Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2013,
9.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 11. 1. 2013, 9.49

7 let, 12 mesecev

Slovenci slavili za 10, muke Francije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska rokometna reprezentanca je v 1. krogu SP slavila proti Savdski Arabiji z 32:22 (17:15). Svetovni prvaki Francozi so se dolgo mučili s Tunizijo.

Skupina C

Slovenska rokometna reprezentanca se je v prvem polčasu sicer dokaj mučila s Savdsko Arabijo, predvsem obramba ni bila prava, najvišje vodstvo fantov Borisa Deniča pa je seglo do treh golov. V drugi polovici tekme se je slika popravila, obramba je bila na višji ravni, saj so Savdijci v 30 minutah zabili le sedem golov, Slovenci pa na koncu slavili za deset - 32:22 (17:15). Gašper Marguč je dal šest golov, Luka Žvižej in Jure Dolenec po pet, Primož Prošt pa je obranil tri sedemmetrovke. Dragan Gajić zaradi lažje poškodbe mišice ni igral. Potek tekme si lahko ogledate na dnu članka. Srbi so brez velikih težav odpravili Južno Korejo, naslednjega slovenskega nasprotnika, in sicer z 31:22. Poljaki so dokaj tesno premagali Belorusijo.

Skupina A

Na uvodni tekmi je Nemčija ugnala Brazilijo. Črna gora, evropski hit, je nekoliko presenetljivo podpisala kapitulacijo proti Argentini. Rokometaš Gorenja Fahrudin Melić je prispeval štiri gole. Črnogorci so bili tudi edina reprezentanca držav nekdanje Jugoslavije, ki je izgubila v prvem krogu. Po drugi strani pa je Argentina prispevala edino neevropsko zmago prvega kroga. Sila zanimivo tekmo sta odigrali Francija in Tunizija. Afričani so se odlično držali, še sredi drugega polčasa, natančneje v 42. minuti vodili za tri gole (22:19), nato pa vendarle podlegli pritisku francoskih zvezdnikov. Nazadnje je bilo izenačeno v 53. minuti.

Skupina B

Makedonija je ob osmih golih Kira Lazarova prvenstvo odprla z zmago proti Čilu, Rusija je ugnala Islandijo. Katar, ki ga vodi Borut Maček, je je izgubil z Dansko.

Skupina D

Hrvaška je dosegla najvišjo zmago kroga proti avtsajderski Avstraliji - za kar 23 golov. Madžarska, morda ena tihih favoritov prvenstva, ni imela preglavic z Egiptom. Španija v petek tudi ni imela nikakršnih težav z Alžirijo, ki je v prvih 36 minutah tekme dosegla le pet golov in le stežka prebijala globoko obrambo moštva, ki sodi med glavne favorite prvenstva. Victor Tomas je bil pri zmagovalcih najučinkovitejši z osmimi goli.

Prvenstvo v Španiji bo sicer trajalo do 27. januarja. Reprezentance najprej čaka v skupinski del, kjer bodo odigrale pet tekem (vsaka z vsako), nato bo sledila osmina finala, četrtfinale, polfinale in finale.

Ne spreglejte