Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 3. 2012,
16.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 23. 3. 2012, 16.50

8 let

Predsedstvo proti vključevanju v SEHA ligo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tako kot slovenska stroka in prvoligaši je Rokometna zveza Slovenije mnenja, da vključevanje v ligo SEHA za slovenski rokomet ni dobra. Tega sicer ne prepoveduje.

Soglasno je predsedstvo Rokometne zveze Slovenije podprlo mnenje strokovnega sveta in združenja prvoligašev glede vključevanje v regionalno ligo SEHA. Gre za mnenje, da se klubi lahko povezujejo regionalno, a ob tem ni nobenih "bonusov" v državnem prvenstvu. Tekmovalni koledar se ne bo spreminjal.

"Ko smo tehtali pluse in minuse, smo ugotovili, da je več minusov, da bi se v takšno tekmovanje vključili slovenski klubi. S tem bi oslabeli slovensko ligo, produkt, ki smo ga ustvarjali dvajset let," je razložil večinsko mnenje strokovnega sveta Aleš Praznik. Gre tudi za uradno stališče sveta strokovnjakov. Poudaril je še, da bi s tem oslabili slovensko ligo in male rokometne sredine bržkone pahnili v graben. Dodal pa je: "Nikomur se ne more določati, kako in kaj, a dejstvo je, da zaradi tega ne sme biti okrnjeno redno tekmovanje 1. NLB Leasing lige."

Bolj ali manj odklonilno stališče je predsedstvu predstavil tudi predsednik prvoligašev Stane Ostrelič, ki je dal zeleno luč za vstop, a ob istem predpogoju, da so opravljene vse obveznosti v ligi od začetka do konca.

Pomembno dejstvo, ki ga je navedel predstavnik za odnose z javnostmi Goran Cvijič je, da RZS ni dobila nobene uradne pobude s strani tistih, ki vodijo SEHA ligo, razen enega povabila na sestanek v Sarajevo pred več kot letom dni, ki se ga je udeležil Leopold Kalin.

Bili so si tudi enotni, da v prihodnji sezoni čaka kar štiri slovenske klube tekmovanje pod okriljem Evropske rokometne zveze. Dva kluba bo namreč Slovenija po dolgem času imela v elitnem tekmovanju ligi prvakov in novoustanovljeni ligi Evropa.

Ne spreglejte