Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2013,
9.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2013, 9.09

7 let, 12 mesecev

Bedene klonil v polfinalu, Kavčiču dve zmagi v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Serena Williams je dobila turnir WTA v Brisbanu. Slovenski igralec tenisa Aljaž Bedene pa v polfinalu Čenaja ni uspel pripraviti še enega presenečenja. Izločil ga je Janko Tipsarević.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v polfinalu turnirja ATP v Čenaju izgubil proti drugemu nosilcu, Srbu Janku Tipsareviću, s 6:4, 2:6 in 2:6. Kljub temu je Bedene v Indiji že z uvrstitvijo v polfinale dosegel svoj največji uspeh. Bedene je polfinalni obračun začel izvrstno in po izenačeni igri v deveti igri dobil igro na tekmečev servis, nato pa v naslednji brez izgubljene točke potrdil zmago v prvem nizu. Uvod drugega niza je pripadel Tipsareviću, ki je takoj napravil brejk in povedel z 2:0, nato pa še 3:0. Upe po ugodnem razpletu je Slovenec obudil v četrti igri, ko je znižal na 1:3, vendar je Srb znal obdržati prednost in izid v nizih izenačiti.

Triindvajsetletni Slovenec je slabo začel tudi tretji niz. Neizsiljene napake in neuspešen prvi servis so botrovali k hitremu Tipsarevićevemu vodstvu s 3:0. Bedene je nato še znižal na 1:3, imel v sedmi igri celo žogici za "break" in znižanje na 3:4, a mu teh ni uspelo unovčiti. Tipsarević je tako povedel s 5:2, nato dobil niz in se razveselil še druge zmage v dveh medsebojnih dvobojih z Bedenetom.

Ameriška teniška igralka Serena Williams je dobila turnir WTA v Brisbanu z nagradnim skladom milijon ameriških dolarjev. Williamsova, tretja nosilka in igralka sveta, je v finalu s 6:2 in 6:1 odpravila Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo in po le 51 minutah igre prišla že do 47. lovorike v karieri.

Poljska teniška igralka Agnieszka Radwanska je zmagovalka turnirja WTA v Aucklandu z nagradnim skladom 235.000 ameriških dolarjev. Četrta igralka sveta in prva nosilka omenjenega turnirja Radwanska je v finalu s 6:4 in 6:4 premagala Belgijko Yanino Wickmayer, ki je v Aucklandu nastopala kot tretjepostavljena igralka. "Zelo, zelo sem vesela. Ne bi mogla bolje začeti leta. To je odlična popotnica za pripravo na odprto prvenstvo Avstralije," je po zmagi povedala Radwanska. Wickmayerjevea je v finalu Aucklanda nastopila tretjič v zadnjih štirih letih, leta 2010 pa je zmagala. "Razočarana sem, toda na igrišču sem pustila srce in dušo. Želela sem biti agresivna, toda to ni bilo dovolj," pa je dvoboj pokomentirala Belgijka.

V finalu teniškega turnirja ATP v Brisbanu z nagradnim skladom 436.630 ameriških dolarjev se bosta pomerila Bolgar Grigor Dimitrov in Britanec Andy Murray. Dimitrov je v prvem polfinalu s 6:3, 5:7 in 7:6 (5) premagal Ciprčana Marcosa Baghdatisa, prvopostavljeni Murray pa se je v finale uvrstil po predaji Japonca Keija Nišikorija.

Kitajska teniška igralka Li Na pa je zmagovalka turnirja WTA v Shenzenu z nagradnim skladom 500.000 ameriških dolarjev. Prva nosilka je v finalu s 6:3, 1:6 in 7:5 premagala petopostavljeno Čehinjo Klaro Zakopalovo. Kitajka je osvojila sedmo lovoriko na turnirjih WTA. Li Na je za zmago prejela ček v višini 112.080 dolarjev in 250 točk za lestvico WTA.

Uspešen je bil slovenski teniški igralec Blaž Kavčič (94. na svetovni lestvici), saj je zmagal v uvodnih dveh krogih kvalifikacij za nastop na glavnem turnirju ATP v Sydneyu. V zadnjem krogu kvalifikacij se bo pomeril z Američanom Ryanom Harrisonom (69).

Ne spreglejte