Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2018,
22.10

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,73

3

Natisni članek

Črna gora Slovenija #zanaše #zanase slovenska rokometna reprezentanca EP Hrvaška 2018

Sreda, 17. 1. 2018, 22.10

6 let, 2 meseca

EVROPSKO PRVENSTVO 2018, SKUPINSKI DEL, 3. KROG

Slovenci razbili Črno goro in se uvrstili v drugi del EP #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,73

3

Slovenija Črna gora Euro 2018 | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski rokometaši so na zadnji tekmi skupinskega dela evropskega rokometnega prvenstva z 28:19 premagali Črno goro in se uvrstili v drugi del turnirja. Tam so tudi Nemci in Makedonci, ki so se na današnji tekmi razšli z neodločenim izidom 25:25. V drugem delu se bodo Slovenci pomerili s Španci, Danci in Čehi, ki so napredovali iz skupine D. Iz skupine A so napredovale Švedska, Hrvaška in Srbija, iz skupine B Francija, Norveška in Belorusija.

V drugem delu tekmovanja v Varaždinu Slovence (tja odnašajo samo eno točko) čakajo obračuni s Španijo, Dansko in Češko, z reprezentancami, ki so napredovale iz skupine D. K sreči v drugem delu nobena od njih nima prav velike prednosti, Slovenija je v drugi del tekmovanja prenesla točko. Makedonija bo drugi del začela s tremi, Nemčija, Španija, Danska in Češka pa z dvema točkama.

V drugem delu tekmovanja se bodo Slovenci najprej pomerili z Danci (v petek, 19. januarja), nato s Španci (v torek, 23. januarja), nazadnje pa še s Čehi (v sredo, 24. januarja).

Črnogorci so se upirali le v prvem polčasu

Če je kdo pričakoval, da bodo Slovenci proti Črni gori hitro uveljavili vlogo favorita, se je zmotil. V prvih 15 minutah tekme sta bili reprezentanci povsem enakovredni, rezultat pa ves čas izenačen.

V 24. minuti je Slovenija ostala brez Gregorja Potočnika, ki sta mu hrvaška sodnika (po ogledu videoposnetka) za prekršek v obrambi pokazala rdeč karton. Do konca polčasa so si nerazpoloženi Slovenci priigrali gol prednosti (14:13).

Drugi polčas so Slovenci začeli bolje in v 15 minutah prednost že povišali na štiri gole. Črnogorcem je zmanjkalo sape, Slovenci so začeli uživati v igri, razlika pa je samo še rasla. Na koncu tekme je znašala devet golov, Slovenci so zmagali z 28:19.

V slovenski vrsti se je strelsko najbolj izkazal Gašper Marguč, ki je dosegel šest golov, pet jih je zabil Marko Bezjak, štiri Blaž Blagotinšek, po tri pa sta dodala Borut Mačkovšek in Žiga Mlakar. Najučinkovitejši črnogorski strelec je bil Vasko Ševaljević s šestimi zadetki.

Fotogalerija
1 / 84

Do zmage nad Črno goro so imeli Slovenci na računu en poraz (24:25 z Makedonijo) in remi (25:25 z Nemčijo). Na obeh tekmah so bili selektor Veselin Vujović in njegovi izbranci nezadovoljni s sojenjem. Na računu bi morali imeti štiri točke, ne zgolj ene, pravijo. Rokometna zveza Slovenije je zaradi škandaloznega sojenja razmišljala, da bi zapustila turnir, a danes po izredni seji predsedstva vendarle sporočila, da ostaja v tekmovanju. Svoje o vsem skupaj so pred tekmo s Črno goro povedali tudi slovenski navijači.

Nemci so se pomerili z Makedonijo, tekma se je končala brez zmagovalca z izidom 25:25. Črnogorci so tekmovanje končali.

V varaždinski skupini D se je Španija pomerila z Dansko in doživela prvi poraz, Češka pa je premagala Madžarsko in jo s tem poslala domov.


Vse o dogajanju po tekmi med Slovenijo in Nemčijo:


Švedi presenetili gostitelje

Na derbiju skupine A so v Areni Spaladium Švedi presenetljivo premagali domače rokometaše (35:31) in bodo kljub uvodnemu porazu proti Islandiji v nadaljevanje tekmovanja prenesli štiri točke. Z dvema se bodo morali zadovoljiti Hrvati, Srbi bodo polfinale začeli loviti brez točk.

V poreški skupini B je Francija premagala še Belorusijo in si zagotovila prvo mesto in štiri točke v drugem delu. Norvežani bodo v nadaljevanje prenesli dve, Belorusi pa bodo tako kot Srbi začeli z ničle.

Od prvenstva se poslavljata Islandija in Avstrija.

Skupina C: 

Lestvice:

1. Makedonija 3 tekme - 5 točk
2. Nemčija 3 - 4
3. Slovenija 3 - 3
-------------------------

4. Črna gora 3 - 0

Skupina D: 

Lestvica:

1. Španija 3 tekmi - 4 točke
2. Danska 3 - 4
3. Češka 3 - 4
------------------------
4. Madžarska 3 - 0

Skupina A:

Lestvica:

1. Švedska 3 tekme - 4 točke
2. Hrvaška 3 - 4
3. Srbija 3 - 2
-------------------
4. Islandija 3 - 2

Skupina B: 

Lestvica:

1. Francija 3 tekme - 6 točk
2. Norveška 3 - 4
3. Belorusija 3 - 2
---------------------
4. Avstrija 3 - 0

 

 Z navijanjem za rokometaše lahko osvojite tudi Samsung Galaxy S8 - na www.telekom.si/zanase 
Ne spreglejte