Trupejem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič bo odslej treniral z Blažem Trupejem, kapetanom slovenske teniške reprezentance.

Trupej se tako pridružuje Kavčičevi ekipi, v kateri sta že dlje časa kondicijski trener Klemen Jakše in psihološki trener Ambrož Cevc. Blaž Kavčič, trenutno 74. igralec sveta je pred mesecem dni prekinil enoletno sodelovanje z Adrianom Voineo, ki ga je sicer opisal kot uspešno.

''Po tem, ko sva z Adrianom prekinila sodelovanje, smo iskali teniškega trenerja, ki bi se lahko popolnoma posvetil delu z mano skozi celotno sezono oziroma skozi daljše obdobje. S Trupejem smo se dogovorili za poskusno obdobje petih tednov, želja pa je seveda, da razvijemo dolgoročno sodelovanje, saj se le tako lahko razvije pravo sodelovanja med vsemi člani ekipe,'' je o sodelovanju s svojo ekipo dejal Blaž.

Kapetan slovenske Davis Cup reprezentance in sedaj trener prvega igralca Blaž Trupej je ob tem dejal: ''Veselim se sodelovanja z najboljšim slovenskim teniškim igralcem. Ob enem pa je to zame s trenerskega vidika velik izziv ter odgovornost. Verjamem, da bova najino uspešno sodelovanje z reprezentančnih srečanj nadgradila tudi na individualni ravni.''

Blaž Kavčič je sicer ta teden pričel s treningom na trdi podlagi na kateri bo igral v tem delu sezone. ''Zadnji mesec sem dobro treniral z Boštjanom Ošabnikom, kateremu bi se rad zahvalil za dobro delo. Mislim, da ima Boštjan dobro trenersko žilico in da ga čaka dobra trenerska kariera,'' je Blaž ocenil trening v zadnjem mesecu.

Blaža (Kavčič in Trupej) pa že jutri potujeta na ATP Challenger turnir v Uzbekistanu (Karshi), kateremu sledi ATP turnir serije 250 v ZDA (Winston Salem), nato pa še zadnji Grand Slam v sezoni, US Open v New Yorku.

''Do konca sezone so še dobri trije meseci, v katerih bomo delo nadaljevali po dobro zastavljenem programu, ki poleg teniškega treninga velik poudarek daje mentalnemu in kondicijskemu delu,'' pa je o nadaljevanju sezone dejal Blaž Kavčič.

Ne spreglejte