Prvi tek čez ovire tudi v Vipavski dolini

Wajdušna Obstacle Trail Run ali na kratko WOTR je prvi tek čez ovire v Vipavski dolini. Na sporedu bo 29. avgusta, potekal pa bo po naravi in po mestu Ajdovščina.

1 / 2

Foto: wotr.si

2 / 2

Foto: wotr.si

Gre za približno 12 kilometrov dolgo preizkušnjo, med katero se bodo morali tekmovalci spopasti z marsikatero oviro. Te bodo vključevale pregrade, cevi, mreže, zibajoče se avtomobilske gume, bale sena, blatno kopel, tolmune mrzlega Hublja, mokre drsalnice …

"Enkrat bo potrebno ravnotežje, drugič moč, tretjič spretnost, vedno pa timsko delo in veliko srčnosti. Pretežke ovire lahko zaobidete. Za vse bodo pripravljeni še čudoviti razgledi na Ajdovščino in Vipavsko dolino – mimo teh pa ne boste mogli," so na spletni strani zapisali organizatorji in pripravili kakovostno videopredstavitev, ki si jo lahko ogledate tukaj:

Štart teka čez ovire bo v športnem parku Pale v Ajdovščini, od koder bo pot potekala po rimski poti na vrh Stare babe, skalne police z razgledno ploščadjo, od tam pa vse do izvira Hublja, kjer vre voda na dan iz lukenj kraškega podzemlja. Po suhem kraškem travniku po sredini Škola se bodo udeleženci nato spustili proti središču Ajdovščine do rimskega obzidja in se spet srečali s hudournikom Hubelj. Sledi vzpon po progi za spust, ki se nadaljuje po robu Škola, zatem pa samo še sklepni del, spust po naravoslovni učni poti do tolmunov in nazaj v športni park Pale, kjer bo tudi cilj.

Ovire za zdaj ostajajo še skrivnost.

Prijave:

Del prijavnine je namenjen socialno ogroženim družinam v Ajdovščini in okolici, ki jih bo z vso potrebno skrbnostjo izbral Center za socialno delo. Zgodnje prijave po 20 evrov so že zaprte, do 20. avgusta pa se lahko prijavite za 25 evrov. Vsak udeleženec bo prejel majico, vipavsko joto, spominsko medaljo in vstopnico za večerni koncert skupine Tabu. Poleg dogodka WOTR za odrasle bo isti dan potekal tudi mini WOTR, ki je namenjen otrokom med 5. in 12. letom.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno