Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
20. 8. 2016,
3.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Sobota, 20. 8. 2016, 3.24

6 let, 7 mesecev

Tina Šutej je letvico že nastavila na Tokio 2020

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Potem ko je finalni nastop v skoku ob palici krepko pod osebnim rekordom končala na enajstem mestu, je Tina Šutej mislih hitro preusmerila na novo štiriletno olimpijsko obdobje.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Tina Šutej je trikrat podrla letvico na višini 460 cm. | Foto: STA , Tina Šutej je trikrat podrla letvico na višini 460 cm. Foto: STA ,

Boj slovenske rekorderke v skoku ob palici se je v velikem finalu olimpijskih iger končal pri višini 460 centimetrov. Potem ko je preskočila 435 in 450 cm, je nato letvico trikrat podrla in tekmovanje končala na enajstem mestu. Pretiranega razočaranja ob tem ni kazala, saj je, kot je dejala, svoj cilj izpolnila že s prebojem v finale.

"Ob koncu skoka se mi vedno primeri tehnična napaka, ki me stane 10 ali 15  centimetrov. Odriv od palice je preskromen, zato telo 'odplava'. Te napake se zavedam, a po tekmi je lahko biti pameten.  Menim sicer, da sem bila dobro pripravljena na tekmo. Tudi na ogrevanju nisem imela težav," je dejala 27-letna Ljubljančanka in se tolažila z ugotovitvijo, da se je prvič na velikem tekmovanju prebila v finale.

Pogled proti OI 2020 | Foto: STA , Pogled proti OI 2020 Foto: STA ,

Svetla prihodnost

"Pred menoj je še svetla prihodnost," je kot odmev na hipno razočaranje na tretji višini dejala Šutejeva, katere državi rekord (461 cm) je star že debelih pet let. Prepričana je o tem, da je imela to višino v rokah tudi tokrat. Sanja pa celo o višini 480 cm. "To je vrh. Tja želim," pravi in dodaja, da se je zanjo že danes začel projekt priprav na prihodnje olimpijske igre, ki jih bo leta 2020 gostil Tokio.

"Že preboj v finale, torej med dvanajst skakalk s palico je velik uspeh. Nastopam v atletiki, kjer je konkurenca najmočnejša. Nisem pa še rekla zadnje besede. Gojim visoke cilje. SEm zelo motivirana. V Tokiu ne želim biti le priključek finalistkam. Rada bi krojila vrh ," dodaja zadnja Slovenka, ki je na teh olimpijskih igrah nastopila na osrednjem štadionu.  

Ne spreglejte