Alpina in GRS Bohinj skupaj za varno doživetje v hribih

Podjetje Alpina in Gorska reševalna služba Bohinj sta združili desetletja izkušenj in edinstvene tehnične rešitve s ciljem, da slovenskim pohodnikom omogočita varna doživetja v naravi. Zamisel o sodelovanju je nastala ob sedemdesetletnici Alpine in to jesen že prinaša novosti. Čevelj Alpina Bohinj, ki ga je Alpina razvila v sodelovanju z GRS Bohinj, je že na voljo v izbranih prodajalnah Alpina.

Alpina in GRS Bohinj skupaj za varno doživetje v hribih
Oglasno sporočilo

Žirovsko podjetje Alpina, eden izmed vodilnih proizvajalcev športne obutve, pri razvoju pohodne obutve največ pozornosti namenja udobju, kakovostni izdelavi in funkcionalnosti obutve, ki omogoča predvsem varno hojo v hribe. Filozofijo podjetja podpirajo tudi člani Gorske reševalne službe Bohinj, saj si pri svojem delovanju prizadevajo za varnost planincev in ozaveščanje pohodnikov o pomenu uporabe ustrezne opreme v hribih in visokogorju.

Alpina

GRS Bohinj za varno hojo v gore priporoča planinski čevelj Alpina BOHINJ

Pohodniki in planinci zelo dobro poznajo pomen dobrega in kakovostnega gojzarja pri varni hoji v hribe in gore. Vsakdo je bil že kdaj pošteno ožuljen zato so kakovostni materiali, dober oprijem in prileganje stopalu izjemnega pomena. Pri Alpini so skupaj z GRS Bohinj razvili prav poseben gojzar, ki je pisan na kožo tako pohodnikom kot izkušenim planincem in kot nalašč za bohinjske gore – za zahtevne poti v visokogorju in pohodniške poti.

Čevelj Alpina Bohinj, tako kot druge modele planinske obutve Alpina, odlikujejo vzdržljivi materiali mojstrsko skrojeni v edinstven zmogljiv in udoben čevelj. »Pri razvoju čevlja Alpina Bohinj smo največ pozornosti namenili funkcionalnosti in varni uporabi na zahtevnejših terenih. Uporabili smo desetletja izkušenj, edinstvene tehnične rešitve in skrbno izbrane materiale. Zadovoljni smo, da naše znanje in kakovost potrjujejo člani GRS Bohinj, ki obutev Alpina priporočajo tudi najbolj zahtevnim uporabnikom,« je ob prihodu novega čevlja na trg povedal Boštjan Lukančič, direktor športne divizije. Čevelj Alpina Bohinj, ki je prvi model, poimenovan po slovenskem kraju, zagotavlja optimalno udobje in funkcionalnost v različnih vremenskih pogojih in zahtevnejših gorskih terenih. Odlikuje ga trden in dobro profiliran podplat, zaščita iz gume, vodoodporna membrana Symapatex, Vibram guma in visoko kakovostno usnje Nubuk. Kopito in kroj sta prilagojena moškemu stopalu, tako da nudita čim boljši oprijem in oporo pri hoji po najtežjih gorskih terenih. Podplat je zasnovan tako, da prenese tudi dodatne obremenitve. Čevelj je udoben in funkcionalen, primeren tudi za uporabo polavtomatskih derez, kadar razmere to zahtevajo.

Alpina

Sredstva od prodaje za GRS Bohinj

Kupci bodo ob nakupu prejeli karto pohodniških poti po Bohinju, del sredstev od prodaje pa bo Alpina namenila za delovanje in razvoj GRS Bohinj ter s tem vsem gorskim navdušencem omogočila varna doživetja v naravi.

Odličnost, zgrajena na tradiciji

Žirovski 'gojzar' se je s svojo sedemdesetletno tradicijo vpisal med svojevrstne legende. Z Vikijem Grošljem in prvo jugoslovansko odpravo so čevlji, ki jih je Alpina izdelala posebej za ta vzpon, leta 1979 osvojili Everest, najvišji vrh sveta. Viki Grošelj je v čevljih Alpina osvojil najvišje vrhove Nepalske Himalaje. »V Alpini spoštujemo bogato tradicijo, vendar pa je naš razvoj usmerjen v prihodnost, zato so v teku že novi razvojni projekti na področju 'outdoor' obutve. S popolnoma novimi modeli pohodne obutve bomo v prihodnjih sezonah osvajali tržišča, kjer še nismo prisotni,« pojasnjuje Boštjan Lukančič, direktor športne divizije v Alpini.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano