Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 4. 2009,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 5. 4. 2009, 16.05

8 let

Dolenjke presenetile Žalčanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tretje mesto na finalnem turnirju pokala Slovenije za ženske je romalo na Dolenjsko h Krki, ki je presenetljivo premagala Celeio Žalec. Slednja je sicer v prvem polčasu vodila že za šest golov.

Žalčanke so dvoboj v dvorani Tivoli začele silovito. Zadetki Petrinje, Krajnčarjeve in Grčarjeve ter neizdelani streli dolenjskih rokometašic so botrovali k hitremu vodstvu s 4:0 v 7. minuti. Prvi gol je za Krko šele nekaj trenutkov zatem dosegla Tjaša Nadu. Ekipa Janka Pernerja je z obilico napakami v napadu dovoljevala nasprotnicam protinapade. Celeia Žalec je s hitrim prenosom žoge dosegala lahke zadetke ter izid ves prvi polčas držala v svojih rokah. Annemarie Grčar in Ana Petrinja sta kraljevali, na drugi strani pa sta se razigrani zdeli le Jana Bačar (potrebovala je nekaj časa za strelsko učinkovitost) ter Mojca Derčar. V 18. minuti je bilo že +5 (11:8) za štajersko ekipo, štiri minute kasneje pa so Žalčanke vodile že za šest golov, razlika bi lahko bila še večja, če z obrambami ne bi pet strelov ustavila Urška Wertel.

Krka je v skorajda praznem Tivoliju imela bučno podporo s tribun. Tudi na krilih le-te so Dolenjke manjšale zaostanek. Predvsem zadetki nekdanje reprezentantke Mojce Derčar so vlili novega upanja. Delni izid 6:1 jih je privedel do izida 17:16 v 38. minuti. Žalčanke so delovale precej izgubljeno – kopica tehnični napak in le en gol v osmih minutah … Z zadetkom Ines Čigoje so igralke Krke v 40. minuti prvič na tekmi izid poravnale (18:18). Da je bil preobrat popoln, sta poskrbeli Derčarjeva in Bačarjeva, ki sta Krko popeljali celo do vodstva z dvema goloma (42. minuta 18:20). Nadaljevanje z agresivno obrambo, ki je silila nasprotnice k napakam, je Krki prinesla ugoden izid, za marsikoga veliko presenečenje. Le šest minut pred koncem je bilo +4 (22:26). Da ne bi prišlo do novega preobrata v škodo Krke, je poskrbela vratarka Špela Murn, ki je zaklenila svoja vrata. Tako so se igralke Krke veselile tretjega mesta, Celeia Žalec pa je pristala na četrtem.




Ne spreglejte