Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2019,
19.12

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

NK Aluminij ND Gorica

Sreda, 22. 5. 2019, 19.12

4 leta, 11 mesecev

Gorica : Aluminij

Kako je bilo v Novi Gorici? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Nogometaši Gorice so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 0:0 remizirali z Aluminijem. Po tej tekmi je dokončno jasno, da se bo Gorica pred izpadom v drugo ligo reševala v dodatnih kvalifikacijah.

NK Maribor, slavje
Sportal Mojster Luka Zahović blizu nove krone, boj za Evropo ni končan #video

Gorica je lovila zadnjo bilko v upanju na izognitev igranju dodatnih kvalifikacij za popolnitev prve lige. Na drugi strani so Kidričani že pred tedni ostali brez finala pokala Slovenije in po seriji skromnejših rezultatov tudi brez četrtega mesta, ki kot zadnje pelje v kvalifikacije evropske lige.

Goričani so bili v prvem polčasu, ki je postregel s previdno igro na obeh straneh, brez večjih priložnosti, več pri žogi. Do največje priložnosti so po protinapadu prišli gostje. V 25. minuti je Jure Matjašič po dvojni podaji s strani dobil žogo sredi kazenskega prostora, a jo zgrešil, prišla je do Aljaža Ploja, ki je ostro streljal s strani, kjer pa je bil dobro postavljen vratar Grega Sorčan in jo odbil v polje.

V 59. minuti je Bede Amarachi Osuji podal v kazenski prostor, v najbolj obetavni akciji domačih pa je Etien Velikonja z glavo streljal prek gola. V 86. je Matic Vrbanec že premagal Sorčana, a je žoga zadela levo vratnico.

Goričani tako kot že prej tudi v nadaljevanju niso prišli do res zrele priložnosti za zadetek. Zaključek je pripadel Aluminiju. Vrbanec je v sodnikovem podaljšku tako prišel do nove priložnosti v kazenskem prostoru, vendar se je tako zapletel, da sploh ni resno streljal.

Goričani bodo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostovali v Krškem, Kidričani pa bodo gostili Olimpijo.

Gorica : Aluminij 0:0

Športni park, sodniki: Balažič, Mežnar in Mijatović.

Gorica: Sorčan, Celcer (od 29. Kavčič), Lipušček, Tomiček, Curk (od 69. Hodžić), Marinič (od 60. Šipek), Osuji, Kolenc, Grudina, Velikonja, Filipović.
Aluminij: Janžekovič, Ploj (od 59. Amuzie), Koblar, Martinović, Kontek, Kranjc, Muminović, Petrovič, Vrbanec, Matjašič (od 84. Horvat), Marinšek (od 62. Štor).

Rumeni kartoni: Kolenc, Velikonja; Martinovič, Kontek.

Spremljanje tekem v živo:

 

Konec tekme v Kranju! Domžale so Triglav premagale s 4:1.

VIDEO: gol Mateja Podlogarja za vodstvo Domžal s 4:1:

GOOOL! V Kranju so Domžale v 86. minuti zadele še četrtič in zdaj vodijo s 4:1. Spet je zadel rezervist Matej Podlogar.

VIDEO: gol Mateja Podlogarja za vodstvo Domžal s 3:1:

GOOOL! V Kranju so Domžale v 80. minuti zadele še tretjič in prišle do vodstva s 3:1. V polno je meril rezervist Matej Podlogar.

VIDEO: gol Daria Kolobariča za vodstvo Domžal z 2:1:

GOOOL! Še en zadetek v Kranju, kjer zdaj Domžale po golu maldega Daria Kolobariča vodijo z 2:1.

Konec tekme v Ljubljani! Olimpija se je od domačih navijačev poslovila z zmago nad Muro z 1:0, ki ji jo je zagotovil Endri Cekici. Albanec, ki je v zadnjem času v izjemni strelski formi.

Začetek drugega polčasa v Kranju! V Kranju, kjer pa rezultat ni več pomemben, saj si je Triglav zaradi tega, ker Gorica ni uspela zmagati, že zagotovil obstanek, nadaljujejo z drugim delom igre.

Konec tekme v Celju! Rudar je z dvema goloma Milana Tučića premagal Celje z 2:0.

Konec tekme v Mariboru! Maribor je z dvema goloma Luke Zahovića, ki je skočil na vrh lestvice strelcev, z 2:0 premagala odpisane Krčane.

Konec tekme v Novi Gorici! Gorica in Aluminij sta se razšla brez remija. Zdaj je dokončno jasno, da se bo Gorica pred izpadom reševala v dodatnih kvalifikacijah za obstanek.

VIDEO: gol Luke Zahovića za vodstvo Maribora z 2:0:


GOOOL! Luka Zahović je v 79. minuti za Maribor proti Krškemu zadel še drugič in na vrhu lestvice ujel Roka Kronavetra. Tudi pri tem zadetku je pokazal precej nogometnega znanja. Bo mladi slovenski napadalec še drugič v dveh letih najboljši strelec slovenske lige?

VIDEO: gol Milana Tučića za vodstvo Rudarja z 2:0:


GOOOL! Nov gol v Celju, kjer Rudar vodi že z 2:0, spet pa je v 75. minuti v polno meril Milan Tučić, ki je dosegel 14. prvenstveni gol sezone. Se lahko v boj za strelskega kralja vmeša tudi on?

VIDEO: gol Endrija Cekicija za vodstvo Olimpije z 1:0:


GOOOL! Zadetek, ki je prav gotovo razveselil Celjane, smo dočakali tudi v Stožicah. Nov gol za Olimpijo je dosegel Endri Cekici, ki je Ljubljančane proti Muri v 59. minuti popeljal v vodstvo z 1:0.

VIDEO: gol Milana Tučića za vodstvo Rudarja z 1:0:

GOOOL! Pa smo zadetek dočakali tudi v Celju, kjer domačim nogometašem Evropa počasi polzi iz rok. Rudar je v vodstvo z golom v 68. minuti popeljal Milan Tučić, ki je zdaj pri 13 prvenstvenih golih v tej sezoni.

GOOOL! Še en zadetek v Kranju, kjer je Gašper Udovič izid na tekmi med Triglavom in Domžalami poravnal na 1:1.

Začetek drugih polčasov! Z drugim delom igre so začeli na treh prvoligaških prizoriščih, in sicer v Mariboru, kjer gostuje Krško, v Novi Gorici, kjer Gorica gosti Aluminij, in v Celju, kjer gostuje Rudar.

VIDEO: prekršek za enajstmetrovko in gol Adama Gnezde Čerina v Domžalah:


GOOOL! Pa smo dočakali tudi drugi današnji zadetek. Dosegli so ga Domžalčani na tekmi proti Triglavu v Kranju, ki se je začela s skoraj enourno zamudo. Z enajstmetrovke ga je zabil mladi Adam Gnezda Čerin.

Polčas tudi v Ljubljani!
Na tekmi med Olimpijo in Muro v Stožicah, ki je bila zaradi nevihte prekinjena za dobrih deset minut, gledalci še niso videli zadetka.

Začetek tekme v Kranju! Zdaj se je, s 55-minutno zamudo, začela tudi tekma med Triglavom in Domžalami, ki je bila zaradi obilnega deževja prestavljena.

VIDEO: gol Luke Zahovića za vodstvo Maribora z 1:0:


Polčas na treh prizoriščih! V Novi Gorici, na tekmi med Gorico in Aluminijem, je sodnik označil konec prvega polčasa. Izid je 0:0. Podobno je v Celju, kjer gostuje Rudar. Edini gol do zdaj smo videli v Ljudskem vrtu, kjer je prav tako polčas, Maribor pa proti Krškemu vodi z 1:0. Za edini gol je poskrbel Luka Zahović, ki je gol zabil po pravi mojstrovini.

Nadaljevanje tekme v Ljubljani! Po prekinitvi tekme v Stožicah, ki je trajala dobrih 10 minut, se obračun Olimpije in Mure, na katerem še nismo videli zadetkov, nadaljuje.

Prekinitev tekme v Ljubljani! V Kranju še kar čakamo na začetek tekme med Triglavom in Domžalami, po 29. minutah igre pa je bila zaradi nevihte prekinjena tudi tekma med Olimpijo in Muro v Ljubljani.

GOOOL! No pa smo po več kot 20 minutah igre na štirih prizoriščih le dočakali prvi gol. V 21. minuti je v Ljudskem vrtu Maribor v vodstvo z 1:0 proti Krškemu popeljal Luka Zahović, ki je dosegel 16. prvenstveni gol in skočil na drugo mesto lestvice strelcev. Zdaj za vodilnim Rokom Kronavetrom iz Olimpije, ki pa v tej sezoni ne bo več igral, zaostaja le še za en gol. Bo Zahović mlajši še drugo sezono zapored najboljši strelec slovenskega prvenstva.

Začetek tekem! Začele so se tekme v Stožicah, kjer Olimpija gosti Muro, Novi Gorici, kjer Gorica gosti Aluminij, Mariboru, kjer gostuje Krško, in Celju, kjer gostuje Rudar. Tekma v Kranju, kjer bi se morala udariti Triglav in Domžale, je za zdaj zaradi obilnega deževja prestavljena. O njeni nadaljnji usodi naj bi bilo več znanega čez 20 minut.


Težave v Kranju. Bo tekma med Triglavom in Domžalami, ki bi morala biti v Kranju, odpovedana oziroma prestavljena? Takšna slika prihaja iz Kranja:


Čaka nas tudi srdit boj za strelsko krono. Trenutno je na vrhu lestvice strelcev Rok Kronaveter iz Olimpije, ki je zabil 17 prvenstvenih golov, a v tej sezoni ne bo več igral. Z enim golom manj je drugi Luka Majcen iz Triglava, s 15 goli sledita Rok Sirk iz Mure in Luka Zahović iz Maribora, ki je bil z 18 goli najboljši strelec lige lani. Rudi Požeg Vancaš s 14 goli je poškodovan, tako da je že izpadel iz bitke za strelskega kralja, nekaj možnosti za tak naziv imata še Jan Mlakar iz Maribora, ki je pri 13 zadetkih, in Jamajčan, ki v zadnjem času navdušuje v majici Domžal, Shamar Nicholson. Tudi on je trenutno pri številki 13.

Kaj nas danes čaka? Pred zadnjima dvema krogoma je zanimivo predvsem v boju za zadnje mesto, ki prinaša Evropo. Na četrtem mestu je trenutno Mura, ki gostuje v Stožicah, medtem ko Celjane, ki imajo tri točke zaostanka, čaka domača tekma z Rudarjem. Nekaj negotovosti je tudi v boju za obstanek. Krško je že drugoligaš, ima pa deveta Gorica še nekaj možnosti, da se izogne devetemu mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek. Za tak scenarij morajo Novogoričani, ki so izgubili zadnje štiri tekme, v zadnjih dveh tekmah dvakrat zmagati, Triglav pa mora obe tekmi izgubiti.

Dober dan! Javljamo se s kar petih nogometnih prizorišč. V predzadnjem prvenstvenem krogu se bodo nogometaši merili v Stožicah, kjer bo Olimpija gostila Muro (prenos na Planetu), Triglav bo gostil Domžale (prenos na Planet 2), Celja Rudar (prenos na Planet 2), Gorica Aluminij (prenos na www.siol.net), Maribor pa bo svojo 15. prvenstveno lovoriko pred domačimi navijači proslavil proti že odpisanemu Krškemu.
Ne spreglejte