Na Avirateku zbrali 500 kg hrane (foto)

Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični je v soboto uspešno izpeljalo športno-rekreativno prireditev v vzdržljivostnem teku, poimenovano Aviratek. Šport so nadgradili z dobrodelnostjo.

1 / 3

Foto: Gašper Stopar

2 / 3

Foto: Gašper Stopar

3 / 3

Foto: Gašper Stopar

Kljub slabemu vremenu je v Šentvidu pri Stični na prvi tovrstni prireditvi v občini Ivančna Gorica nastopilo 150 adrenalina željnih tekačev. Udeleženci so petkilometrski tek z najrazličnejšimi ovirami začeli na poligonu pri gasilskem domu Šentvid, nato pa jih je proga vodila po poljskih in gozdnih poteh. Na poti so premagovali domiselne in strah vzbujajoče ovire iz lesa, slamnatih bal in drugih naravnih materialov, premagati so morali tudi peščeno sipino, leseno piramido, jarek, napolnjen z vodo, se spustiti po 50-metrskem toboganu, marsikdo pa je prvič v življenju tekel v klanec na motokros stezi. Organizatorji so poskrbeli tudi za posebno presenečenje v obliki ognjene ovire, za dodatno popestritev pa je poskrbelo kar vreme, kar pa ni bila prevelika ovira.

Šprint in mini Aviratek

Udeleženci teka, med katerimi sta bila najstarejša udeleženca starejša od 50 let, so nastopili v več skupinah, njihovi časi pa so se merili za razvrstitev v štirih različnih kategorijah. Organizatorji so pripravili tudi tekmo v šprintu in mini Aviratek za najmlajše.

Poglavitno vodilo organizatorjev in nastopajočih je bilo sodelovati s srcem, za pomoč tistim, ki jim vsakdanje stiske preprečujejo normalno življenje. V sodelovanju z Zavodom za pomoč socialno ogroženim Anina Zvezdica in Občino Ivančna Gorica so zbirali hrano za družine s socialnimi stiskami. V ta namen je šel del štartnine, vsak tekmovalec in obiskovalec teka pa je bil povabljen, da prinese s seboj vsaj en kilogram hrane z daljšim rokom uporabe. Klicu dobrote se je odzvala tudi Občina Ivančna Gorica in v ta namen donirala 200 kilogramov hrane. Skupaj je organizatorjem uspelo zbrati 500 kilogramov hrane.

Rezultati Aviratek 2013:

Moški posamezno: 1. mesto: Miha Breznik, Lukovica 2. mesto: Domen Vidergar, Lukovica 3. mesto: Toni Habjan, Višnja Gora Ženske posamezno: 1. mesto: Ema Štupar, Komenda 2. mesto: Petra Hauptman, Škofja Loka 3. mesto: Nataša Dežman, Šentvid pri Stični Trojke – moški: 1. mesto: Indijanci (David Vidmajer (Blanca), Tadej Strojanšek (Blanca), Blaž Kunšek (Sevnica)) 2. mesto: Šit (Matic Jurjevec (Rečica ob Savinji), Matej Debelak (Ljubno ob Savinji), Aljaž Ocvirk (Šempeter)) 3. mesto: Zakuapane (Peter Mlinar Rozinger (Poljane), Luka Prašnikar (Novo mesto), Andrej Simsič Kunstelj (Medvode)) Trojke – ženske: 1. mesto: Hitre Polžke (Špela Markovič, Mateja Markovič (obe Šentvid pri Stični) Katarina Cimerman (Grosuplje)) 2. mesto: Iliopsoas (Dominika Žagar, Mari Jakobsen, Viktorija Novak – vse iz Ljubljane) 3. mesto: Guapa baletke (Maja Zrilič, Lea Verbič (obe Šentvid pri Stični), Katarina Repič (Ljubljana))

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano