Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2018,
20.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Rudar NK Triglav NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Krško

Nedelja, 11. 11. 2018, 20.00

5 let, 5 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

Olimpija osvojila Velenje, Aluminij strup za Krško #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

4

Andres Vombergar | Andres Vombergar, ki je prejel nagrado za najboljšega igralca 1. SNL v oktobru, je navijače Olimpije osrečil že v 5. minuti. | Foto Mario Horvat/Sportida

Andres Vombergar, ki je prejel nagrado za najboljšega igralca 1. SNL v oktobru, je navijače Olimpije osrečil že v 5. minuti.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Pestro nedeljo 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije so z remijem odprli Domžalčani in Celjani (1:1), nato se je Olimpija z zmago nad Rudarjem v Velenju (2:1) vodilnemu Mariboru približala na štiri točke zaostanka, Aluminij pa je v gosteh (3:1) zadal Krškemu udarec. Vijolice so v soboto po preobratu nadigrale Triglav (4:1), Marcos Tavares pa je popravil strelski rekord 1. SNL. Mura je premagala Gorico in se povzpela na tretje mesto.

Prvoligaška karavana je po slovenskih zelenicah gostovala še zadnjič pred reprezentančnim premorom, v katerem se bo Benedejčičeva četa pomerila z Norveško (16. novembra v Stožicah) in Bolgarijo (19. novembra v Sofiji).

Aluminij se je posladkal s tremi točkami

Kidričani so v zadnji tekmi 16. kroga zadali boleč udarec Krškemu. Na štadionu Matije Gubca so zmagali s 3:1, prekinili krajšo rezultatsko krizo in se povzpeli na šesto mesto.

Zadetek Francesca Tahiraja:

Rok Kidrič in Francesco Tahiraj sta se veselila že petega zadetka v tej sezoni, Ante Vukušić je v dresu Krškega dočakal strelski prvenec v Prvi ligi Telekom Slovenije, končni rezultat pa je v 89. minuti postavil rezervist Damir Grgić. V igro je vstopil komaj dve minuti pred akcijo, v kateri je po podaji Erika Gliha dosegel končni rezultat.

Kronaveter ujel Sirka, Olimpija znižala zaostanek za Mariborom

Branilci naslova iz Ljubljane, ki imajo prijetne spomine na štadion v Velenju, kjer so se spomladi 2016 veselili prvega naslova v obdobju sodelovanja z Milanom Mandarićem, so v nedeljo premagali knape z 2:1. Zmaji so povedli že v 5. minuti, ko je v polno zadel Andres Vombergar, vodstvo pa je že z desetim zadetkom v tej sezoni podvojil Rok Kronaveter.

Zadetek Roka Kronavetra:

Napadalec Rudarja Milan Tučić je zapravil kar nekaj zrelih priložnosti, nato pa je zaostanek po strelu z bele točke znižal Damjan Trifković. V zadnjih minutah je bilo napeto, četa Zorana Barišića pa je zadržala vodstvo in se veselila pomembne zmage v boju za naslov prvaka. Pod vodstvom Dunajčana sploh še ni izgubila.

Domžalčani so se rešili z igralcem manj

V uvodnem nedeljskem srečanju so se Domžalčani in Celjani razšli brez zmagovalcev. V prvem polčasu ni bilo zadetkov, so pa gostitelji v 40. minuti ostali brez izključenega Tilna Klemenčiča, ki je moral predčasno pod prho zaradi drugega rumenega kartona. Gostje iz knežjega mesta so bili v drugem delu nevarnejši. Rudi Požeg Vancaš je stresel okvir vrat, nato pa je Dario Vizinger v 65. minuti popeljal Kosićevo četo v vodstvo.

Zadetek Mateja Podlogarja:

Celjanom se je nasmihala zmaga, a jim je načrte prekrižal Matej Podlogar, ki ga je po imenitnem prodoru in slalomu v kazenskem prostoru Celjanov zaposlil kapetan Senijad Ibričić.

Neustavljivi Tavares že pri številki 145

Članska reprezentanta Luka Zahović in Amir Dervišević sta v soboto pomagala Mariboru do prepričljive zmage nad Triglavom. Kranjčani so v Ljudskem vrtu presenetili favorita v 26. minuti, ko je Tilen Mlakar dosegel prekrasen zadetek. Veselje Gorenjcev ni trajalo dolgo, saj je kapetan Marcos Tavares z mojstrskim strelom z razdalje izenačil na 1:1. Prvi polčas ni dal zmagovalca, v nadaljevanju pa so vijolice premoč kronale s kar tremi goli.

Atraktiven zadetek Marcosa Tavaresa za 1:1

Najprej je vodilnega prvoligaša v vodstvo popeljal Zahović, nato je zadel v polno Felipe Santos, piko na i visoki zmagi Milaničeve čete, ki ji je sodil Mihael Antič, pa je postavil prvi junak srečanja Tavares. Z dvema goloma je strelski rekord 1. SNL dvignil na 145 golov, v 88. minuti, ko je zapustil igrišče, pa si prislužil ogromen aplavz. Namesto njega je v igro vstopil Dervišević, ki je tako odigral le nekaj minut.

Pred tekmo je Aleks Pihler iz rok direktorja NK Maribor Bojana Bana prejel darilo za jubilejni, stoti nastop v dresu vijolic.

Sirk prvi prebil mejo desetih zadetkov

V uvodni tekmi 16. kroga je Mura izkoristila prednost domačega igrišča, premagala Gorico z 1:0 in se na lestvici povzpela na tretje mesto. Vrtnicam je zagrenila življenje že v četrtfinalu pokala, tokrat pa je zmagoviti zadetek prispeval Rok Sirk in se na lestvici najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije povzpel na samostojno prvo mesto.

Zadetek Roka Sirka:

Postal je prvi nogometaš, ki je v tej sezoni prebil mejo desetih zadetkov. Vrtnice nadaljujejo skromni niz. Na zadnjih šestih nastopih so v prvenstvu oziroma pokalu kar petkrat izgubile, točko pa osvojile le proti Rudarju.

Najboljši strelci:

10 - Rok Kronaveter (Olimpija), Rok Sirk (Mura),
8 - Dino Hotić (Maribor), Rudi Požeg Vancaš (Celje),
7 - Jan Mlakar (Maribor), Andres Vombergar (Olimpija), Luka Zahović (Maribor),
5 - Andrija Filipović (Gorica), Senijad Ibričić (Domžale), Rok Kidrič (Aluminij), Jucie Lupeta (Olimpija/Celje), Luka Majcen (Triglav Kranj), Jasmin Mešanović (Maribor), Shamar Nicholson (Domžale), Bede Amarachi Osuji (Gorica), Francesco Tahiraj (Aluminij), Marcos Tavares (Maribor), Milan Tučić (Rudar)
...

Poročila s tekme:


Fotogalerija s tekme:

Domžale : Celje 1:1, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 25

Video vrhunci s tekme:

Krško : Aluminij 1:3

Rudar : Olimpija 1:2

Domžale : Celje 1:1

Maribor : Triglav 4:1

Mura : Gorica 1:0

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planetu 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte