Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 11. 2012,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 20. 11. 2012, 13.22

8 let

Odlični tekači v Kranjski tekaški ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Končani sta dve tekmi v novi sezoni zdaj že tradicionalne Kranjske zimske tekaške lige. Po vzponih na Kališče in Jošt je v vodstvu lanskoletni zmagovalec Danilo Šimnic.

Liga je spet sestavljena iz 15 preizkušenj in 5 prizorišč, Kališča, Jošta, Krvavca, Mohorja in Brda. Na vsakem izmed njih se torej tekači pomerijo po trikrat. Gre za povsem rekreativno in neuradno tekmovanje. Prijavnine ni, prireditev pa ima za sponzorja izdelovalca energetskih napitkov, tako da tekači v cilju niso žejni.

"To so trening tekme. Glede na to, da je bilo že lani veliko zanimanja in so bili udeleženci navdušeni, smo se odločili, da vse skupaj ponovimo. Prvega teka na Kališče se je udeležilo okrog 60 ljudi, na Jošt pa jih je teklo že preko 70. Tekme so spet izbrane tako, da so trase raznovrstne. Čez celo zimo lahko tekači trenirajo na gorskih in ravninskih etapah ter imajo možnost, da se dobro pripravijo na spomladanske teke. Največ jih pričakujemo na teku okrog Brda, ker je trasa ravninska in se nam bodo pridružili maratonci," je pojasnil idejni vodja tekov Klemen Udovič.

Po dveh tekmah je pri moških v vodstvu Danilo Šimnic, pri dekletih pa Petra Mikloša. Na Kališče sta najhitreje pritekla Klemen Triler in Mikloševa, na Jošt pa Gašper Bregar in Katja Kozjek. Vsi tekači seveda ne tečejo na vseh preizkušnjah. "Udeležba je vrhunska. Teč pridejo odlični tekači. Če se želiš uvrstiti med 20, moraš biti že zelo dober. Bregar je denimo reprezentant v gorskih tekih. Na novo sezono se pripravlja tudi Sebastjan Zarnik," je še dejal Udovič.

V nedeljo, 25. novembra, bo na sporedu ena izmed najtežjih preizkušenj na Krvavec, podobno zahteven bo tudi 10-kilometrski vzpon na Mohor teden dni pozneje. Prvi izmed treh ciklov bo sklenjen še teden dni pozneje s tekom okrog Brda.

Ne spreglejte