Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 10. 2021,
17.58

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Nedelja, 17. 10. 2021, 17.58

2 leti, 6 mesecev

ROKOMETNA LIGA PRVAKINJ, 4. KROG

Krimovke po drami za las prekratke proti Metzu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Krim - Metz, rokomet | Krimovke so morale priznati premoč Francozinjam. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Krimovke so morale priznati premoč Francozinjam.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so v četrtem krogu skupinskega dela lige prvakinj v domači dvorani Stožice morale priznati premoč Metzu, ki je slavil z 28:29 (17:15). Francozinje so dosegle tretjo zaporedno zmago v tem tekmovanju, tigrice pa ostajajo pri tisti, ki so jo dosegle v Turčiji.

Krim Mercator
Sportal Krimovke se zavedajo, kje preti nevarnost

Krim Mercator : Metz 28:29 (17:15)

Dvorana Stožice, sodnici: Alpaidze, Berežkina (obe Rusija)

Krim Mercator: Arenhart 3, Risović, Jurič, Stanko 4, Sercien Ugolin 1, Pineau 7 (6), Žabjek, van Kreij, Posavec, Klemenčič, Ljepoja 3, Varagić 2, Gomilar Zickero 1, Krpež-Šlezak 4, Lekić 3, Svetik
Metz: Sako, Kapitanović, Almeida De Paula 4, Bouquet 2, Micijević, N'Gouan 1, Nocandy 8 (3), Horaček 4, Bont 5, Burgaard 3, Kanor, Jacquez, Bouktit 2, Tucella

Sedemmetrovke: Krim Mercator 8 (6), Metz 4 (3)
Izključitve: Krim Mercator 10 minut, Metz 12
Rdeči kartoni: /

Prvi del prvega polčasa je bil zelo izenačen. Prvi gol na tekmi je zabila Tjaša Stanko, z golom Nataše Ljepoje in tremi Alison Pineau pa so Krimovke držale priključek ob uvodu. Brazilka v vratih Krima Barbara Arenhart je z dvema zaporednima goloma prek celega igrišča na prazna vrata poskrbela, da so domače rokometašice v 17. minuti prvič vodile s tremi goli prednosti (10:7).

Francozinji Oceane Sercien-Ugolin in Pineaujeva sta nadaljevali napadalni niz Krimovk, te so nato povedle tudi za štiri (12:8). Kljub dvema igralkama manj je Stankova z zadetkom Krimovke ohranila pri enaki razliki, nato pa so v naslednjem napadu gostij domače dobile še tretjo kazen in nekaj časa igrale tri proti šestim. Francozinjam pa te prednosti ni uspelo izkoristiti v popolnosti in vratarki Hatadou Sako se lahko zahvalijo, da jih je z obrambami držala v igri in ni dovolila Krimu, da bi se še bolj oddaljil. Meline Nocandy je z izkoriščeno sedemmetrovko po izteku igralnega časa poskrbela, da so se gostje na odmor odpravile z zaostankom le dveh golov.

Vratarka Barbara Arenhart je v prvem polčasu zabila kar trikrat. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Vratarka Barbara Arenhart je v prvem polčasu zabila kar trikrat. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Francozinje hitro izenačile, nato pa je bilo napeto vse do konca

Tamara Horaček je z dvema zadetkoma na uvodu drugega dela hitro izenačila izid. Nato smo spremljali zelo izenačen dvoboj, ekipi pa sta se ves čas menjali v vodstvu. Dobrih 10 minut pred koncem tekme je semafor kazal 26:26, Krimovke pa so imele napad za vodstvo in ga uspešno sklenile z novo izkoriščeno sedemmetrovko Pineaujeve. Manj kot dve minuti pozneje so gostje napravile prekršek v napadu, a izkušeni Francozinji se je roka dvakrat zatresla in ostalo je pri minimalnem vodstvu domačih.

Dobrih pet minut pred koncem so gostje izid spet poravnale, Pineaujevi pa strel ob koncu nikakor ni stekel. A v vratih Krima je na sceno znova stopila Arenhartova. Krimovkam priložnosti za novo vodstvo ni uspelo izkoristiti, na drugi strani pa je po protinapadu zadela Chloe Bouquet in Metz povedla v vodstvo. Drame pa s tem še ni bilo konec.

Fotogalerija s tekme, foto Matic Klanšek Velej/Sportida:

Fotogalerija
1 / 20

Pineaujeva je v v naslednjem napadu zapravila sedemmetrovko, odbita žoga pa je končala v rokah Krima in Alja Varagić je izid znova poravnala. Po novi obrambi Arenhartove je strel Stankove na drugi strani zaustavila Sakojeva, do konca tekme pa je ostalo še 41 sekund. Po minuti odmora na zahtevo Metza je dvoboj s strelom z razdalje odločila Danka Louise Burgaard. V zadnjih petih sekundah domačim namreč ni uspelo priti do še enega hitrega strela, saj sta ruski sodnici vrnili žogo na sredino, kjer se je srečanje tudi končalo.

Zmanjkalo je nekaj športne sreče

Stankova je zabila štirikrat, a zadnji strel ji je vratarka Metza ubranila. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Stankova je zabila štirikrat, a zadnji strel ji je vratarka Metza ubranila. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener Krimovk Uroš Bregar je poudaril, da je srečanja konec, ko to oznani sirena: "Francozinje so v zadnjih sekundah zadele, mi v napadu pred tem ne in na žalost se je sreča obrnila v njihovo korist. Res je v prvem polčasu kazalo drugače, a tekma traja polnih 60 minut."

Štirikratna strelka Tjaša Stanko pa je tako ocenila današnje srečanje: “Motivacija je na domači tekmi pred svojimi navijači vedno najvišja. V prvem polčasu smo šle korak za korakom, v drugem pa naredile preveč napak. Metz je vrhunska ekipa, taktično je dobro podkovana in je to uporabila proti nam. Žal mi je, da nismo osvojile vsaj točke, čeprav menim, da bi si zaslužile obe. To je šport, z dvignjenimi glavami gremo naprej."

Naslednja priložnost za drugo zmago Krimovk v aktualni sezoni lige prvakinj bo 24. oktobra, ko bodo gostovale pri Odenseju na Danskem.

Liga prvakinj, 4. krog

Skupina B:

sobota, 16. oktober:
Kristiansand : 
Kastamonu            39:25 (20:11)
Nina Zulić je dosegla 2 gola za Kastamonu.

nedelja, 17. oktober:
CSKA Moskva : Sävehof 29:28 (14:11)
Ane Gros ni bilo v postavi CSKA Moskve.

Krim Mercator : Metz 28:29 (17:15)

Odense : Györ 26:31 (11:16)

Lestvica:

1. Györ                  4 tekme -  8 točk
2. Metz                  3  -   6
3. Vipers Kristiansand   4  - 4
4. Odense                4  -  4
5. CSKA Moskva           3  -   4
6. Krim Mercator         4  -   2
7. Sävehof               4 -  2
8. Kastamonu             4  -  0


Skupina A:

sobota, 16. oktober:
Ferencvaros : Esbjerg               31:31 (16:16)

Brest : Podravka Vegeta             35:22 (17:9)

nedelja, 17. oktober:
Budućnost : Rostov-Don 19:25 (10:14)

Borussia Dortmund : Bukarešta 22:25 (11:12)
Elizabeth Omoregie je dosegla 4, Barbara Lazović pa 3 gole za Bukarešto.

Lestvica:

1. Rostov-Don            4  -  6
2. Ferencvaros           4  tekme -  6 točk
3. Esbjerg               4  -  5
4. Borussia Dortmund     4  - 5
5. Brest                 4  -  4
6. Bukarešta             4  -  4
7. Podravka Vegeta       4  -  2
8 Budućnost             4  -   0

Mlinotest Ajdovščina
Sportal Ajdovke zmagale v Litiji, Krimovke stoodstotne
Ne spreglejte