Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 9. 2018,
23.10

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

8

Natisni članek

ND Gorica NK Aluminij NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 27. 9. 2018, 23.10

5 let, 6 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

Nora tekma v Ljubljani, Maribor ušel Olimpiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

8

NK Olimpija, ND Gorica | Tik pred koncem prvega polčasa sta jo v močnem trku z glavama skupila soigralca Grega Sorčan in Žiga Lipušček. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Tik pred koncem prvega polčasa sta jo v močnem trku z glavama skupila soigralca Grega Sorčan in Žiga Lipušček.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Deseti krog Prve lige Telekom Slovenije je osrečil vodilni Maribor, ki je s 3:0 premagal Rudar in povišal prednost pred zasledovalci. Dramatičen derbi za drugo mesto med Olimpijo in Gorico se je končal brez zmagovalca, podobno velja za tekmo med Celjem in Aluminijem. Triglav je nadigral Muro in dočakal prvo domačo zmago, Domžale pa so v sredo s 4:0 zmagale v Krškem.

Sportal Grozljiv trk, po katerem so Novogoričani ostali brez dveh #video

Derbi za drugo mesto v Ljubljani je ponudil izjemno nogometno dramo, ki se je odločala v zadnjih sekundah. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, a žal tudi z grozljivim trkom z glavama Grege Sorčana in Žige Lipuščka. Zapustila sta igro in odšla na pregled v bolnišnico, njuni soigralci pa so jo v drugem polčasu dvakrat zagodli favoritu.

Evrogol Uroša Celcerja:

Najprej je Uroš Celcer dosegel pravcati evrogol, nato je z bele točke izenačil Rok Kronaveter, ki so ga milimetri delili od atraktivnega zadetka že v 6. minuti, v 88. minuti pa je Novogoričane ponovno v vodstvo popeljal Andrija Filipović. Ko je že kazalo, da bodo vrtnice osvojile tri točke, je rezervist zeleno-belih Jucie Lupeta v sodnikovem podaljšku postavil končni rezultat 2:2. Olimpija prvič pod vodstvom Zorana Barišića ni zmagala, Maribor pa je Ljubljančanom ušel na šest točk razlike.

Sportal Pet zadetkov, ki jih preprosto ne gre prezreti #video

Že šesti remi Celjanov

V knežjem mestu sta se Celje in Aluminij pod žarometi razšla brez zmagovalca. Aluminij je 15 minut pred koncem prek Roka Kidriča prešel v vodstvo, a so izbranci Dušana Kosića le ostali neporaženi.

Zadetek Rudija Požega Vancaša:

Šest minut pred koncem je reprezentant Rudi Požeg Vancaš dosegel peti zadetek v tej sezoni in izenačil na 1:1. 

Maribor se je utrdil na vrhu

Vodilni Maribor je zlahka ugnal zadnjeuvrščeni Rudar (3:0) in dokazal, zakaj ga v tej sezoni krasi najboljši napad v prvenstvu. Knapi imajo na drugi strani najslabšo obrambo. Dvakrat je v polno zadel Dino Hotić in se na lestvici najboljših strelcev prebil na prvo mesto, prvič pa je v 1. SNL v dresu vijolic zadel v polno 22-letni Črnogorec Luka Uskoković. Maribor je dvoboj končal z desetimi možmi, saj je Mitja Viler pri vodstvu 3:0 moral predčasno pod prho zaradi drugega rumenega kartona.

Drugi zadetek Dina Hotića:

Kranjčani dočakali prvo domačo zmago

Pester nogometni četrtek se je v 1. SNL začel v Kranju, kjer je Triglav prepričljivo odpravil Muro (3:0). Gostitelje je v vodstvo z bele točke popeljal kapetan Luka Majcen, nato je lastnega vratarja nesrečno premagal Žan Karničnik, končni rezultat 3:0 pa je z lepim strelom z razdalje postavil Tilen Mlakar. Gorenjski orli so tako dočakali prvo domačo zmago v tej sezoni.

Zadetek Tilna Mlakarja v Kranju za 3:0:

 

Poker Domžal v Posavju

Prvoligaška karavana se je v sredo zvečer ustavila v Posavju. Domači navijači so pričakovali, da se bo negativna serija njihovih ljubljencev končala proti Domžalam, a rumeni se niso dali ter po mesecu in pol spet zmagali v prvi slovenski ligi. Domžalčani so po dveh zadetkih Senijada Ibričića, po enega sta prispevala še Slobodan Vuk in Adam Gnezda Čerin, s 4:0 premagali Krško, ki je v prvenstvu izgubilo še četrtič zapored.

Najboljši strelci:

7 - Dino Hotić (Maribor)
6 - Jan Mlakar (Maribor)
5 - Rudi Požeg Vancaš (Celje), Rok Sirk (Mura), Luka Zahović (Maribor)
4 - Senijad Ibričić (Domžale), Rok Kronaveter (Olimpija), Jucie Lupeta (Olimpija/Celje), Luka Majcen (Triglav), Andres Vombergar (Olimpija)
3 - Andrija Filipović (Gorica), Saša Ivković (Maribor), Žiga Lipušček (Gorica), Jasmin Mešanović (Maribor), Tonći Mujan (Domžale), Francesco Tahiraj (Aluminij) 
...

Vrhunci s tekme:

Olimpija : Gorica 2:2

Celje : Aluminij 1:1

Maribor : Rudar 3:0

Triglav : Mura 3:0

Krško : Domžale 0:4

Fotogalerija s tekme:

Olimpija : Gorica 2:2, fotograf Urban Urbanc/Sportida:

Fotogalerija
1 / 33

Triglav : Mura 3:0, fotograf Žiga Zupan/Sportida:

Fotogalerija
1 / 45

Poročila s tekme:

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte