Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 8. 2019,
22.04

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,99

16

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Triglav NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Nedelja, 18. 8. 2019, 22.04

4 leta, 8 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 6. KROG

Olimpija padla v Kidričevem, senzacionalni Aluminij je skočil na vrh #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,99

16

NK Aluminij NK Olimpija | Aluminij je v Kidričevem povzročil prvi prvenstveni poraz Olimpije, jo preskočil na lestvici in skočil na sam vrh. | Foto Miloš Vujinović / Sportida

Aluminij je v Kidričevem povzročil prvi prvenstveni poraz Olimpije, jo preskočil na lestvici in skočil na sam vrh.

Foto: Miloš Vujinović / Sportida

Aluminij se ne šali. To so Kidričani pokazali na nedeljskem derbiju 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije, v katerem so pred domačimi navijači z evrogolom premagali Olimpijo z 1:0 in Ljubljančanom prizadejali prvi prvenstveni poraz sezone. Aluminij je po tej zmagi skočil na sam vrh lestvice. V nedeljo smo videli še remi Brava in Domžal, ki tako še naprej ostajajo brez zmage in na dnu lestvice, novo zmago pa je zabeležila Mura, ki je odpravila Rudar. Že v soboto je Maribor izgubil v Celju, Tabor pa je doma premagal Triglav.

Aluminij je v zadnji tekmi 6. prvenstvenega kroga potrdil status z naskokom največjega prijetnega presenečenja dozdajšnjega poteka sezone 2019/20 in prizadejal prvi poraz Olimpiji. Še neporažene Kidričane, ki so bili nevarnejši že v prvem polčasu, je do četrte prvenstvene zmage popeljal Hrvat Niko Leko, ki je v 52. minuti poskrbel za fantastičen gol, vreden velike zmage.

Mojstrovina Nika Leka v Kidričevem:

Aluminij je do nove zmage, s katero je s 14 točkami skočil celo na vrh lestvice, prišel kljub temu, da je ta teden ostal brez najboljšega strelca ekipe Luke Štora, ki je v najdražjem prestopu v zgodovini kluba odšel k nemškemu drugoligašu Dynamu iz Dresdna.

Kidričani so na tekmi, na kateri je pravico delil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, prav tako spet ohranili mrežo nedotaknjeno in tako ostajajo pri zgolj dveh golih v svoji mreži, s tem pa imajo seveda z naskokom najboljšo obrambo v ligi.

Luka Štor
Sportal Aluminij potrdil: Gre za največji prestop v zgodovini kluba!

Mura se je v Fazaneriji veselila tretje zmage. Ob tem je dvakrat remizirala. Izgubila še ni. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mura se je v Fazaneriji veselila tretje zmage. Ob tem je dvakrat remizirala. Izgubila še ni. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mojstrovina prelomila tekmo v Fazaneriji

Mura je v Fazaneriji, kjer se je spet zbralo veliko število gledalcev, prišla do nove, tretje zmage v tej sezoni. Ob tem je dvakrat remizirala, tako da je zasedba Anteja Šimundže, ki je odigrala tekmo manj, celo povsem pri vrhu prvenstvene razpredelnice.

Mojstrovina Luke Bobičanca:

V Murski Soboti v prvem polčasu nismo videli zadetkov, potem pa je tekmo s pravcatim evrogolom prelomil Luka Bobičanec. Hrvat v vrstah Prekmurcev je prišel že do četrtega prvenstvenega gola v tej sezoni in je trenutno na vrhu lestvice strelcev. Zmago Mure je potem z drugim golom za končnih 2:0 postavil Amadej Maroša.

Domžale brez zmage ostajajo tudi po gostovanju pri novincu med prvoligaši, ljubljanskem Bravu. | Foto: Anže Petkovšek/Sportida Domžale brez zmage ostajajo tudi po gostovanju pri novincu med prvoligaši, ljubljanskem Bravu. Foto: Anže Petkovšek/Sportida

Domžale še naprej največje razočaranje sezone

Domžale, ki smo jih – sploh, ker so se poleti precej okrepile – uvrščali celo med tihe kandidate za naslov, so tudi v petem prvenstvenem nastopu ostale brez zmage in brez zadetkov remizirale proti novincu v ligi Bravu, ki je prišel še do pete točke.

Ekipa Simona Rožmana je tako (sicer s tekmo manj) pri zgolj dveh točkah in bo tudi po tem prvenstvenem krogu prikovana na dno lestvice. Lahko bi bilo še slabše, saj je Domžalčane, ki so resda zatresli tudi vratnico (Dejan Lazarević), z nekaj izjemnimi obrambami rešil vratar Aldin Mulalić, ki se je med vratnici preselil po katastrofalnem štartu novinca v vrstah Domžalčanov Gregorja Sorčana. Ta je v prvih štirih tekmah prejel kar 13 golov.

Darko Milanič je z Mariborom izgubil na gostovanju pri Celju. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Darko Milanič je z Mariborom izgubil na gostovanju pri Celju. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Celjanom razburljiv štajerski derbi, Maribor drugič poražen

V soboto je Maribor doživel še en poraz in z 1:2 izgubil na štajerskem derbiju v Celju. Tam je Celjane v prvem polčasu v vodstvo popeljal Dario Vizinger, pet minut za tem pa je Luka Zahović, potem ko jo je izboril sam, zapravil enajstmetrovko.

Videoposnetek: zgrešena enajstmetrovka Zahovića:

Sredi drugega polčasa je Rudi Požeg Vancaš, nekdanji as Celja, ki je v Ljudski vrt prišel poleti, izenačil na 1:1 in dosegel še tretji gol na tretji tekmi v nizu v vijoličastem dresu. Takrat se je zdelo, da Maribor lahko pride do preobrata, a je potem Špiro Peričić, ki je zakuhal že prvi gol, nesrečno zabil avtogol za zmago Celja z 2:1.

Maribor ima po prvih šestih tekmah nove sezone samo šest točk, s tem pa je izenačil najslabši vstop v prvenstvo v svoji zgodovini. Podobno neuspešen je bil tudi v daljni sezoni 2004/05.

Darko Milanič
Sportal Huda kriza Milaničevega Maribora: slabše kot letos v 29 letih še ni začel

Tabor v Sežani 3 x 3

V prvi tekmi kroga je novinec Tabor v Sežani v soboto z 2:0 premagal kranjski Triglav, potem ko je v vsakem polčasu dosegel en zadetek in prišel še do tretje domače zmage na tretji domači prvenstveni tekmi v tej sezoni.

Tabor je zmagal že tretjič v sezoni. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tabor je zmagal že tretjič v sezoni. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sežančani bodo, sploh doma, pod vodstvom Andreja Razdrha očitno nevarni in še kako konkurenčni v boju za obstanek.

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

4 - Senijad Ibričić (Domžale), Luka Štor (Aluminij), Ante Vukušić (Olimpija), Predrag Sikimić (Tabor), Luka Bobičanec (Mura),
3 - Mitja Lotrič (Celje), Luka Majcen (Triglav), Aljoša Matko (Bravo), David Tijanić (Triglav), Dario Vizinger (Celje)
2 - Endri Čekiči (Olimpija), Dino Hotić (Maribor), Luka Kerin (Celje), Luka Menalo (Olimpija), Asmir Suljić (Olimpija), Žiga Škoflek (Rudar Velenje), Luka Šušnjara (Mura), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Nikola Leko (Aluminij)
...

Poročilo s tekme: 

Videovrhunci s tekme:

Aluminij : Olimpija 1:0



Mura : Rudar 2:0

Bravo : Domžale 0:0

Celje : Maribor 2:1

Tabor Sežana : Triglav 2:0 

Fotogalerije:

Aluminij : Olimpija (foto: Miloš Vujinović/Sportida):

Fotogalerija
1 / 16
Mura : Rudar (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):
Fotogalerija
1 / 32

Bravo : Domžale (foto: Anže Petkovšek/Sportida):

Fotogalerija
1 / 9
Ne spreglejte