Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
18. 1. 2017,
13.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

5

Natisni članek

svetovno prvenstvo rokomet slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca

Sreda, 18. 1. 2017, 13.04

6 let, 6 mesecev

Pred tekmo Slovenije in Španije

Veselin Vujović iz rokava potegnil aduta: prihaja Urban Lesjak

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

5

Na tekmi, ki bo odločila o prvem mestu v skupini B svetovnega prvenstva v rokometu in najboljšem izhodišču za osmino finala, bo slovenski gol branil novi vratar, Urban Lesjak.

Od našega poročevalca iz Metza | Foto: Vratar Celja Urban Lesjak, ki je dozdajšnje štiri tekme presedel na tribuni, bo proti Špancem zamenjal svojega nekdanjega in prihodnjega soigralca, trenutno pa vratarja Maribora Urha Kastelica. Ta je v 74 minutah na igrišču po uradni statistiki zbral 11 obramb, po naši še kakšno več.

"Kastelic je debitiral na velikem tekmovanju. Ne fenomenalno ne slabo, ampak korektno. Mislim, da prihajajo tekme, na katerih bomo potrebovali vratarski par z izkušnjami in kakovostjo. Kastelic je branil na štirih tekmah, imel zavidljivo minutažo. Zdaj ga bo zamenjal Lesjak. Imamo pravico še do ene menjave. Nismo je želeli izkoristiti, saj bi nato izgubili možnost menjave ob morebitni poškodbi," pred tekmo 5., zadnjega kroga skupinskega dela svetovnega prvenstva razmišlja slovenski selektor Veselin Vujović.

Teoretično že, ampak ...

Slovenija je po štirih tekmah še neporažena. Premagala je Angolo, Islandijo in Makedonijo, remizirala pa s Tunizijo. Španci so premagali vse omenjene tekmece. V četrtek (20.45) se bosta ti dve ekipi pomerili za prvo mesto v skupini B, ki v osmini finala prinaša četrto zasedbo skupine A. To bo bodisi Rusija bodisi Brazilija.

Teoretično je Slovenija lahko celo tretja v skupini, a bi morala Španija slaviti, Makedonija pa premagati tako Islandijo kot Španijo, kar pa spada skoraj v sfero čudežev.

Španiji za prvo mesto v skupini zadostuje remi, Slovenci bi potrebovali zmago. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Španiji za prvo mesto v skupini zadostuje remi, Slovenci bi potrebovali zmago. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN

"Zakaj bi se bali?"

"Mislim, da je remi s Tunizijo prišel ob pravem času. Da smo dojeli, da nismo kot na primer Francija ali Danska, da moramo vsako tekmo igrati 200-odstotno. Od začetka tekme s Španijo bomo šli z logiko, da vsakega spoštujemo, bojimo pa se nikogar. Španija velja za favorita prvenstva. A tako je bilo tudi na evropskem prvenstvu in olimpijskih kvalifikacijah. A se tega nismo ustrašili. Zakaj bi se zdaj, ko imamo jasen položaj najmanj druge ekipe. Igrali bomo z Rusi ali Brazilci. Zakaj bi se bali? Borimo se za prvaka skupine," je še dejal Vujović.

Španci so bili na zadnjem svetovnem prvenstvu četrti, lani na evropskem drugi. Slovenija jih je premagala iz izločila na olimpijskih kvalifikacijah. Njihov selektor je Jordi Ribeira. Prvi strelec je levičar David Balaguer s 15 goli. Največ igra desni zunanji Eduardo Gurbindo. Prvi vratar je Barcelonin Gonzalo Perez de Vargas.
Ne spreglejte