Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 1. 2020,
13.27

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

Aljaž Bedene OP Avstralije

Četrtek, 23. 1. 2020, 13.27

4 leta, 2 meseca

OP AVSTRALIJE (ATP), 4. DAN

Nadal uspešen, Bedene se je po dobrih dveh urah poslovil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Aljaž Bedene | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Aljaž Bedene, najboljši slovenski teniški igralec, je bil v drugem krogu OP Avstralije proti Latvijcu Ernestsu Gulbisu brez možnosti. Dvoboj se je v treh nizih končal v prid Gulbisa. Izid dvoboja pa je bil 7:5, 6:3 in 6:2. Prvi nosilec Rafael Nadal je izločil Argentinca Federica Delbonisa.

Simona Halep
Sportal Druga in četrta nosilka brez težav, Slovenke bodo počakale

Aljaž Bedene je v Melbournu končal nastopa. Nastop v drugem krogu je bil do zdaj njegov največji uspeh pod avstralskim soncem, a Ljubljančan si je zagotovo želel še več. V drugem krogu ni bil pravi, na drugi strani pa je Gulbis, nekdanji deseti igralec sveta, igral dober tenis in predvsem dobro serviral.

V prvem nizu je odločila šele 12. igra

Uvodni niz, ki ga je na začetku za nekaj časa prekinil dež, je dobil Gulbis. Igralca sta bila ves prvi niz izenačena. Aljaž je imel v peti igri dve žogici za odvzem servisa, a ju ni uspel izkoristiti. Odločilna je bila dvanajsta igra, ko je Gulbis na servis Aljaža povedel 0:40, nato pa izkoristil tretjo žogico za prvi niz. Ta je trajal 55 minut.

Ernests Gulbis je bil tokrat boljši nasprotnik. | Foto: Gulliver/Getty Images Ernests Gulbis je bil tokrat boljši nasprotnik. Foto: Gulliver/Getty Images

Neizkoriščene priložnosti Bedeneta v drugem nizu

V drugem sta v uvodnih treh igrah oba igralca imela kar nekaj možnosti za odvzem servisa. To je v šesti igri uspelo Latvijcu in povedel je s 4:2. V sedmi igri je bil Aljaž spet blizu, da bi nasprotniku vzel servis. Imel je dve žogici za "break", a ju znova ni izkoristil. Gulbis je dobil sedmo igro in povedel s 5:2. Latvijec je uspel zadržati prednost in dobil tudi drugi niz. Ta se je končal s 6:3 in je trajal 51 minut.

bedene | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort V tretjem nizu je Bedene povsem popustil

Vidno nejevoljen Bedene je tretji niz začel na najslabši možen način, saj je izgubil že prvo igro na svoj servis, tako da je nasprotnik že takoj povedel z 1:0. Po tretji igri (1:2) je Bedene zahteval zdravniško pomoč. Ljubljančan je imel težave z bolečinami v hrbtu. V sedmi igri je Bedene naredil tri neizsiljene napake in zaostajal 0:40. Gulbis je darilo našega igralca sprejel z odprtimi rokami in povedel s 5:2. Nekdanji deseti igralec sveta je osmo igro dobil brez težav ter tretji in odločilni niz dobil s 6:2. Dvoboj je trajal le dve uri in 16 minut.

Nadal izločil Argentinca

Svoj drugi dvoboj je uspešno odigral prvi igralec sveta Rafael Nadal. Španec je Argentinca Federica Delbonisa ugnal s 6:3, 7:6, 6:1. 

Uspešene je bil tudi četrti nosilec Rus Danil Medvedjev, ki je bil s 7:5, 6:1, 6:3 boljši od španskega kvalifikanta Pedra Martineza. 

V naslednjem krogu bo Nadal prekrižal loparje z rojakom Pablom Carreno-Busto, ki je v drugem krogu izločil Nemca Petra Gojowczyka. Medvedjeva prav tako vsaj na papirju ne čaka zahtevna naloga v boju za uvrstitev med 16 najboljših. Pomeril se bo z domačinom Alexeijem Popyrinom.

 

Ne spreglejte