Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 1. 2021,
22.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

Natisni članek

Egipt SP v rokometu 2021

Petek, 15. 1. 2021, 22.00

3 leta, 3 mesece

SP V ROKOMETU, 3. DAN

Hrvaški selektor po senzaciji: To ni šok. Šok je ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65
Španija Brazilija rokomet | Španci so se v tekmi proti Brazilcem komaj izognili porazu. | Foto Reuters

Španci so se v tekmi proti Brazilcem komaj izognili porazu.

Foto: Reuters

Potem ko so se Slovenci v četrtek poigrali z Južno Korejo, so slabše svetovno prvenstvo odprli favorizirani Hrvatje in Španci. Izbranci Lina Červarja so le remizirali proti Japonski (29:29), enako pa velja za Špance, ki so komaj ujeli točko proti Braziliji (29:29). Nemci so z veliko prednostjo odpravili Urugvaj (43:14), aktualni svetovni prvaki Danci pa so bili premočni za Bahrajn (34:20).

Hrvatje so na obračunu z Japonci veljali za velike favorite, a hitronogi samuraji so začeli silovito in jim v prvem polčasu pobegnili celo za šest zadetkov (15:9, 16:10, 17:11). Naši južni sosedje so do konca prvega polčasa nekoliko ublažili visok zaostanek na tri zadetke, v drugem polčasu pa so pričakovano favoriti strnili vrste in Japonce ujeli na 23:23. Azijci se kljub hitro zapravljeni prednosti niso predali in Hrvatom niso dovolili, da bi prevzeli vodstvo. Japonci so še 24 sekund pred koncem vodili z 29:28, nekaj sekund pred koncem pa je hrvaški poraz s sedemmetrovko preprečil Ivan Čupić.

Čevar: Opozorilo in lekcija za naprej

Lino Červar se po slabem odprtju SP branil in dejal, da remi ni katastrofa. | Foto: Getty Images Lino Červar se po slabem odprtju SP branil in dejal, da remi ni katastrofa. Foto: Getty Images "To ni šok. Šok je bil, ko se je vnaprej govorilo, da bomo brez težav nadkrilili Japonsko, Katar in druge ter šli po zlato. Japonci so dobra ekipa, zato zdaj ne bi smeli pljuvati po trenerju in igralcih. V tekmo smo vstopili zelo slabo, a se na koncu vrnili. Pohvaliti moram igralce, ki se niso predali. Na koncu bi lahko celo zmagali. Vsekakor ne smemo biti zadovoljni, vse skupaj bomo vzeli kot opozorilo in lekcijo za naprej," je po nenadejanem remiju dejal hrvaški selektor Lino Červar. V hrvaški skupini je Katar dolgo lomil, a na koncu zlomil Angolo s 30:25.

V petek smo videli še eno prijetno presenečenje. Nekaj sekund pred koncem so na obračunu z Brazilijo zaostajali tudi Španci, a so se tako Hrvatje rešili in izognili porazu. Junak Španije je bil Rodrigu Entrerrios, ki je sedem sekund pred koncem tekme izid izenačil na 29:29.

V skupini A je Nemčija brez vsake težave ugnala Urugvaj s 43:14, Madžarska pa Zelenortske otoke s 34:27. V skupini D je Argentina z 28:22 ugnala DR Kongo, branilka naslova Danska pa je odpravila Bahrajn za 14 golov, pri čemer je Mathias Gidsel zadel desetkrat.

Sportal Slovenci po ogrevanju in rekordih pripravljeni na pravi boj
Emil Jakobsen
Sportal Še en pozitiven primer na SP v rokometu

Kako do napredovanja?

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh osmih skupin se bodo uvrstile v glavni del tekmovanja (točke se prenašajo naprej), zadnjeuvrščene pa bodo nastopile na predsedniškem pokalu in se nato pomerile za razvrstitev od 25. do 32. mesta. V glavnem delu tekmovanja se križajo dvojice skupin A in B, C in D, E in F ter G in H, po dve najboljši reprezentanci iz vseh štirih pa se bodo uvrstile v četrtfinale, od tam naprej nastopijo tekme na izločanje.

Slovenska skupina H se bo v nadaljevanju prvenstva križala s skupino G, v kateri so Švedska, Egipt, Čile in Severna Makedonija, zadnja je dan pred začetkom zaključnega turnirja zamenjala Češko.

Egipt: SP, moški, 1. krog:

Skupina A
Petek, 15. januar:

Nemčija : Urugvaj 43:14 (16:4)
Madžarska : Zelenortski otoki 34:27 (19:14)

Skupina B
Petek, 15. januar:

Španija : Brazilija 29:29 (16:13)
Tunizija : Poljska 28:30 (17:17)

Skupina C
Petek, 15. januar:
Katar : Angola 30:25 (14:13)
Hrvaška : Japonska 29:29 (14:17)

Skupina D
Petek, 15. januar:
Argentina : Kongo 28:22 (13:14)
Danska : Bahrajn 34:20 (19:10)

 

Ne spreglejte