Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 11. 2019,
10.55

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,86

4

Natisni članek

Tudi to je šport Tudi to je šport Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Nedelja, 17. 11. 2019, 10.55

4 leta, 5 mesecev

Tudi to je šport

Ste že videli, s kakšno premeteno potezo je Dončić znova navdušil? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,86

4

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Dallas Mavericks so ponoči doma s 110:102 premagali lanske prvake lige NBA Toronto Raptors. Levji delež k zmagi je z dvojnim dvojčkom (26 točk in 15 skokov) prispeval Luka Dončić, njegove domiselne poteze pa se že bliskovito širijo po spletu. Najbolj je navdušil s preigravanjem dveh branilcev iz tabora Toronta.

V ligi NBA skoraj ne mine dan, ko se ne bi na dolgo in široko govorilo o Luki Dončiću. Po tekmi s Toronto Raptors, ki jih je Dallas premagal s 110:102, je v ospredju več tem:

Luka Dončić
Sportal Nov skalp za pasom Dončićevega Dallasa, Dragić zaradi bolezni počival #video

- Od te, da sta skupaj z latvijskim soigralcem Kristapsom Porzingisom postala prva igralca Dallasa in prva soigralca v ligi NBA, rojena zunaj ZDA, ki sta na isti tekmi dosegla 20 ali več točk in 15 ali več skokov.

- Do tega, da je Dončić sinoči izvajal kar 19 prostih metov in bil pri tem 15-krat uspešen, kar je njegov rekord v tej prvini. V zadnji četrtini je zadel vseh sedem prostih metov v nizu, bil pa je nezadovoljen z začetnim izvajanjem, saj je zgrešil štiri od prvih 12 poskusov.

- Do tega, da je z domiselno potezo sredi prve četrtine tekme pošteno zmedel, če ne kar osramotil dva obrambna igralca Toronta in spretno podal odkritemu Sethu Curryju, ki je odlično izkoristil met za tri točke. Poteza je na spletu že postala viralna.

- Govori se tudi o tem, da je 20-letni Ljubljančan, ki šele drugo sezono nastopa v ligi NBA, v mesecu novembru na vsaki tekmi v povprečju dosegel trojni dvojček (30 točk, 11 skokov in 10 asistenc).

- Da pa v ospredju ne bosta samo šport in statistika, se je marsikdo zapičil tudi v Dončićev stajling. Po tekmi je v garderobi namreč na vprašanja novinarjev odgovarjal v izstopajočem belem suknjiču, ki je marsikoga spomnil na kultno televizijsko serijo Miami Vice, v kateri je glavni junak, detektiv Sony Crockett (igra ga Don Johnson), med reševanjem primerov običajno vztrajal v snežni belini.

Ne spreglejte