Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 12. 2020,
19.20

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

10

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Nedelja, 6. 12. 2020, 19.20

3 leta, 4 mesece

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

Maribor z igralcem manj skočil na vrh, Olimpija v Celju pustila dve točki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

10

Maribor bo na vrhu tudi po 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije, saj je v zadnji tekmi kroga v Ljudskem vrtu v nedeljo zvečer s 3:1 premagal zadnjeuvrščeno Gorico. Olimpija za vijoličastimi zaostaja za tri točke in je na tretjem mestu, potem ko je z 1:1 remizirala pri prvakih v Celju. Druga je Mura, ki je v soboto prišla do zmage po preobratu v Kidričevem. V soboto smo videli še remi Kopra in Domžal, medtem ko je nedeljsko tekmo med Bravom in Sežano na poznejši termin prestavil dež. 

Mauro Camoranesi se je razveselil nove zmage na klopi Maribora. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mauro Camoranesi se je razveselil nove zmage na klopi Maribora. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor je v Ljudskem vrtu gostil zadnjeuvrščeno Gorico in pričakoval lahko delo, a so se stvari na igrišču začele odvijati v drugo smer. Že po manj kot štirih minutah igre je namreč za goste zadel nekdanji golgeter Maribora Etien Velikonja. Dve minuti pozneje je bilo na semaforju 1:1, ko je nov gol za Maribor dosegel Aljoša Matko.

Potem je v 13. minuti sledila hladna prha za domačega trenerja Maura Camoranesija, ki je želel danes z zmago čim prej pozabiti na četrtkov poraz na derbiju v Ljubljani. Zaradi drugega rumenega kartona v vsega petih minutah je moral z igrišča branilec Ilija Martinović.

Izključitev Ilije Martinovića:

Je bil branilec NK Maribor Ilija Martinović upravičeno izključen?

  • Da
    16,31 %
    130 glasov
  • Ne
    81,93 %
    653 glasov
  • Ne vem
    1,76 %
    14 glasov
Oddanih 797 glasov

Kljub številčni oslabljenosti pa so bili Mariborčani boljši nasprotnik in to v drugem polčasu tudi unovčili z zmago. Z drugim golom na tekmi je pot do novih treh točk vijoličastim utrl Matko v 58. minuti, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je rezervist Felipe Santos, potem ko je uspešno realiziral dober protinapad Maribora, dokončal delo z golom za zmago s 3:1.

Zmagoviti gol Aljoše Matka:

Aljoša Matko
Sportal Matko z novima goloma osrečil Maribor

Napadalni dvojček Olimpije, ki ga tvorita Andres Vombergar in Djordje Ivanović, se je izkazal tudi v Celju, a to ni bilo dovolj za zmago Ljubljančanov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Napadalni dvojček Olimpije, ki ga tvorita Andres Vombergar in Djordje Ivanović, se je izkazal tudi v Celju, a to ni bilo dovolj za zmago Ljubljančanov. Foto: Grega Valančič/Sportida

Olimpija je bila blizu drugega velikega skalpa v treh dneh

Po dobrih treh mesecih je Olimpija spet gostovala v Celju. Julija je tukaj remizirala z 2:2 in ostala brez naslova prvaka, ki je šel prvič v zgodovini v roke Celjanov, tokrat pa je v Celju ostala brez zmage, ki bi jo vsaj za tri ure postavila na vrh lestvice. Olimpija je tudi zapravila priložnost, da po četrtkovi zmagi na derbiju proti Mariboru v treh dneh pride do še enega velikega skalpa.

Vse do 86. minute je sicer kazalo, da bodo Ljubljančani, ki jih tokrat s klopi ni vodil kaznovani trener Dino Skender, prišli do polnega izkupička, potem pa so Celjani, pri katerih tokrat zaradi okužbe s koronavirusom ni bilo trenerja Dušana Kosića, prvič po dveh porazih prišli do točke.

V 27. minuti je Olimpijo s šestim prvenstvenim golom na zadnjih osmih tekmah v vodstvo popeljal Andres Vombergar, ki je izkoristil zmedo v obrambi Celja. Celjani so v drugem polčasu zaigrali veliko bolje in v 86. minuti po sijajni samostojni akciji Mića Kuzmanovića prišli do izenačenja.

Izenačujoči zadetek Mića Kuzmanovića v Celju:

NK Bravo NK Celje
Sportal Prvaki so se tik pred zdajci izognili tretjemu porazu v nizu

Tekmo v Ljubljani je odplaknil dež

Prve nedeljske tekme med Bravom in Taborom v Ljubljani nismo dočakali. "Zaradi poplavljenega igrišča je današnja tekma med Bravom in Taborom odpovedana. Nov termin bo znan naknadno," so organizatorji tekmovanja sporočili le 15 minut pred predvidenim začetkom tekme, ki bi morala biti v času nedeljskega kosila odigrana na stadionu ZŠD Ljubljana v Spodnji Šiški, a so neugodne vremenske razmere poskrbele, da se to ne bo zgodilo.

Kakšno je bilo igrišče danes v Spodnji Šiški?



Oba kluba sta, zanimivo, že tako v zaostanku z odigranimi tekmami, saj sta do zdaj odigrala le 14 tekem. 

Muri je zmago v Kidričevem, s katero je za vsaj en dan skočila na vrh, prinesel mladi Kai Cipot. | Foto: Grega Valančič/Sportida Muri je zmago v Kidričevem, s katero je za vsaj en dan skočila na vrh, prinesel mladi Kai Cipot. Foto: Grega Valančič/Sportida

Mura po preobratu skočila na vrh lestvice

Mura je noč na nedeljo preživela na vrhu prvenstvene razpredelnice, potem ko je v soboto po zmagi v Kidričevem prehitela Olimpijo in Maribor.

Varovancem Anteja Šimundže po prvem polčasu pri Aluminiju, ta je predzadnji, ni kazalo dobro. Zaostajali so z 0:1, potem ko je v 20. minuti napako obrambe Mure kaznoval Alen Krajnc, tudi sicer pa so bili nogometaši Aluminija boljši nasprotnik.

Zmagoviti gol Kaija Cipota:

Ob polčasu so Prekmurci očitno strnili vrste in v drugih 45 in nekaj minutah pokazali povsem drugačen obraz. Mura je že po manj kot 15 minutah drugega polčasa prišla do vodstva in, kot se je izkazalo pozneje, tudi zmage, saj v Kidričevem sprememb rezultata po tem nismo videli več.

Najprej je s petim prvenstvenim golom sezone v 51. minuti na 1:1 izenačil Luka Bobičanec, že osem minut pozneje pa je zadel še mladi Kai Cipot in postavil končni izid.

Mura Koper
Sportal Mura v drugem polčasu pokazala zobe in prišla do pričakovane zmage

Veselje nogometašev Domžal po mojstrskem golu Gregorja Sikoška v prvem polčasu | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Veselje nogometašev Domžal po mojstrskem golu Gregorja Sikoška v prvem polčasu Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Rajčević za remi v Domžalah, kjer smo videli sijajen gol 

V prvi tekmi kroga so nogometaši Domžal po mojstrskem zadetku Gregorja Sikoška, ki mu je v 21. minuti uspel gol kariere, večji del tekme proti Kopru vodili, potem pa sta veterana v vrstah Kopra, podajalec Dare Vršič in strelec Aleksander Rajčević, po kotu ob koncu tekme poskrbela za remi. To je bil prvi gol izkušenega slovenskega branilca, ki se je poleti po desetletju v Mariboru vrnil na Bonifiko.

Mojstrski gol Gregorja Sikoška v Domžalah:

Povsem ob koncu tekme, v 93. minuti, so imeli Koprčani celo priložnost za zmago, pri strelu z glavo je bil pred golom Domžal Nardin Mulahusejnović, a se trenutno najboljši strelec slovenskega prvenstva ni izkazal in je žogo poslal mimo vrat.

NK Domžale, NK Koper, december 2020
Sportal Rajčević preprečil, da bi Sikoškov gol kariere odločil zmagovalca

 

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog:

Sobota, 5. december:
Domžale : Koper 1:1 (1:0)
Sikošek 21.; Rajčević 83.

Aluminij : Mura 1:2 (1:0)
Krajnc 20.; Bobičanec 51., Cipot 59.

Nedelja, 6. december:
Celje : Olimpija 1:1 (0:1)
Kuzmanović 86.; Vombergar 27.

Maribor : Gorica 3:1 (1:1) 
Matko 6., 58., Santos 90.; Velikonja 4.; R.K.: Martinović 13./Maribor

Bravo – Tabor*

*Tekma je bila zaradi poplavljenega igrišča odpovedana. Nov termin bo znan naknadno.

Najboljši strelci:

8 – Đorđe Ivanović (Olimpija), Nardin Mulahusejnović (Koper),
6 – Dario Kolobarić (Domžale), Rok Kronaveter (Maribor), Aljoša Matko (Maribor), Andres Vombergar (Olimpija),
5 – Luka Bobičanec (Mura), 
4  Filip Dangubić (Celje), Nino Kouter (Mura), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Christos Rovas (Tabor Sežana), Dare Vršič (Koper), Žan Žužek (Koper)
... 

Poročila s tekem:

Video povzetki tekem:

Domžale : Koper 1:1

Aluminij : Mura 1:2

Fotogalerije:

Domžale : Koper (foto Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 6
Ne spreglejte