SiolNET. Sportal Rekreacija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Popoln tekaški dan v Ljubljani (foto)

2

termometer

Končana je 58. spominsko-rekreativna prireditev Pot ob žici, ki je v Ljubljani skupaj v treh dneh pritegnila kar 35 tisoč udeležencev. Z drugim mestom na 12 kilometrov je zablestel Sportalov novinar.

Tridnevna prireditev Pot ob žici je od četrtka do sobote združila natanko 29.245 pohodnikov in 6.168 tekačev na Teku trojk. S Tekom trojk in rekreativnim pohodom Pot ob žici sta organizatorja Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana že 58. leto zapored obudila spomin na dneve, ko je Ljubljano obdajala bodeča žica. Po četrtkovem pohodu vrtcev in petkovem množičnem pohodu osnovnošolcev so se v soboto na daljše rekreativne pohode podali še vsi preostali. Ob šesti uri se je na izhodiščnih točkah pohodov zabeležilo 5.714 udeležencev, ki bodo do 17. ure premagovali 35-kilometrsko razdaljo.

Poklon junaku, ki je odtekel že 58-krat

Odličen čas je na teku trojk uspel tudi najboljši moški trojki na 12-kilometrski preizkušnji z imenom Jelovica, zmagovalkam ženske kategorije ŠD Nanos 5 in mešani ekipi Atletska reprezentanca SV, ki je prav tako v svoji kategoriji pritekla na prvo mesto. Med fanti je bila druga trojka z imenom GiBit (čas 46;30), v kateri je tekel tudi Sportalov novinar Peter Kastelic. Med tekači je bila tudi trojka z Antonom Majcnom, ki je tekel že vseh 58 tekov. Zanj je bil tokratni tek še prav poseben in ga je poimenoval kar "tek treh generacij", saj sta ga na progi spremljala sin in vnukinja.

Skupaj več kot dva tisoč trojk

Tek trojk s štartom in ciljem na Kongresnem trgu je skupno štel 2.056 trojk. Od tega je bilo kar 256 trojk takšnih, ki so obračunale s težjo, 29 kilometrov dolgo progo. Pri tem je bila najhitrejša moška trojka z imenom ŠD Nanos 1 – Swarco v sestavi Ferjančič, Tratnik in Lokar. Za prihod v cilj so potrebovali slabi dve uri oziroma 1;54:24, kar je bilo skoraj 25 minut več, kot so potrebovale zmagovalke v ženski kategoriji.

Čas 2;19:58 so dosegla dekleta v sestavi Katja Rakušček, Valerija Mrak in Saša Pisk, združena v trojki SportKa Žiri. Med prvo moško in prvo žensko trojico tekačev na daljši preizkušnji je pritekla mešana trojka z imenom On Cloud Team Slovenia (Neža Mravlje, Lojze Primožič in Mitja Mori).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin