Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2021,
22.13

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

7

Natisni članek

NK Mura NK Bravo NK Tabor Sežana NK Koper NK Aluminij NK Domžale NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija 1. SNL

Nedelja, 1. 8. 2021, 22.13

2 leti, 8 mesecev

1. SNL, 3. KROG

Olimpija slavila na večnem derbiju, Koper na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

7

Olimpija- Maribor | Olimpija je dobila prvi večni derbi v sezoni. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je dobila prvi večni derbi v sezoni.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Vrhunec 3. kroga državnega nogometnega prvenstva je bil nedeljski večerni večni derbi v Stožicah, na katerem je Olimpija s 3:1 ugnala Maribor. V uvodni tekmi dneva sta se Domžale in Tabor razšla brez zmagovalca (1:1), gostitelji pa so v izdihljajih dvoboja zapravili strel z bele točke. Koper je v soboto zvečer pokvaril načrte Celju (3:1) in prevzel vodstvo na razpredelnici, Mura in Bravo sta remizirala (1:1). Radomlje pa so v petek v gosteh spravile v slabo voljo Aluminij (2:0).

Olimpija- Maribor
Sportal Miloševićeva Olimpija še nikoli boljša, Maribor padel v osnovah

Prvih nekaj minut derbija je postreglo z dvema streloma Aldairja, a napadalec Olimpije je obakrat zgrešil okvir vrat. Tudi v nadaljevanju polčasa so bili konkretnejši domači in v 27. minuti zabili preko Mustafe Nukića. A veselje je bilo kratkotrajno, saj je počasni posnetek razkril, da je bil ofenzivni igralec domačih nekoliko prehiter in se znašel v prepovedanem položaju. Deset minut kasneje pa so domači vendarle povedli. Po predložku Erica Boakyeja s prostega strela je bil v kazenskem prostoru najvišji Antonio Delamea Mlinar in povedel Olimpijo v vodstvo. Maribor je po prejetem zadetku postal nekoliko nevarnejši, a na odmor je s prednostjo odšla domača zasedba.

Takoj na začetku drugega polčasa so bili nevarni nogometaši Maribora, a Marko Alvir je z levico meril mimo vrat Olimpije. Le nekaj minut za tem pa so domači podvojili vodstvo. Ponovno predložek, tokrat Aldairja, najspretnejši pa je bil Almedin Ziljkić in zabil z glavo. Tekla je 52. minuta. Le štiri minute kasneje pa nov šok za vijoličaste. Podal je kapetan Timi Max Elšnik, še drugič pa je zabil Delamea. V 66. minuti je do priložnosti za znižanje, po posredovanju VAR prišel Maribor. Sodnik Nejc Kajtazović je pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je rutinirano izkoristil Blaž Vrhovec. Nekaj minut pred koncem rednega dela je imel lepo priložnost še Jan Repas, a zadel je le zunanji del mreže. Do konca tekme se nato rezultat ni več spremenil.

Fotogalerija z derbija, foto Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 29

Zgodovinska točka Tabora v Domžalah

Nogometaši Domžal, ki jih v četrtek čaka nova evropska tekma, v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo se bodo pomerili proti Rosenborgu, so osvojili prvo točko v prvenstveni sezoni. Izbranci Dejana Djuranovića, ki ni mogel računati na kaznovanega kapetana Senijada Ibričića, so sprva zaostajali. Goste je že v 5. minuti popeljal v vodstvo Dino Stančić, ki je dosegel že tretji zadetek v tej sezoni in se na lestvici najboljših strelcev tekmovanja pridružil Kaheemu Parrisu (Koper).

Dino Stančić je najboljši strelec 1. SNL v tej sezoni. | Foto: Vid Ponikvar Dino Stančić je najboljši strelec 1. SNL v tej sezoni. Foto: Vid Ponikvar

Kraševci so v nadaljevanju še nekajkrat zapretili gostiteljem, nato pa je Hrvat Marko Martinović po predložku presenetili vratarja Tabora in izenačil na 1:1. Rezultat se ni več spreminjal, Domžale pa so imele v peti minut sodnikovega podaljška imenitno priložnost za zmago, a je Arnel Jakupović zapravil strel z bele točke. Vratar češnjic Jan Koprivec je prebral njegovo namero, Tabor pa se je veselil zgodovinskega uspeha, prve točke v 1. SNL, osvojene na gostovanju v Domžalah, kjer je pred tem nanizal šest porazov.

Koper presenetil Celjane in skočil na prvo mesto

Večerni sobotni spopad v Celju je osrečil navijače Kopra. Kanarčki, ki so se v prejšnji sezoni komaj izognili izpadu iz prve lige, so na gostovanju v knežjem mestu presenetili izbrance Agrona Šalje in zmagali s 3:1. Primorci tako pod vodstvom Zorana Zeljkovića, ki je trenersko kariero začel prav v Celju kot pomočnik Dušana Kosića, v tej sezoni še niso izgubili.

Kaheem Parris je s tremi zadetki skočil na vrh lestvice najboljših strelcev. | Foto: Urban Meglič/Sportida Kaheem Parris je s tremi zadetki skočil na vrh lestvice najboljših strelcev. Foto: Urban Meglič/Sportida

V treh tekmah so osvojili sedem točk in se (vsaj do nedelje) povzpeli na prvo mesto, Jamajčan Kaheem Parris, ki je bil v prejšnji sezoni kralj strelcev v drugi ligi, pa je s tremi zadetki najboljši strelec 1. SNL. Celjani so še drugič zapored v tej sezoni ostali praznih rok na domačih tleh, častni zadetek za gostitelje je pred koncem prvega polčasa prispeval Ivan Božić.

Mura do prve točke, Bravo pa tretjega remija

Slovenski prvak Mura ni občutil sladkosti zmage v novi prvenstveni sezoni niti v tretjem poskusu. V napornem ritmu, ki ga odrejajo obveznosti v Evropi, so na domači Fazaneriji remizirali z Bravom (1:1).

Nogometaši Brava so pokvarili načrte prvaku iz Murske Sobote. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Nogometaši Brava so pokvarili načrte prvaku iz Murske Sobote. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mladi ljubljanski klub je tako zadržal niz remijev, po dveh neodločenih rezultatih z 0:0 pa je končno dosegel zadetek. Njegovo mrežo je na začetku drugega polčasa zatresel Amadej Maroša in popeljal črno-bele v vodstvo, a je 13 minut pred koncem, to je bil prvi strel Brava v okvir vrat, izenačil Loren Maružin. Muro čaka v četrtek nov evropski izziv, v kvalifikacijah za ligo Europa se bo pomerila z litovskim prvakom Žalgirisom.

Fotogalerija s tekme v Murski Soboti, foto Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 63

Radomljani presenetili tudi Kidričane

Večina prvega polčasa uvodnega srečanja tretjega kroga prve lige je minila dokaj mirno in brez konkretnih priložnosti. Nekaj minut pred koncem prvega dela pa smo vendarle videli zadetek. Veselili so se gostje iz Radomelj, strelec v 42. minuti je bil Mark Zabukovnik. Tudi v drugem polčasu smo dolgo čakali na še kakšen zadetek, ponovno pa je prišel v zaključnem delu igre. Tokrat v 79. minuti, junak pa Sandi Nuhanović. 

Radomlje so vpisale prvo zmago v novi sezoni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Radomlje so vpisale prvo zmago v novi sezoni. Foto: Grega Valančič/Sportida

Do konca srečanja se nato rezultat ni več spremenil in gostje so vpisali premierno zmago v novi sezoni, Aluminij pa tudi po treh srečanjih ostaja brez doseženega zadetka. V samih izdihljajih srečanja je drugi rumeni in posledično rdeči karton prejel domači branilec Klemen Bolha.

Žiga Škoflek
Sportal Državne prvake okrepil Žiga Škoflek
Ante Šimundža
Sportal "Prisilili smo jih, da so dali vse od sebe"

1. SNL, 3. krog:

Petek, 30. julij:
Aluminij : Radomlje 0:2 (0:1)
Zabukovnik 42., Nuhanović 79. RK: Bolha 95./Aluminij
Poročilo s tekme

Sobota, 31. julij:
Mura : Bravo 1:1 (0:0)
Maroša 49.; Maružin 77.
Poročilo s tekme

Celje : Koper 1:3 (1:1)
Božić 44.; Parris 25., 66., Colley 84.
Poročilo s tekme

Nedelja, 1. avgust:
Domžale : Tabor 1:1 (1:1)
Martinović 34.; Stančić 5.
Poročilo s tekme

Olimpija : Maribor 3:1 (1:0)
Delamea Mlinar 37., 56., Ziljkić 52.; Vrhovec 66./11-m
Poročilo s tekme

Lestvica:

1. Koper               3 tekme - 7 točk
2. Maribor                        3 – 6
3. Radomlje                        3 – 5
4. Olimpija                          2 – 4
5. Tabor Sežana                3 – 4
6. Bravo                             3 – 3
7. Celje                              3 – 3
8. Aluminij                          3 – 2
9. Domžale                         2 – 1
10. Mura                             3 – 1

Najboljši strelci:

3 - Kaheem Parris (Koper), Dino Stančić (Tabor),
2 - Kai Cipot (Mura), Aleks Pihler (Maribor), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija)
...

Ne spreglejte