Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2018,
18.27

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško liga prvakov

Nedelja, 23. 9. 2018, 18.27

5 let, 6 mesecev

Rokometna liga prvakov, 2. krog

Zvezdniški Parižani izkoristili celjski mrk in visoko premagali pivovarje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

1

PSG Celje Pivovarna Laško | Celjani so pri PSG visoko izgubili. | Foto Twitter RK Celje Pivovarna Laško

Celjani so pri PSG visoko izgubili.

Foto: Twitter RK Celje Pivovarna Laško

Edini slovenski rokometni klub v ligi prvakov RK Celje Pivovarna Laško je doživel visok poraz. Pri bogatem PSG je po mrku v zadnjih 12 minutah, ko ni dosegel niti zadetka, izgubil za kar 12 zadetkov, z 21:33.

PSG Celje Pivovarna Laško
Sportal PSG brez milosti do Celjanov

Celjani so se po uvodnem domačem porazu v ligi prvakov, ko jih je preteklo nedeljo v Zlatorogu za zadetek premagal danski Skjern, odpravili na zahtevno gostovanje k zvezdniški ekipi PSG. Četa Branka Tamšeta je v Parizu povedla z 1:0, a je bilo to njeno edino vodstvo v prvem polčasu.

Pivovarjem ob koncu obračuna ni in ni uspelo zadeti. | Foto: Twitter RK Celje Pivovarna Laško Pivovarjem ob koncu obračuna ni in ni uspelo zadeti. Foto: Twitter RK Celje Pivovarna Laško

Parižani so namreč večino časa nadzirali potek srečanja in vodili tudi za pet zadetkov (11:6). Celjani so se v nadaljevanju z delnim izidom 3:0 približali na dva gola, a v izdihljajih prvih 30 minut popustili. Francozi so uspešno prehajali skozi obrambo, ušli in se na odmor odpravili z najvišjo prednostjo prvega polčasa +5 (17:12).

Gostitelji so v drugem polčasu ohranjali prednost in Celjane večinoma držali na razdalji petih zadetkov. Nato pa so sledile črne minute pivovarjev. V zadnjih 12 minutah sploh niso zadeli, prednost domačih se je tako višala in po koncu 60 minut so slavili visoko zmago s kar 12 zadetki razlike (33:21), kar je bila tudi najvišja razlika na srečanju.

Na slovenskem obračunu med Elverumom in Wisla Plock so slavili Poljaki (30:28). Tine Poklar je z Elverum prispeval pet golov, za Wislo pa je Igor Žabič zadel trikrat, Žiga Mlakar pa dvakrat. 

Slovenska četa pri Pick Szegedu je k zmagi nad Nantesom s 30:28 prispevala štiri zadetke: Mario Šoštarič je dosegel dva, Dean Bombač in Matej Gaber pa po enega, Nik Henigman ni igral. Jan Grebenc je ob zmagi Skjerna nad Zaporožjem dvakrat zadel.

Gajić zabijal, a veselil se je Dolenec

V soboto sta se v katalonski prestolnici pomerila domača Barcelona in madžarski Veszprem. Za Barcelono, ki je tekmo dobila z 31:28, je dva gola dosegel Jure Dolenec, najboljši strelec tekme pa je bil krilni igralec Veszprema Dragan Gajić, ki je tekmo končal pri devetih zadetkih (streli: 9/10). Borut Mačkovšek se je ustavil pri štirih golih.

Dragan Gajić je ob porazu (28:31) proti Barceloni v dresu Veszprema dosegel devet zadetkov. | Foto: Liga Seha Gazprom Dragan Gajić je ob porazu (28:31) proti Barceloni v dresu Veszprema dosegel devet zadetkov. Foto: Liga Seha Gazprom

Staš Skube je za zmago Vardarja nad Kristianstadom prispeval tri zadetke, pri treh doseženih golih je tekmo med Vive Kielce in Rhein-Neckar Löwen končal tudi rokometaš poljskega kluba Blaž Janc.

Januš Lapajne je ob uspehu Tatran Prešov nad Bjerringbro-Silkeborgom dosegel šest golov.

V sredo je v 2. krogu ob presenetljivi zmagi Zagreba nad Flensburgom z 12 obrambami blestel slovenski vratar Urh Kastelic.

Liga prvakov, 2. krog:

 

Preberite še:

MRK Krka Ribnica
Sportal Dolenjski derbi kar malce presenetljivo v roke Trebanjcev
David Razgor
Sportal Danci v zaključku strli Celjane, Mlakar blestel ob zmagi Wisle
Ne spreglejte