Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2020,
20.07

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

9

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Triglav NK Rudar NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 26. 2. 2020, 20.07

4 leta, 1 mesec

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 22. KROG

Maribor po zmagi na Fazaneriji Olimpiji diha za ovratnik, Celjani izvlekli točko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

9

NK Mura, NK Maribor, prva liga | Maribor je ugnal Muro. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor je ugnal Muro.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Prvoligaški nogometaši v Sloveniji spomladi ne poznajo počitka. Danes so se točke v 22. krogu delile v Sežani, Murski Soboti in Celju. Na uvodnem srečanju je Tabor ugnal Domžale (2:1), največjega zanimanja pa je bil deležen derbi v Fazaneriji, kjer je Maribor z 2:1 ugnal Muro. V zadnjem dejanju kroga sta se Celje in Bravo razšla z remijem (2:2). Prednost zmajev pred najbližjimi zasledovalci se je danes stopila, Mariborčani za vodilnimi Ljubljančani zdaj zaostajajo le še za točko. Triglav je namreč v torek v Stožicah šokiral Olimpijo (2:0), Aluminij pa je še poglobil krizo zadnjeuvrščenega Rudarja (1:0).

V sklepnem dejanju 22. kroga sta se v knežjem mestu na izjemno zanimivem srečanju pomerila še Celje in Bravo. Celjani, edini slovenski prvoligaš, ki v tem koledarskem letu tako na prijateljskih kot tudi uradnih tekmah ni vpisal poraza, so na obračunu z Bravom dvakrat zaostajali, a so na koncu remizirali (2:2). Ljubljanska ekipa je povedla že v 11. minuti, ko je zadetek dosegel Roko Baturina, nato so imeli nogometaši Brava na voljo še najstrožjo kazen, a je strel Mustafe Nukića ubranil Matjaž Rozman. Le osem minut pozneje so Celjani po evrogolu Žana Benedičiča izenačili. Na začetku drugega polčasa je Bravo po projektilu Sandija Ogrinca znova povedel, a je Celjanom točko s 14. golom v sezoni priboril Dario Vizinger. Z 2:2 sta se končali tudi zadnja dva obračuna Celja in Brava.

Maribor po zmagi na derbiju na -1

Rok Kronaveter je načel mrežo Mure. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Rok Kronaveter je načel mrežo Mure. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Derbi 22. kroga se je odvil v Fazaneriji, kjer sta se spopadla velika tekmeca Mura in Maribor. Vijolice, ki branijo naslov in so pred gostovanjem v Prekmurju ostale še brez poškodovanega napadalca Luke Zahovića, so na derbiju zmagale z 2:1. Mrežo Mure je v 17. minuti načel Rok Kronaveter, v 66. minuti pa je izenačil Luka Šušnjara. Tekmeca sta se v tej sezoni dvakrat merila v ligi, obakrat se je obračun končal brez zmagovalca. Tokrat pa so na koncu krajšo potegnili Sobočani, ki jih je pokopal zadetek Andreja Kotnika v 86. minuti.

Zaradi kartonov pri gostiteljih nista mogla nastopiti Luka Bobičanec in novinec Staniša Mandić, ta je na zadnji tekmi v Domžalah prejel rdeči karton. Maribor se je z zmago Olimpiji približal le na točko zaostanka, Mura pa ostaja na petem mestu.

Video: gol Kotnika za zmago:

Camoranesi uspešen na domačem debiju

Danes se je prvoligaška karavana najprej ustavila v Sežani, kjer se je prvič, odkar je trener Tabora, na tekmi, ki šteje za točke, predstavil Mauro Camoranesi. Nekdanji italijanski reprezentant in svetovni prvak je na prvi domači tekmi vknjižil zmago proti Domžalam. Domžalčani so sicer v Sežani povedli po golu Nikole Vujadinovića, a je za Tabor hitro izenačil Mario Zebić. Končni rezultat je v 74. minuti z natančnim strelom od daleč postavil Stefan Stevanović.

Trener Domžal Andrej Razdrh, ki je lani senzacionalno popeljal Tabor v prvo ligo, se je tako prvič v dresu Domžal v Sežani predstavil s porazom, z njim pa se je prvič v dresu Domžal v Sežani predstavil tudi najboljši strelec Kraševcev Predrag Sikimić, ki je tokrat ostal brez zadetka.

Drama v Kidričevem

Mreži sta v torek dolgo časa mirovali v Kidričevem, kjer gledalci skoraj niso videli nobene prave priložnosti, v drugi minuti sodnikovega podaljška pa je za zmago domače ekipe zadel Ante Živković. Nastop hrvaškega napadalca je bil pred srečanjem v negotovosti, saj je na zadnji tekmi v Celju staknil poškodbo gležnja. Kidričani so se z zmago vrnili na drugo mesto.

Video: gol Živkovića:

Velenjski Rudar se tako še naprej spopada s silovitimi težavami. Še nikoli, odkar nastopa v 1. SNL, ni tako dolgo čakal na prvo zmago. Za devetouvrščenim Taborom z odigrano tekmo več zdaj zaostaja za kar 11 točk. Čeprav je trener Andrej Panadić napovedal, da bodo knapi eno izmed presenečenj spomladanskega dela in se bodo aktivno vključili v boj za obstanek, novih točk, s katerimi bi se približali tekmecem, kar ni in ni.

Sportal Ste zamudili oddajo Goool!? Dušan Kosić je imel marsikaj povedati ... #video

Triglav presenetil v Stožicah, Hadžić prevzel odgovornost

Triglav se je veselil zmage v Stožicah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Triglav se je veselil zmage v Stožicah. Foto: Grega Valančič/Sportida Jesenski prvak Olimpija je v soboto uresničil cilj in ostal neporažen v Ljudskem vrtu (1:1), tri dni pozneje pa je prvič v tem koledarskem letu zaigral na domačem stadionu in pričakal kranjski Triglav, a tokrat navijačem ni ponudil razlogov za zadovoljstvo. Gorenjski orli so v uvodnem obračunu 22. kroga vknjižili še drugo zmago v spomladanskem krogu. V Stožicah so povsem nadigrali Olimpijo (0:2), za katero je prvič od začetka  zaigral Roman Bezjak. Odigral je 59 minut in podobno kot soigralci razočarali navijače zeleno-belih.

Na tribunah si je obračun ogledal tudi legendarni belgijski nogometaš Marc Wilmots in spremljal nastop sina Martena Wilmotsa na prvem gostovanju v Ljubljani. Martenov brat Reno Wilmots je tekmo spremljal s klopi za rezerve. Mrežo ljubljanske ekipe je pred maloštevilnimi gledalci po natančni podaji iz kota v 40. minuti načel Milan Milanović, končni izid pa je v 72. minuti postavil Armin Čerimagić.

Trener Safet Hadžić je po porazu poudaril, kako so njegovi varovanci zaigrali brez volje in želje po zmagi, hkrati pa je prevzel odgovornost za tako slabo predstavo.

Namestnik kapetana NK Triglav Aleš Mertelj po zmagi nad Olimpijo:

Olimpija ostaja pri 43 točkah, Maribor pa se ji je z današnjo zmago nad Muro približal le na točko zaostanka.

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog:

Torek, 25. februar:
Olimpija : Triglav 0:2 (0:1)
Milanović 40., Čerimagić 72.

Aluminij : Rudar 1:0 (0:0)
Živković 90+2.

Sreda, 26. februar:
Tabor : Domžale 2:1 (1:1)
Zebić 35., Stevanović 74.; Vujadovinović 17. 

Mura : Maribor 1:2 (0:1)
Šušnjara 66.; Kronaveter 17., Kotnik 86. 

Celje : Bravo 2:2 (1:1)
Benedičič 24., Vizinger 69.; Baturina 10., Ogrinec 49.

Lestvica:

Najboljši strelci:

17  Ante Vukušić (Olimpija)
14 − Dario Vizinger (Celje)
12 − Predrag Sikimić (Tabor/Domžale), Rok Kronaveter (Maribor)
10 − Mitja Lotrič (Celje), Amadej Maroša (Mura)
9 − Nikola Leko (Aluminij), Luka Majcen (Triglav)
8 − Luka Bobičanec (Mura)
... 

Poročilo s tekme:

 Fotogalerija s tekme: 

Celje : Bravo, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 17

Mura : Maribor, foto: Blaž Weindorfet/Sportida:

Fotogalerija
1 / 31

Olimpija : Triglav, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 42

Videovrhunci s tekme:

Celje : Bravo 2:2

Mura : Maribor 1:2

Tabor : Domžale 2:1

Aluminij : Rudar 1:0

Olimpija : Triglav 0:2 

 

Ne spreglejte