Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2011,
16.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 10. 2011, 16.59

8 let

Zlita gnojnica za postavitev novih temeljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zaprta vrata RZS niso preprečila, da bi dogajanje na seje predsedstva ostalo skrivnost. O izrečenih besedah in zliti gnojnici nima smisla zgubljati besed, seja pa je pokazala parcialne interese.

Kot kaže je bilo vse pripravljeno, da se zruši predsednik Rokometne zveze Slovenije, a petkova seja predsedstva, ki je delno potekala za zaprtimi vrati tega ni prinesla. Na žalost nekaterih, hkrati pa na srečo drugih.

Franjo Bobinac si je sam izbral člane predsedstva po funkcionalnem načelu. Pomembneže v gospodarskem svetu, ki bi morali prinesti stabilnost. Predsednik je od njih pričakoval in to večkrat poudaril, da je dolžnost vsakega člana predsedstva – gre za ljudi, ki odločajo o slovenskem rokometu – prispevati po 50.000. A glej ga zlomka, obljubo in zavezo so izpolnili le predstavniki GEN energije, Riko hiše, Gorenje in Pivovarna Union. Spomnimo v predsedstvu sedijo (so sedeli) sledeči predstavniki po funkcionalnem načelu: Franjo Bobinac (Gorenje), Franc Krašovec (Cimos Koper), Dušan Zorko (Pivovarna Union), Janez Škrabac (Riko hiše), Franci Pliberšek (MIK Celje), Boštjan Kozole (eVrosad), Metka Kocbek (Danone Slovenija), Zdravko Počivalšek (Terme Olimia), Urban Golob (Hypo banka), Bor Rozman (Merkur) in Borut Škabar (Blue Marine Hrpelje).

Odstopila dva s štajerskega konca in primorskega

Rokometna zveza se giblje v rdečih številkah pri okoli 200.000 evrov, reprezentancam je dolžna še okoli 90.000 evrov za nagrade in povrnitev potnih stroškov, člani slovenske izbrane vrste pa so se dnevnicam odpovedali.

Po petkovi seji pa je ostala brez treh članov – Izidor Krivec in Zdravko Počivalšek sta odstopila kot člana predsedstva, po pooblastilu, ki ga je imel Krivec pa tudi Franc Krašovec. Kot smo izvedeli sta prisotna – Krivec (Celje celjske mesnine) in Počivalšek (Terme Olimia) pogojevala svoje nadaljnje delo pri RZS z obstojem Mitje Gobca kot generalnega sekretarja. Zanimivo pa je to, da je Gobec, ki se mu je s 30. septembrom izteklo poskusno obdobje na tem mestu, že sam teden prej podal odstopno izjavo. In ni imel namena ostati!

(Ne)zaupanje generalni sekretar - predsednik

Gobec je v njej med drugim zapisal: "…Zaradi pomanjkanja zaščite s strani predsednika, posledično pisarna in generalni sekretar, nimata potrebne avtoritete za izvedbo katere koli stvari … Eden izmed glavnih razlogov za ponujen odstop je napetost in občutek pomanjkanja zaupanja med generalnim sekretarjem in predsednikom RZS. Izpostavil bi predvsem različne poglede na reševanje sodniške problematike prve A lige in vodenja pisarne RZS." Različni pogledi predsednika in generalnega sekretarja? Presodite sami, kdo je odgovoren komu in kdo odloča …

Za zaprtimi vrati naj bi bilo izrečeno kar nekaj hudih besed, obtoževanj na račun predsednika RZS in še koga, ter očitkov. Gnoj se je zlival in prelival. Edina normalni zaključek je, da predsedstvo ni bilo enotno. Potem je res bolje, da tisti, ki se ne strinjajo gredo. Predsedstvo bi moralo delovati skupaj kot ekipa, v korist rokometa in ne v korist individualnih interesov (beri: določenih klubov). Res je, da so Terme Olimia postale pripravljalna baza reprezentanc, a drugih finančnih vložkov z strani le-teh ni bilo, Celjske mesnine so minulo sezono prevzele pokroviteljstvo nad žensko ligo (bojda takrat prispevale okoli 5000 evrov), Cimos Koper pa naj z zadnjih treh letih ne bi prispeval pomembnega finančnega deleža k delovanju reprezentanc. Bržkone je res prišel čas za "čistko". Morda je to prvi korak na poti k soglasju in sodelovanju, ki je najhujša črna pika v slovenskem rokometu.

Vprašanje je, če lahko Bobinac najde nove člane predsedstva, ki bodo pripravljeni vlagati v to panogo. Druga stvar pa je, da RZS vnovič nima generalnega sekretarja, prvega operativca. Začasno bo v.d. Leopold Kalin.

Ne spreglejte