Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 5. 2022,
9.31

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

2

Natisni članek

NŠ Mura 1. SNL NK Maribor NK Maribor Marko Zalokar

Nedelja, 22. 5. 2022, 9.31

1 leto, 11 mesecev

marko zalokar suspendiran in umaknjen iz ekipe

Tik pred odločilnim dnem: Mura po hudi kršitvi suspendirala vratarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

2

Marko Zalokar | Vratar Marko Zalokar je odklonil igranje na nedeljski tekmi Mure z Mariborom, ki ima v boju za prvaka točko prednosti pred Koprom. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Vratar Marko Zalokar je odklonil igranje na nedeljski tekmi Mure z Mariborom, ki ima v boju za prvaka točko prednosti pred Koprom.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Večer pred zadnjim, odločilnim dnem za naslov slovenskega nogometnega prvaka, v boju za katerega ima Maribor točko prednosti pred Koprom, so iz Mure, ki bo gostila vijolice, sporočili, da je vratar Marko Zalokar suspendiran in odstranjen iz ekipe. Zalokar je Muraše obvestil, da se je dogovoril za podpis pogodbe z Mariborčani in da v zadnjem krogu ne bo igral, so zapisali pri Muri in dodali: "Naredili bomo vse, da na pravi način odgovorimo na takšne in drugačne distrakcije." 31-letni vratar pa je v izjavi za Ekipo dejal, da je prekmurski klub v sporočilu za javnost zapisal neresnico.

NK Maribor prvak 2022
Sportal Maribor v velikem slogu do novega naslova slovenskega prvaka!

V soboto pozno zvečer so pri NŠ Mura na uradni spletni strani objavili sporočilo za javnost, v katerem so med drugim zapisali, da jih je vratar Marko Zalokar obvestil, da se je dogovoril za podpis pogodbe z Mariborom in da ne želi igrati na zadnji tekmi letošnje sezone slovenskega prvenstva. Pr Muri so Zalokarja suspendirali in umaknili iz ekipe.

Večkrat odklonil poziv k igranju zadnje tekme

"Zoper Marka Zalokarja je bila zaradi hujših kršitev profesionalne pogodbe podana prijava na disciplinsko komisijo DNŠ Mura. Ta je igralcu izdala sklep o suspenzu. Zalokar je suspendiran in umaknjen iz ekipe, ker se je, po njegovi izjavi, dogovoril za podpis pogodbe z Mariborom in odločno odklonil igranje na jutrišnji tekmi 36. kroga Prve lige Telemach, ko v Fazaneriji gostuje Maribor.

Zalokarju je bila pred tedni ponujena nova pogodba s strani kluba, a žal do podaljšanja sodelovanja ni prišlo. Danes, dan pred tekmo, je klub obvestil, da bo kariero nadaljeval v Mariboru, posledično pa je večkrat odklonil poziv k temu, da odigra jutrišnjo tekmo.

Ne glede na neprijetno situacijo imamo v klubu pripravljeno rešitev in smo maksimalno motivirani za jutrišnjo tekmo, kjer bomo storili vse, da na pravi način odgovorimo na takšne in drugačne distrakcije," so ob tem zapisali na uradni spletni strani Mure.

"Lahko rečem le, da so v klubu napisali neresnico," o dogajanju pravi Zalokar. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Lahko rečem le, da so v klubu napisali neresnico," o dogajanju pravi Zalokar. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Zalokar: Zapisali so neresnico

31-letnik je v kratki izjavi za Ekipo dejal, da v tem trenutku težko komentira dogajanje, da so pri klubu zapisali neresnico in da bo po koncu prvenstva razkril pravo resnico: "Lahko rečem le, da so v klubu napisali neresnico. Zdaj si želim, da bi bil fokus predvsem na tekmi med Muro in Mariborom, po koncu pa vam obljubim, da bom razkril vse, kar se je dogajalo."

Maribor v Fazaneriji, Koper v Spodnji Šiški

Vodilni Maribor ima pred odločilnim dnem prvenstva točko prednosti pred drugim Koprom, ki bo ob 17.30 gostoval pri Bravu.

Spins XI 2022
Sportal V 1. SNL najboljši Mudrinski, v idealni enajsterici kar šest vijolic
Marko Drobnič Aluminij
Sportal Tujim investitorjem zaprl vrata, NZS poziva, naj razširi 1. SNL
Marcos Tavares slovo
Sportal Tavares v petek zvečer na Dravi ostal brez besed
Timi Max Elšnik
Sportal Tolažilna nagrada za Olimpijo: kapetan podaljšal do 2025
Pavlin Karić
Sportal Na Obali sta pisala pravljico. Prvi je zdaj direktor, drugi pri 48 letih še igra nogomet.
Ne spreglejte