Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 10. 2018,
20.14

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

2

Natisni članek

pokal Slovenije FC Koper NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Domžale

Sreda, 24. 10. 2018, 20.14

5 let, 5 mesecev

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme)

Tudi Mura, podobno kot Olimpija, povsem blizu polfinala. Podvig Aluminija v Krškem.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

2

NŠ Mura NK Rudar | Trener Mure Ante Šimundža je lahko po gostovanju v Novi Gorici zelo zadovoljen. | Foto Mario Horvat/Sportida

Trener Mure Ante Šimundža je lahko po gostovanju v Novi Gorici zelo zadovoljen.

Foto: Mario Horvat/Sportida

V sredo je Mura v prvi tekmi četrtfinala nogometnega Pokala Slovenije v Novi Gorici zmagala s 3:0 in se močno približala napredovanju. Aluminij je v Krškem zaostajal že z 0:2, a nato prišel do remija z 2:2. V torek je Maribor z 1:0 premagal Domžale. Že prejšnji teden je Olimpija, ki brani naslov, s 5:0 zmagala v Kopru pri tamkajšnjem tretjeligašu in si že pred povratno tekmo skoraj že zagotovila nastop v polfinalu.

Gorica, ki ji gre v prvenstvu odlično in je trenutno na tretjem mestu, je prejšnji konec tedna izgubila proti Mariboru in klonila po nizu nepremagljivosti, ki je trajal kar deset tekem. Zdaj je doživela še drug poraz, potem ko jo je na prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja premagala Mura in prišla še do tretje zmage na štirih tekmah, ki jih je v zadnjem času odigrala. Za ekipo Anteja Šimundže je v prvem polčasu zadel Nik Lorbek, ob koncu tekme pa je dvakrat zadel Amadej Maroša in postavil končni izid 3:0 za goste.

V Krškem sta se pomerila Krško in Aluminij. Prvoligaša, ki naj bi se borila za obstanek, a je njuna usoda trenutno precej različna. Krčani so v prvenstvu prikovani na dno in so do zdaj zmagali le enkrat, medtem ko so Kidričani najbolj prijetno presenečenje sezone in so četrti.

Krčani so po prvencu nekdanjega velikega upa hrvaškega nogometa Anteja Vukušića, za katerega je bil to prvi gol v majici Krčanov, h katerim je prišel pred kratkim, in golu Lea Ejupa vodili že z 2:0, a so nato gostje zadeli prek Tadeja Trdine in Nemanje Jakića ter prišli do ugodnega izida, remija z 2:2.

Tudi zdesetkani Maribor do zmage proti zvezdniškim Domžalam

V torek je Maribor, ki ga v soboto čaka prvenstveni derbi v Ljudskem vrtu, z zelo spremenjeno zasedbo, v kateri je manjkalo kar nekaj nosilcev igre, vseeno prišel do zmage nad Domžalami, ki kljub številnim zvenečim imenom v ekipi še naprej nadaljujejo slabe rezultate. Za zmago je spet zadel mladi, komaj 19-letni napadalec Jan Mlakar.

Danes sta na sporedu drugi dve tekmi četrtfinala nogometnega Pokala Slovenije. Pravkar v Novi Gorici gostuje Mura. Ob 18. uri bo v Krškem gostoval Aluminij. V torek je Maribor z 1:0 premagal Domžale. Že prejšnji teden je Olimpija, ki brani naslov, s 5:0 zmagala v Kopru pri tamkajšnjem tretjeligašu in si že pred povratno tekmo skoraj zagotovila nastop v polfinalu.

Olimpija je v Kopru prišla do visoke zmage in si praktično že zagotovila polfinale. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija je v Kopru prišla do visoke zmage in si praktično že zagotovila polfinale. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Olimpija vrgla petardo na Obali

Olimpija pred derbijem počiva, saj je bila na delu že prejšnji teden, ko je gostovala na Bonifiki, kjer jo je pričakal tamkajšnji tretjeligaš, ki se ekspresno vrača med elito, Koper, a državnim in pokalnim prvakom ni bil dorasel. Olimpija je zmagala s 5:0, strelci pa so bili Stefan Savić, Andres Vombergar, Rok Kronaveter in Kingsley Boateng, ki je zabil dva gola.

Povratne tekme bodo odigrane na praznično sredo, 31. oktobra.

Fotogalerija s tekme FC Koper : NK Olimpija (foto: Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 15

Milan Mandarić
Sportal Rok Plestenjak: Fenomen, ki ga Slovenija ni vajena
Sportal Pet atraktivnih zadetkov, ki so prejeli največji aplavz #video

Povratne tekme bodo odigrane na praznično sredo, 31. oktobra.

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme):

Ne spreglejte