Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 3. 2016,
17.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sobota, 26. 3. 2016, 17.24

6 let, 7 mesecev

Presegel je vsa pričakovanja: 340 kilometrov je pretekel v 44 urah in si privoščil le uro spanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Anže Česen

V Ivančno Gorico priseljeni Ljubljančan Anže Česen je v 44 urah pretekel 340 kilometrov od Goričkega do Pirana. Na poti se mu je pridružilo približno 30 ljudi, privoščil pa si je le pičlo uro spanja.

Kakšen je recept za uspeh? "Dobra pripravljenost, moja petčlanska ekipa in zavedanje, da se moraš boriti, tudi če je kriza," je s svežino v glasu Česen danes navsezgodaj odgovarjal na naša vprašanja.

Prav posebej se za projekt #UltraGoričkoPiran, s katerim je želel povezati tekaške kolege z družbenih omrežij, ni pripravljal, saj je vedno pripravljen, pravi. Treniral je tudi nočne teke, kjer je okušal, kaj pomeni pomanjkanje spanca.

 

Na poti se mu je pridružilo približno 30 tekačev, če ne bi bil tako hiter, bi jih bilo verjetno še več. Od 340 kilometrov jih je le 30 tekel sam.

"Vse skupaj je potekalo tako, kot je treba. Noge so bile sicer proti koncu poti vedno težje, a večje krize, razen tiste na območju Domžal, nisem občutil. Pokonci me je držala tudi družba, saj sem od 340 kilometrov poti le 30 kilometrov pretekel sam."

30-letni pripadnik vojaške policije, ki si je v 44 urah privoščil le uro spanja, je izračunal je, da se mu je na poti pridružilo približno 30 tekačev, meni pa, da bi jih bilo še več, če ne bi bil tako hiter in jim podrl načrtov.

 

Tako je na primer skozi Ljubljano tekel v petek ob peti uri zjutraj in ne popoldne, kot je načrtoval in kot smo poročali v medijih.

Na poti so padli štirje osebni rekordi, ki so jih postavili spremljevalni tekači, podrl ga je tudi Česen, ki je za 76 kilometrov presegel prejšnji rekord. Tega je postavil na lanskem Ruthinem teku okrog Blejskega jezera, ko je v 48 urah pretekel 264 kilometrov.

Novih načrtov za zdaj še ne snuje, najprej si bo vzel nekaj počitka, že jutri pa si bo znova obul tekaške copate in odtekel kilometer ali dva. Za raztek, pravi.

Ne spreglejte