Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 6. 2020,
22.30

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,24

7

Natisni članek

NK Triglav NK Tabor Sežana NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 7. 6. 2020, 22.30

3 leta, 10 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

Noro, kakšen preobrat Maribora! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,24

7

Prvoligaški nogomet se je po slabih treh mesecih vrnil na slovenske zelenice. Branilec naslova Maribor se je v Domžalah rešil iz izgubljenega položaja (2:1) in jubilejno 1000. tekmo v 1. SNL ob debiju trenerja Sergeja Jakirovića kronal z dragoceno zmago, s katero se je povzpel na tretje mesto, Bravo pa je stežka ugnal Triglav (1:0). Vodilna Olimpija je po zmagi v Sežani (3:0) ohranila prednost pred Celjem (+5), ki je bilo boljše od Rudarja, Mura pa je v Kidričevem ugnala Aluminij (3:1).

Domžale, Maribor
Sportal Duh Zlatka Zahovića na derbiju duhov v Domžalah

Mariborčani, ki so na gostovanju v Domžalah zaradi plemenite geste in zahvale zdravstvenim delavcev igrali v svetlo-modrih dresih, so pokazali dva različna obraza. V prvem polčasu ni bilo zrelih priložnosti, v 62. minuti je nekdanji up vijolic Sven Karić Šoštarić prehitel Kenana Pirića in povedel Domžale v vodstvo, nato pa so gostje na krilih petih opravljenih menjav, novi trener Sergej Jakirović jih je izvedel do 74. minute, ko so rumeni še vedno igrali z začetno enajsterico, poskrbeli za preobrat. Po izključitvi Nikole Vujadinovića in najstrožji kazni, ki jo je v izenačenje pretopil rezervist Amir Dervišević, je v 81. minuti zmagovalca odločil prefinjen strel Rudija Požega Vancaša.

Usoda je hotela, da je Sergej Jakirović debitiral na klopi Maribora v Domžalah, kjer so vijolice odigrale jubilejno tisočo tekmo v 1. SNL. | Foto: Grega Valančič/Sportida Usoda je hotela, da je Sergej Jakirović debitiral na klopi Maribora v Domžalah, kjer so vijolice odigrale jubilejno tisočo tekmo v 1. SNL. Foto: Grega Valančič/Sportida

Hrvaški strateg je tako na vročem stolčku Maribora debitiral z zmago, s katero so branilci naslova zadržali zaostanek sedmih točk za Olimpijo, hkrati pa prehiteli Aluminij in se povzpeli na tretje mesto.

NK Maribor zahvala
Sportal Zakaj je Maribor zaigral v svetlomodrih dresih?

Napoved nekdanjega športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki je prvič po 13 letih spremljal dvoboj vijolic zgolj kot navijač, češ da je Mariboru zaradi široke klopi in novega pravila petih dovoljenih menjav odprta avtocesta do naslova, je že pokazala določene obrise. Domžalčani ostajajo v nehvaležnem položaju. Če bi se prvenstvo končalo zdaj, bi morali za obstanek v prvi ligi igrati dodatne kvalifikacije z Gorico.

Kdo bo letos prvak Prve lige Telekom Slovenije?

  • Aluminij
    1,16 %
    21 glasov
  • Celje
    7,82 %
    141 glasov
  • Maribor
    49,25 %
    888 glasov
  • Mura
    6,10 %
    110 glasov
  • Olimpija
    34,55 %
    623 glasov
  • Sezona se ne bo končala.
    1,11 %
    20 glasov
Oddanih 1803 glasov
Zlatko Zahović
Sportal Pomirjeni Zlatko Zahović izlil dušo

Bravo skočil na šesto mesto

V prvem nedeljskem dvoboju 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Bravo izkoristil prednost domačega igrišča in pred praznimi tribunami stadiona ŽAK v Spodnji Šiški premagal Triglav z 1:0.

Zadetek Aljoše Matka:

Mladi ljubljanski klub se je po tesni zmagi nad sosedi z lestvice povzpel na šesto mesto, gorenjski orli, ki bodo v nadaljevanju zaradi prenove atletske steze na kranjskem objektu domače tekme igrali v Novi Gorici (in ne na Brdu pri Kranju), pa ostajajo na osmem mestu. Zmagoviti zadetek je v 85. minuti, ko je v Ljubljani lilo kot iz škafa, dosegel rezervist Aljoša Matko. To je bil že njegov sedmi zadetek v tej sezoni.

Olimpija po evrogolu in mojstrovinah spet na +5

Enrik Ostrc
Sportal Kdo je Enrik Ostrc, novi dragulj Olimpije? #video

Vodilna Olimpija je v prvem "pokoronskem" nastopu uresničila cilj in v Sežani premagala Tabor (3:0). V prvem polčasu, kjer so sprva najstrožjo kazen zahtevali nogometaši Tabora, a je sodnik Bojan Mertik odmahnil z roko, so zmaji prišli do prednosti z bele točke, ko je v polno zadel Luka Menalo.

Je sodnik upravičeno pokazal na belo točko za Olimpijo?

  • Da.
    45,43 %
    532 glasov
  • Ne.
    54,57 %
    639 glasov
Oddanih 1171 glasov

Navijače Olimpije, dvoboj je pred stadionom spremljala večja skupina Green Dragons in pred začetkom dvoboja poskrbela za pirotehnični vložek, je v dodatno dobro voljo spravil novinec Enrik Ostrc.

Evrogol Enrika Ostrca

Komaj 17-letni up Olimpije je v prvem nastopu za člansko ekipo v 1. SNL zablestel z atraktivnim zadetkom, doseženim po strelu z razdalje. Končni rezultat je postal dvakratni strelec Menalo, ko je mojstrsko opravil z obrambo Tabora, nato pa premagal še vratarja češnjic. 

Ljubljančani so tako prednost pred drugouvrščenim Celjem, ki ga bodo gostili v Stožicah pred praznimi tribunami prihodnji konec tedna, vrnili na prvotnih +5. V Sežani je po poldrugem letu na prvoligaški tekmi zaigral povratnik zmajev Nik Kapun, prvi nastop v 1. SNL je vknjižil tudi Timi Max Elšnik.

Olimpija Stefan Savić
Sportal Škoda, Olimpija si ni zaslužila takšnega madeža

Mura za uvod boljša od Aluminija

Po 89 dneh brez tekem smo v Kidričevem, kjer sta se v petek udarila polfinalista pokala, ki se bosta v pokalnem tekmovanju spet srečala v torek, dočakali nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. Prekmurci so premagali Aluminij s 3:1, potem ko so bili večji del tekme boljši nasprotnik.

V prvem polčasu so gostje povedli po golu Amadeja Maroše, že njegovem 11. prvenstvenem v tej sezoni, a so potem domači na začetku drugega dela igre izenačili. Po indirektnem strelu znotraj kazenskega prostora gostov je z nekaj metrov zadel Tilen Pečnik.

Gol Mure za vodstvo z 2:1, ki je prelomil tekmo v Kidričevem:

Odločilni trenutek se je zgodil v 73. minuti, ko je kot zadnji igralec v obrambi Aluminija na robu kazenskega prostora nogometaša Mure podrl hrvaški branilec v vrstah domačih Ivan Kontek in si prislužil rdeči karton.

Takoj za tem je Luka Šušnjara s prostega strela dodobra namučil domačega vratarja, ki je strel odbil, a je do žoge prišel mladi Kai Cipot in zadel za vodstvo gostov z 2:1. V 83. minuti je Matic Maruško le še potrdil zmago črno-belih in zadel za zmago s 3:1.

Simon Sešlar
Sportal Zgodovinski mejnik, ki se mu priklanja vsa Slovenija!

Celjani so se v svoji tisoči prvoligaški tekmi razveselili tretje prvenstvene zmage v nizu in se na vrhu lestvice povsem približali Olimpiji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Celjani so se v svoji tisoči prvoligaški tekmi razveselili tretje prvenstvene zmage v nizu in se na vrhu lestvice povsem približali Olimpiji. Foto: Grega Valančič/Sportida

Praznovanje velikega jubileja v Celju

V drugi petkovi tekmi sta se v Celju pomerila domača zasedba, ki ima najboljši napad v ligi in je pri vrhu lestvice, in Rudar, ki je z najslabšo obrambo v ligi prikovan na zadnje mesto. Presenetljivo so bili v prvem polčasu boljši gostje, a gola niso dočakali. Po ne preveč zanimivih 45 minutah igre pa smo že na začetku drugega polčasa dočakali gol. Žogo je v mrežo Velenjčanov pospravil mladi Luka Kerin.

Gol Luke Kerina za vodstvo Celja z 1:0:

Pri vodstvu Celjanov z 1:0 je ostalo vse do konca tekme. Takrat je malo za tem, ko je zatresel okvir vrat, s 13. prvenstvenim golom sezone na 2:0 povišal Mitja Lotrič in potrdil nove tri točke ekipe Dušana Kosića, ki je tako dosegla tretjo prvenstveno zmago v nizu, se odlepila od Aluminija na tretjem mestu in se vsaj za en dan vodilni Olimpiji približala na vsega dve točki zaostanka. Velenjčani z desetimi točkami ostajajo pri dnu in so naredili nov korak na poti v drugo ligo.

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog:

Petek:
Aluminij : Mura 1:3 (0:1)
Pečnik 55.; Maroša 19., Cipot 75., Maruško 83.; R.K.: Kontek 74./Aluminij

Celje : Rudar 2:0 (0:0)
Kerin 47., Lotrič 84.

Sobota:
Tabor Sežana : Olimpija 0:3 (0:1)
Menalo 29./11-m, 86., Ostrc 64.

Nedelja:
Bravo : Triglav Kranj 1:0 (0:0)
A. Matko 85.

Domžale : Maribor 1:2 (0:0)
Karić Šoštarič 62.; Dervišević 79./11-m, Požeg Vancaš 81.; R.K.: Vujadinović 77./Domžale

Lestvica:

Najboljši strelci:

18  Dario Vizinger (Celje), Ante Vukušić (Olimpija),
13 − Mitja Lotrič (Celje)
12 − Rok Kronaveter (Maribor), Predrag Sikimić (Tabor/Domžale),
11 − Amadej Maroša (Mura),
9 − Ivan Božić (Celje), Endri Čekiči (Olimpija), Nikola Leko (Aluminij), Luka Majcen (Triglav), Luka Menalo (Olimpija)
8 − Luka Bobičanec (Mura), Mihael Klepač (Aluminij), Slobodan Vuk (Domžale).
... 

Povzetki tekem:

Domžale : Maribor 1:2

Bravo : Triglav 1:0

Tabor : Olimpija 0:3

Celje : Rudar 2:0

Aluminij : Mura 1:3:

Fotogalerije:

Domžale : Maribor (foto Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 32

Bravo : Triglav (foto Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 32
Celje : Rudar (foto Grega Valančič/Sportida):
Fotogalerija
1 / 28


Aluminij : Mura (foto Grega Valančič/Sportida):
Fotogalerija
1 / 64

Poročila s tekem:

Ne spreglejte