Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2019,
22.52

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

rokomet svetovno prvenstvo svetovno prvenstvo v rokometu 2019

Sreda, 16. 1. 2019, 22.52

5 let, 2 meseca

SVETOVNO PRVENSTVO V ROKOMETU, SKUPINSKI DEL, 4. KROG

Španci razbili Makedonijo, Hrvati Bahrain, Švedi stežka prek Katarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Hrvaška Bahrain svetovno rokometno prvenstvo | Hrvati so na štirih tekmah osvojili vseh mogočih osem točk. V četrtek se bodo za prvo mesto v skupini udarili s Španci, ki imajo enak izkupiček. | Foto Reuters

Hrvati so na štirih tekmah osvojili vseh mogočih osem točk. V četrtek se bodo za prvo mesto v skupini udarili s Španci, ki imajo enak izkupiček.

Foto: Reuters

V 4. krogu prvega dela svetovnega prvenstva v rokometu so Španci za 11 golov premagali Makedonce, Hrvati pa pričakovano visoko odpravili Bahrain. Obe izbrani vrsti sta zmagali na vseh štirih tekmah, tako da bo o prvem mestu odločal četrtkov derbi. Švedi so s 23:22 strli Katar in tudi po četrti tekmi ostali stoodstotni. Veliki derbi za prvo mesto v skupini A v Berlinu med neporaženima reprezentancama Nemčije in Francije se je v torek končal z remijem 25:25.

Francozi, točko proti Nemčiji jim je v zadnji sekundi priboril Timothey N'Guessan, ostajajo prvi, Nemci so na drugem zbrali točko manj, saj so remizirali z Rusijo, ki je priznala premoč Brazilcem.

Zadnji gol Francije:

V skupini C je Savdska Arabija Borisa Deniča izgubila še četrto srečanje. Z 20:24 so izgubili proti Tuniziji. 

Sistem tekmovanja

Na prvenstvu nastopa 24 reprezentanc, ki so razdeljene v skupine po štiri. Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh štirih skupin se bodo uvrstile v glavni del tekmovanja, križata pa se skupini A in B ter C in D, druge ekipe pa bodo svoje nastope nadaljevale v tako imenovanem predsedniškem pokalu za razvrstitev od 13. do 24. mesta.

Točke iz prvega dela se prenesejo v nadaljevanje, najboljših 12 reprezentanc pa bo razdeljenih v dve skupini po šest. Tekme glavne skupine I bo gostila slovita Lanxess Arena v Kölnu, ki vsako leto gosti zaključni turnir evropske lige prvakov, tekme skupine II pa bodo v Herningu. V polfinale se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz obeh skupin. Polfinalni tekmi bosta v Hamburgu, tekme za končne odločitve pa v Herningu.

Skupina A: 
Lestvica skupine A:
Skupina B:
Lestvica skupine B:
Skupina C:
Lestvica skupine C:
Skupina D:
Lestvica skupine D:
Ne spreglejte