Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2019,
14.05

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61

Natisni članek

liga prvakov rokomet Celje Pivovarna Laško William Accambray

Torek, 12. 2. 2019, 14.05

4 leta, 11 mesecev

William Accambray

V Celju je začel znova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,61
William Accambray | William Accambray je v tej sezoni eden izmed nosilcev igre pri Celju. | Foto Matic Ritonja/Sportida

William Accambray je v tej sezoni eden izmed nosilcev igre pri Celju.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Francoski rokometni zvezdnik William Accambray je v tej sezoni eno glavnih orožij Celja Pivovarne Laško. 30-letni rokometaš, ki za Celje v tej sezoni igra kot posojeni igralec Veszprema, meša štrene evropskim klubskim velesilam. Neustavljiv je bil tudi na nedeljski tekmi Celja proti Szegedu, ko so bili slovenski prvaki blizu uspeha.

William Accambray je v svetu rokometa veliko ime. 194 centimetrov visoki levi zunanji igralec je z reprezentanco Francije osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Ima naziv olimpijskega prvaka, trikrat je bil svetovni prvak, enkrat je osvojil naslov evropskega prvaka. Kar deset sezon je preživel v dresu Montpellierja, tri sezone je branil barve Paris Saint-Germaina, od prejšnje sezone pa je član madžarskega Veszprema.

S francosko reprezentanco je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. | Foto: Sportida S francosko reprezentanco je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Foto: Sportida V zadnjih dveh sezonah se zaradi težav s poškodbami, imel je tudi strgano ahilovo tetivo, ni naigral, Celje pa je zanj idealen klub za vrnitev med najboljše. Francoski rokometaš je z nekdanji klubi osvojil sedem naslovov francoskega prvaka, osem francoskih pokalnih naslovov, enega ima na Madžarskem, leta 2011 je bil najboljši igralec francoskega prvenstva, trikrat pa je bil uvrščen v najboljšo postavo francoskega prvenstva. V zbirki lovorik mu tako manjka le še naslov najboljšega v ligi prvakov.

Vodja mlade celjske ekipe

Accambray je v mladi postavi Celjanov letos med najizkušenejšimi. Kljub zavidljivi rokometni zgodovini se ne obnaša prav nič zvezdniško in je pravi vodja tako na igrišču kot ob njem. Z osmimi zadetki je bil na nedeljski tekmi prvi strelec Celja, ki je le za gol moral priznati premoč favoriziranemu Szegedu. "Zelo težko je izgubiti na tak način. Bila je dobra tekma, imeli smo priložnost za zmago, a na koncu smo izgubili le za gol. Zadnje dve minuti smo imeli izključenega igralca, zato je bilo vse skupaj še veliko težje. Dali smo vse od sebe, a Szeged je bil danes za malenkost boljši," je po tekmi priznal Francoz.

"Res smo si želeli zmage, v to smo močno verjeli. Imeli smo možnost, a smo jo zapravili. Še vedno verjamemo, da se lahko prebijemo v naslednji krog lige prvakov. Zdaj je zelo pomembno, da se zberemo in zmagamo na naslednjih tekmah. Malo smo razočarani, a moramo nadaljevati dobro delo. Vse je še možno, pred nami so še tri tekme, na katerih se lahko zgodi še vse," je prepričan Accambray.

30-letnik je med najizkušenejšimi rokometaši Celja. | Foto: Urban Urbanc/Sportida 30-letnik je med najizkušenejšimi rokometaši Celja. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Zdaj je pomembno le Celje

Čeprav je Francoz uradno še vedno igralec Veszprema, ki je na Madžarskem največji rival Szegeda, tekma zaradi tega zanj ni imela nič večjega pomena kot navadno. "Zdaj igram za Celje in vse, kar je pomembno in me zanima, so tekme mojega zdajšnjega kluba. Verjamem, da lahko še osvajamo točke in nadaljujemo našo pustolovščino v ligi prvakov," pravi francoski orjak.

Celjani so si z nedeljskim porazom in uspehom tako Zagreba kot Zaporožja močno priprli vrata za napredovanje v naslednji krog najelitnejšega evropskega tekmovanja. Slovenski prvaki bodo morali v zadnjih treh krogih dobiti vsaj še tri točke, ob predpostavki, da Nantes in Zaporožje ne bosta več uspešna. Proti ekipam, kot so Flensburg, Skjern in PSG, Celjanom zagotovo ne bo lahko.

Accambray verjame v uspeh Celja. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Accambray verjame v uspeh Celja. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Verjamemo v uspeh. Že proti Szegedu smo bili zelo blizu zmage oziroma vsaj remija in pomembnih točk. Pred nami so še tri tekme, prva priložnost bo že v Nemčiji proti Flensburgu, verjamem, da lahko premagamo tudi Skjern na Danskem, mogoče doma odščipnemo kakšno točko tudi francoskemu PSG. Nadaljevali bomo trdo delo in upam, da se nam obrestuje," pravi Cannesčan.

Navdušen nad podporo navijačev

Celjani v tej sezoni veliko bolje igrajo na domačem igrišču, iz tujine so se s petih tekem vselej vrnili brez točk. Dvorana Zlatorog že leta velja za težko premagljivo trdnjavo, v kateri je padel že marsikateri evropski velikan. "Veliko lažje nam je igrati pred domačimi gledalci. Skoraj vsako tekmo nas spodbuja okoli šest tisoč gledalcev. Navijanje in spodbujanje navijačev nam zelo pomaga. Smo še zelo mlada ekipa," pravi Accambray.

Celje bo imelo naslednjo priložnost za dobro predstavo in pomembne točke že jutri, ko bodo varovanci Tomaža Ocvirka gostovali v Nemčiji pri Flensburgu, ki je na prvi tekmi v dvorani Zlatorog pokleknil, tokrat bodo imeli Nemci prednost domačega igrišča. "Mislim, da je prišel čas, da boljše igre pokažemo tudi na gostovanjih, kjer še nismo bili uspešni. Tudi drugje moramo začeti igrati dobro," je prepričan Accambray.

Preberite še:

Liga prvakov Celje PL: Szeged
Sportal "Slovenski" Szeged v Zlatorogu za gol boljši od Pivovarjev
Celje Pivovarna Laško, Pick Szeged, rokomet
Sportal Nesrečni poraz priprl vrata napredovanja, zdaj gredo "na glavo"
Ne spreglejte