Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
6. 4. 2017,
11.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Branko Tamše Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 6. 4. 2017, 11.38

6 let, 6 mesecev

Digitalna tiskovna konferenca v Celju

Branko Tamše podaljšuje ero v Celju

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
branko tamse celje prvak 2016 | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše je podaljšal pogodbo s klubom do leta 2020.

Trener Branko Tamše je podaljšal pogodbo s slovenskimi prvaki do leta 2020. Obstoječa pogodba je veljala še za prihodnjo sezono. Na člansko klop je prišel decembra 2013, ko je zamenjal Vladana Matića. V zadnjih sezonah je osvojil vse prvenstvene, pokalne in superpokalne lovorike, ki so bile na voljo. Presežka v ligi prvakov pa še ni napravil. Celje se trikrat zapored ni uvrstilo med šestnajsterico v ligi prvakov, čeprav je bilo v zadnjih dveh sezonah izjemno blizu.

Celjani so letos prvič nastopili v regionalni ligi in zasedli peto mesto. | Foto: Martin Metelko/Sportida Celjani so letos prvič nastopili v regionalni ligi in zasedli peto mesto. Foto: Martin Metelko/Sportida

Ponudbe so bile

Šušlja pa se, da si je osebo, ki se je v preteklosti tako ali drugače podpisala pod vse velenjske naslove, želelo tudi Gorenje. A v zadnjih letih večni podprvaki so se dogovorili z Željkom Babićem. Tamšeta so klicali tudi iz Makedonije, kjer je naposled selektor postal Raul Gonzalez.

"Celje je postalo valilnica talentov, brusimo igralce in osebnosti. Drugi cilj je korak naprej v Evropi, čeprav se zavedamo, da je vse težje. To je moj cilj in vizija. Ni težko vztrajati v kolektivu, ki ve, kaj in zakaj. Vem, da so vse oči uprte vame," je ob podpisu dejal Tamše na tiskovni konferenci, ki je premierno potekala s prenosom na Facebooku.

Kdo prihaja in kdo gre?

Velenjčan bo imel na voljo zelo spremenjeno ekipo. Odhajajo Blaž Janc, Arthur Patrianova, Povilas Babarskas, Ivan Gajić in morda tudi Miha Zarabec, ki je potrdil zanimanje klubov. Prihajajo pa Urh Kastelic, Daniel Dušebajev in Branko Vujović.

Pogovori z Luko Žvižejem se vlečejo že (pre)dolgo, celjski želji sta Jan Jurečič iz Krke in njegov soimenjak Grebenc iz Ribnice.

Direktor ostaja, sanacija se podaljšuje

Pogodbo je podaljšal tudi direktor Gregor Planteu, ki je napovedal, da naj bi bila sanacija kluba končana do konca prihodnje sezone. Ta rok se sicer podaljšuje, saj je celjski klub nekaj praktično identičnega napovedal že pred dvema letoma.

Celoten posnetek tiskovne konference:

Ne spreglejte