Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2018,
19.51

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

27

Natisni članek

Nemčija Slovenija Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca #zanase #zanaše za naše EP Hrvaška 2018

Ponedeljek, 15. 1. 2018, 19.51

6 let, 3 mesece

Evropsko prvenstvo 2018, skupinski del (2. krog)

Slovenski tabor po sodniških burleskah in remiju vložil pritožbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

27

Slovenija Nemčija rokomet EP | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Slovenski rokometaši so na drugi tekmi EP v Zagrebu, ki so jo znova krojile dvomljive sodniške odločitve litovskega para, remizirali s 25:25 z Nemčijo. Slovenija je sicer po izteku igralnega časa vodila s 25:24, a so nato sodniki pogledali posnetek zadnje akcije, Blažu Blagotinšku dosodili rdeč karton, Nemcem pa sedemmetrovko, ki so jo izkoristili. Slovenski tabor se je pritožil na razplet današnje tekme. V slovenski skupini so Makedonci dosegli novo tesno zmago, z 29:28 so premagali Črno goro. Španci so premagali Madžarsko, Čehi pa presenetili Dansko.

Slovenci, ki so po hudem boju v soboto priznali premoč Makedoncem (24:25), so pred drugo tekmo za preboj v drugi del tekmovanja v Varaždinu ostali še brez enega igralca. Selektor Veselin Vujović, ki znova ni skrival razočaranja nad sodniki, ne more računati na levega zunanjega Nika Henigmana, ta si je na treningu poškodoval koleno. Zamenjal ga je debitant Gregor Potočnik.

Izjemen prvi polčas, med vratnicama blestel Lesjak

Sodnika sta po koncu obračuna Nemcem dosodila sedemmetrovko, ki so jo ti uspešno izvedli in remizirali s 25:25. | Foto: Mario Horvat/Sportida Sodnika sta po koncu obračuna Nemcem dosodila sedemmetrovko, ki so jo ti uspešno izvedli in remizirali s 25:25. Foto: Mario Horvat/Sportida

Slovenski rokometaši so odlično odprli srečanje, povedli z 1:0, Nemcem pa prvi zadetek dopustili šele v šesti minuti, ko so ti uspešno izvedli eno od treh sedemmetrovk, ki so si jih priigrali v prvih desetih minutah.

Vujovićevi so nato spet prešli v vodstvo in ga niso več izpustili iz rok. Prednost so nato le še višali, Nemcem so ušli celo na šest zadetkov prednosti (14:8, 15:9). Ob razpoloženih igralcih v polju je med vratnicama blestel Urban Lesjak, ki je bil pri svojem delu kar 55-odstotno zanesljiv, Andreas Wolff na drugi strani pa le 11-odstotno. Prednost Slovenije, ki je dobro delovala v obrambi, je ob polčasu znašala pet zadetkov (15:10).

Litovca krojila razplet

Patrick Wiencek je kar nekajkrat grobo posredoval, a je sodnikova piščalka ostala nema. | Foto: Mario Horvat/Sportida Patrick Wiencek je kar nekajkrat grobo posredoval, a je sodnikova piščalka ostala nema. Foto: Mario Horvat/Sportida

Drugi del so bolje začeli Nemci in se z dvema zadetkoma približali, pri tem pa so jim pomagale tudi dvomljive sodniške odločitve litovskega dvojca Gatelis-Mazeika. Te so se v nadaljevanju le še stopnjevale, Slovenci so bili drug za drugim izključeni, dobrih 15 minut pred koncem, ko so Vujovićevi vodili z 19:17, je Slovenija prejela dve kazni, tako da so nasprotniki drugič na obračunu izenačili (19:19), v 50. minuti pa prvič povedli (21:20).

Darko Cingesar je v dramatični končnici Sloveniji spet priskrbel vodstvo (22:21), a so se Nemci vrnili in izenačili na 23:23.

Povsem ob koncu je zadetek za 25:24 dosegel Blaž Janc. Ko je že kazalo, da bo Slovenija zmagala, sta si sodnika ogledala videoposnetek in Nemcem dosodila sedemmetrovko. Blaž Blagotinšek je bil ob zadnjem nemškem poskusu manj kot tri metre oddaljen od sredine igrišča, s tem pa naj bi na nedovoljen način oviral zadnji nemški napad, Nemci so zadeli za remi 25:25.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Miha Zarabec s petimi goli, po štiri so prispevali Blagotinšek, Janc in Borut Mačkovšek.

V sredo se bodo Slovenci na zadnji tekmi prvega dela udarili še s Črnogorci.

Fotogalerija skozi objektiv Maria Horvata/Sportida

Fotogalerija
1 / 41

Slovenski rokometni tabor vložil pritožbo

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je pritožila na razplet današnje tekme na evropskem prvenstvu z Nemčijo, ki se je v okviru drugega kroga skupine C v Zagrebu končala z neodločenim izidom 25:25 (15:10).

Šest sekund pred koncem dvoboja je Slovenija po golu Blaža Janca povedla s 25:24. Litovski sodniški par Gatelis-Mazeika je nato v sami končnici tekme po protestu nemške klopi uveljavil novo rokometno pravilo in po ogledu videoposnetka Blažu Blagotinšku, ki naj bi bil v trenutku zadnjega nemškega napada manj kot tri metre oddaljen od sredine igrišča, s tem naj bi na nedovoljen način oviral zadnji nemški napad, pokazala rdeči karton in sedemmetrovko za Nemčijo, ki jo je izkoristil Tobias Reichmann za končnih 25:25.

STA

Makedonci, Nemci in Španci napredovali, Čehi pripravili presenečenje

V slovenski skupini so Makedonci znova tesno zmagali in si zagotovili napredovanje. Črno goro so strli za zadetek. Napredovala je tudi Nemčija. V skupini D so Španci prav tako prišli do druge zmage in napredovali, Čehi pa so presenetili Dance in slavili prvo zmago.

Hrvati in Francozi po drugih zmagah že v drugem delu EP

Hrvati so po visoki zmagi nad Srbijo na domačem evropskem rokometnem prvenstvu, čeprav so se morali znajti brez prvega zvezdnika Domagoja Duvnjaka, zlahka zmagali tudi v drugem krogu. Odpravili so Islandce in si že zagotovili nastop v drugem delu tekmovanja. Podobno velja tudi za Francoze, ki so brez težav odpravili Avstrijce.

Gostitelji prvenstva Hrvati so do druge visoke zmage nad Islandijo prišli v drugem polčasu, ko so povsem nadigrali tekmece in je bilo le še vprašanje, kako visoka bo razlika. Za Hrvaško je Luka Cindrić zadel sedemkrat, Manuel Štrlek pa petkrat, pet golov pa je na drugi strani zmogel tudi Aron Palmarsson.

Luka Cindrić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Tudi svetovni prvaki Francozi niso imeli veliko dela in so proti Avstrijcem že po prvem delu vodili s petimi goli razlike. Vincent Gerard je v pol ure zbral devet obramb, Timothey N'Guessan pa je bil s sedmimi goli prvi strelec.

V prvem srečanju skupine A je Švedska za prvo zmago premagala Srbijo s 30:25 (16:10), svetovni podprvaki Norvežani pa v prvem dvoboju 2. kroge skupine B v Poreču Belorusijo ugnali s 33:28 (15:12).

Skupina A:

 

Lestvica:

1. Hrvaška 2 tekmi - 4 točke
2. Švedska 2 - 2
3. Islandija 2 - 2
4. Srbija 2 - 0

Skupina B:

 

Lestvica:

1. Francija 2 tekmi - 4 točke
2. Norveška 2 - 2
3. Belorusija 2 - 2
4. Avstrija 2 - 0

Skupina C:

 

Lestvice:

1. Makedonija 2 tekmi - 4 točke
2. Nemčija 2 - 3
3. Slovenija 2 - 1
4. Črna gora 2 - 0

Skupina D:

 

Lestvica:

1. Španija 2 tekmi - 4 točke
2. Češka 2 - 2
3. Danska 2 -2
4. Madžarska 2 - 0 

 

 Z navijanjem za rokometaše lahko osvojite tudi Samsung Galaxy S8 - na www.telekom.si/zanase
Ne spreglejte