Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
6.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 6.25

7 let, 12 mesecev

Gorenje ukanilo še Deničev Minsk in slavilo v Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po finalni zmagi na turnirju v nemškem Dessauu nad beloruskim Dinamom s 34:32 je Gorenje presenetljivo osvojilo močan pripravljalni turnir. Klemen Cehte in Miha Zarabec najboljša igralca.

Na turnirju Champions cup so med drugim nastopili tudi bundesligaša Wetzlar in Gummersbach ter francoski prvoligaš St. Raphael. Z dvema zmagama se je Gorenje zavihtelo v finale, kjer je že v prvem polčasu močno okrepljenemu Dinamu (trener Boris Denič, David Miklavčič, Dean Bombač, Uroš Bundalo, Ivan Ninčević, Mikkel Aguirrezabalaga …) zabilo 21 golov. Beloruski prvak, ki se mora v ligo prvakov še uvrstiti prek kvalifikacij, je imel 15 sekund pred koncem priložnost za izenačenje, ki je ni izkoristil, Velenjčani pa so zmago potrdili iz protinapada. Klemen Cehte je postal najboljši in najučinkovitejši igralec turnirja – na treh tekmah je zabil 15 golov.

"Najprej bi rad čestital fantom za ta izjemen uspeh. V zadnjih dneh smo odigrali nekaj težkih tekem, najtežji pa sta nam bili prihranjeni za na konec. Tako v soboto kot v nedeljo smo v določenih trenutkih prikazali zelo zrelo igro, a vseeno zdaj ni čas, da bi zaspali na lovorikah," je v izjavi za klubsko spletno stran ostal tradicionalno previden trener Gorenja Ivan Vajdl. Medtem ko je Bombač, organizator igre Minska, svojim oboževalcem na družabnem omrežju sporočil: "Čestitke Velenju za zmago na tekmi in osvojitev turnirja! Nam je na žalost zmanjkalo sreče in zbranosti, naredili smo preveč napak in zgrešili preveč 'zicerjev'. Ko gre nekaj narobe, gre vse narobe. Upajmo, da že z naslednjo tekmo popravimo napake in prikažemo boljšo igro.'"

Maribor drugi na Madžarskem, Zarabec MVP

Konec tedna so se mariborski rokometaši mudili na drugem turnirju, ki je potekal v madžarskem Csurgu. Potem ko so v polfinalu ugnali zasedbo Tatabanya handball, so jih v finalu čakali domačini, po moči nekje tretja ekipa madžarskega prvenstva. Z odločno obrambo in uspešno realizacijo v napadu so v 8. minuti po zaslugi kapetana Simona Razgorja, ki je uspešno izvedel sedemmetrovko, Mariborčani povedli s 3:7. Tudi v nadaljevanju so igrali v enakem tempu, v 13. minuti pa je Grega Jamnik zadel za 11:5. Toda domači rokometaši, ki so se pred letošnjo sezono med drugim okrepili z Belorusom Barysom Poukhouskim in Špancem Albertom Garcio Aguirrezabalago, ki je prestopil iz vrst trebanjskega Trima, so zaostanek do konca polčasa povsem izničili. V drugem polčasu so rokometaši Csurga nadaljevali tam, kjer so končali, in si v 48. minuti priigrali štiri gole prednosti (27:23). Toda rokometaši mariborskega Branika se niso predali in se z borbenostjo domačinom tik pred koncem povsem približali. Dobro minuto pred koncem so si z delnim izidom 3:0 ponovno na široko odprli vrata za zmago. Napad Csurga so obranili ter tako dobili priložnost za izenačenje. Pol minute do izteka igralnega časa so imeli napad, a ga niso uspešno končali, kar je pomenilo, da je pokal za prvo mesto na turnirju pristal v rokah domačih rokometašev. Na koncu je na podelitvi priznanj organizator igre Mariborčanov Miha Zarabec prejel pokal za najboljšega igralca turnirja.

"Menim, da nam je ta turnir še kako koristil, saj smo odigrali srečanji z dvema zelo kakovostnima ekipama, ki gojita malo drugačen slog igre, kot ga poznamo v Sloveniji. Nasproti so nam stali nekateri vrhunski igralci, reprezentanti, kar je bilo zelo zanimivo. V prvi tekmi smo začeli zelo slabo, a smo nato vse nadoknadili, v drugi tekmi pa smo bili priča povsem obratni situaciji. Moram reči, da smo Csurgu enakovredno parirali skozi vso srečanje. Na koncu smo imeli tudi priložnost za izenačenje, a nam to žal ni uspelo. Ampak to pravzaprav nič ne pomeni, mi smo s turnirjem zadovoljni. Preizkusili smo vse igralce, ki počasi prihajajo v formo, medsebojno razumevanje se izboljšuje in to je tisto, kar si želimo," je za klubsko spletno stran dejal trener Marko Šibila.

Ne spreglejte