SiolNET. Sportal RIO 2016
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Žan Rudolf po predteku na 800 metrov

Slovenski rekorder priznava, da še ni dorasel svetovni konkurenci

0,23

termometer

800 m predtek Rio Žan Rudolf
Foto: Reuters

Žan Rudolf je na olimpijskih igrah odprl slovenske atletske nastope in tekmovanje na 800 metrov z najboljšim dosežkom v sezoni 1:46,93 končal na 21. mestu.

"Vesel sem, da sem na olimpijskih igrah dosegel svoj najboljši izid, a za polfinale bi moral teži precej hitreje, državni rekord, ali vsaj blizu. Malo mi je zmanjkalo. Nisem še pripravljen na konkurenco v svetovnem merilu. Vidi se, da sem v Evropi lahko okrog finala, za svetovno prvenstvo in olimpijske igre pa me čaka še trdo delo. Vsaj dve do tri leta, da se bom lahko kosal s tekmeci, saj je za najboljše izid 1:45 igranje, meni pa bi se za to morala zgoditi popolna tekma," nastopa v zahtevnih deževnih razmerah ni olepševal 23-letni Ljubljančan, ki pa mu je za polfinale zmanjkalo manj, kot je pričakoval.

Jutranji termin mu ni ustrezal

Kot je povedal, sta se s trenerjem dogovorila, da se na začetku ne zažene, ampak prihrani delček energije za zadnji del: "Sledil sem občutku nog. Morda so mi tekmeci 200 metrov pred ciljem preveč ušli, a tudi če bi se jih držal, bi dobil dve ali tri desetinke, kar prav tako ne bi zadostovalo za napredovanje, je še dejal atlet ljubljanskega Massa in potožil nad jutranjim štartom, kar mu nikakor ne ustreza. "A to in slabo vreme sta bila za vse enaka."

V cilj je pritekel na šestem mestu, pozneje pa je bil tekmovalec, ki tekmuje za Bahrajn, diskvalificiran. V cilj je pritekel na šestem mestu, pozneje pa je bil tekmovalec, ki tekmuje za Bahrajn, diskvalificiran. Foto: Getty Images

Sezona za slovenskega rekorderja z nastopom na olimpijskem stadionu v Riu še ni končana, saj ga čaka po igrah še nastop v Velenju in v začetku septembra na mitingih v Italiji, po krajšem premoru pa se bo začel pripravljati na novo sezono, v kateri bo prva večja tekma marčevsko dvoransko evropsko prvenstvo v Beogradu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin