Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2019,
18.14

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško PSG liga prvakov rokomet

Nedelja, 24. 2. 2019, 18.14

5 let, 1 mesec

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, 13. KROG

Celjani naredili vse, a so bili zvezdniki iz Pariza premočni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
CPL : PSG liga prvakov | Celjani so se v Zlatorogu dobro upirali favoriziranemu PSG, a izgubili in ostali brez možnosti za uvrstitev v osmino finala lige prvakov. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Celjani so se v Zlatorogu dobro upirali favoriziranemu PSG, a izgubili in ostali brez možnosti za uvrstitev v osmino finala lige prvakov.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Rokometaši Celja pivovarne Laško so se v predzadnjem dejanju prvega dela lige prvakov v Zlatorogu dobro zoperstavili francoskemu PSG-ju, najbolj razvpiti ekipi na stari celini, a žal doživeli še en poraz. Varovanci Tomaža Ocvirka so tako izgubili tudi teoretične možnosti za napredovanje in bodo z evropsko sezono zaključili v nedeljo, 3. marca na Danskem.

Zlatorog je navkljub porazu celjskih rokometašev - z njim so si tudi dokončno zapahnili vrata osmine finala lige prvakov - doživel imeniten športni dogodek, tribune so bile napolnjene do zadnjega kotička, navijaška skupina Florijani pa je v pompoznem slogu obeležila 25-letnico delovanja.

Začelo se je po željah celjskih navijačev

Slovenski prvaki so Parižane prijeli trdo, v prvem polčasu vodili tudi s +6, do izteka 30 minut pa gostom dovolili, da so izid izenačili. V drugem polčasu je bogati PSG vendarle pokazal, zakaj velja za enega največjih favoritov za osvojitev lige prvakov in domačim ušel ter se na koncu veselil zmage s 36:32.

Tekma v Zlatorogu skozi fotografski objektiv (Peter Podobnik/Sportida)

Fotogalerija
1 / 33

Najboljši strelec tekme je bil francoski reprezentant Luc Abalo z osmimi goli, šest jih je prispeval Norvežan Sander Sagosen. V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit William Accambray s petimi goli, enega manj je dosegel Draško Nenadić.

Parižani imajo v zadnjih sezonah strah zbujajoči igralski kader, kljub zvezdnikom najvišjega kakovostnega razreda pa še niso osvojili lige prvakov. V zadnjih letih jim je na tradicionalnih zaključnih turnirjih v nemškem Kölnu vselej spodrsnilo, v sezonah 2015/16 in 2017/18 že v polfinalu, v sezoni 2016/17 pa v velikem finalu proti makedonskemu Vardarju iz Skopja. 

PSG prvi, v izločilne boje tudi Tamšetov Zagreb

Mario Šoštarič je ob porazu Szegeda dosegel štiri zadetke. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Mario Šoštarič je ob porazu Szegeda dosegel štiri zadetke. Foto: Matic Ritonja/Sportida V izločilne boje gre še Zagreb, ki ga vodi nekdanji celjski trener Branko Tamše. Kljub porazu za en gol proti Flensburgu. Za hrvaško ekipo je en gol prispeval Gregor Potočnik. Vratar Urh Kastelic je zbral deset obramb.

V celjski skupini B je Nantes dobil skalp Pick Szegeda, zato so si rokometaši PSG-ja že pred tekmo v Zlatorogu zagotovili prvo mesto v skupini in direktno napredovanje v četrtfinale.

Za madžarsko ekipo je ob porazu Mario Šoštarič dosegel štiri gole, Dean Bombač se je med strelce vpisal trikrat, Matej Gaber enkrat, Nik Henigman pa je tekmo končal brez zadetka. 

Evropsko sezono poleg Celja končuje še danski Skjern, ki je v nedeljo izgubil v Zaporožju. Jan Grebenc je na tekmi dosegel dva gola.

V skupini A je Vardar ugnal Kristianstad, ob tem je Staš Skube za makedonsko ekipo prispeval štiri gole, Gregor Ocvirk ni stopil na igrišče.  Prva tekma 13. kroga je bila odigrana že v sredo, ko je Rhein-Neckar Löwen za gol ugnal poljske Kielce (30:29), pri katerih je Blaž Janc dosegel tri zadetke. Obe ekipi sta si že zagotovili boj za četrtfinalna mesta.

Skube junak Bjerringbro-Silkeborga

V skupini C in D, kjer se je tekmovanje že zaključilo, se najboljše ekipe borijo za preboj v osmino finala. Na prvi tekmi je Bjerringbro-Silkeborg ugnal Wislo Plock Žige Mlakarja, ki je dosegel 2 gola. Junak danske ekipe je bil Sebastian Skube z devetimi zadetki, na golu se je izkazal Aljoša Rezar.

Na drugem obračunu je Sporting Lizbona ob pomoči slovenskih vratarjev Aljoše Čudiča in Matevža Skoka za gol ugnala Dinamo Bukarešto. 

Povratni tekmi bosta na sporedu prihodnji konec tedna.

Sistem tekmovanja

Prvouvrščeni ekipi iz skupin A in B se neposredno uvrstita v četrtfinale. Ekipe, ki bodo v skupinah A in B zasedale mesta od 2. do 6., se bodo v izločilnih bojih (med najboljšimi 16 ekipami) pomerile za preostale četrtfinalne vstopnice.

Tekmovanje v skupinah C in D je že skoraj končano. V izločilne boje (med najboljših 16) potujeta le zmagovalca skupin. Po koncu prvega dela bosta prvo- in drugouvrščena ekipa v obeh skupinah odigrali dvoboj za zadnji dve vstopnici za uvrstitev v izločilne boje. 

Skupina A:

Skupina B:

Kvalifikacije za osmino finala:

Preberite še:

Celje Pivovarna Laško, Pick Szeged, rokomet
Sportal Nov spektakel v Zlatorogu, prihaja razvpiti PSG
RK Ribnica
Sportal Derbi Ribničanom, zmagali tudi Velenjčani
Ne spreglejte